Samenwerken en verslavingsproblemen

voorkomen

Verslaving is een ernstige ziekte, die voor forse problemen zorgt. Dit kan zo erg zijn dat mensen hun leven niet meer op orde hebben. Met persoonlijke problemen en maatschappelijke schade tot gevolg. Binnen Verslavingskunde Nederland werken preventie, behandeling, herstel en reclassering samen om verslavingsproblematiek te voorkomen en mensen beter te bereiken en behandelen.

Landelijk expertisenetwerk

Verslavingskunde Nederland is een landelijk expertisenetwerk waarin verslavingszorginstellingen, cliëntenvertegenwoordigers en kenniscentra samenwerken om preventie, behandeling, herstel en reclassering te ontwikkelen en verbeteren. We werken samen aan onze ambitie: minder mensen raken verslaafd, en minder mensen komen in de problemen door verslaving, problematisch middelengebruik en/of risicovol gedrag dat kan leiden tot verslaving.

Kijk op de website van Verslavingskunde Nederland voor alle aangesloten partijen.

Onderstaand een overzicht van de bij Verslavingskunde Nederland aangesloten zorginstellingen en organisaties die direct betrokken zijn bij Allesoverdrinken.nl.

Alles over drinken is ontwikkeld onder de vlag van het Samenwerkingsverband vroegsignalering alcoholproblematiek.
Kijk op de website van het Samenwerkingverband voor de bij hen aangesloten partijen: www.herkenalcoholproblematiek.nl

Jeugdverslavingszorg heeft een eigen netwerk. De doelgroep van de specialistische jeugdverslavingszorg is jongeren van 12 t/m 23 jaar. 
Kijk op de website Jeugdverslavingszorg, ook onderdeel van Verslavingskunde Nederland, voor meer informatie.

Voor professionals

Op de hoogte blijven van Verslavingskunde Nederland? Aanmelden voor de nieuwsbrief.

Onze publicaties

Op de website van Verslavingskunde Nederland zijn diverse interessante rapporten en publicaties te vinden vanuit de verslavingszorgsector.

Contact

Voor meer informatie en contact kunt u een e-mail sturen naar allesoverdrinken
@verslavingskundenederland.nl