Thema's

Logo Alles over drinken

Vraag over blauwe Lotus

avatar
Topic gestart door Frits
16 mei 2022 4 reacties 3921 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Frits
16 mei 2022

Hallo Allemaal,

Ik ben Frits en herstellend alcoholist. Meerdere keren in een kliniek geweest en door de verslaving alles kwijt geraakt. Na de laatste opname (april 2021) gaat het heel erg goed. Ik mog beschermd gaan wonen, kan al mijn financien weer op poten zetten enz en abstinent blijven. Ik word 3 keer per week gecontrolleerd op mijn urine en die is altijd prima, dus geen middelen. Tot ik de afgelopen weken opeens 2 x scoorde op een opiaat/morfine achtige stof. Ik weet zo de naam niet, maar het was iets met bupro (geen bupropion).. nah ja ik weet het niet. Ik vroeg dus aan m'n begeleiding wat dat precies is, antwoord: opiaat/morfine/heroine achtige stof. Ik krijg soms van de dokter tramadol of oxycodon voorgeschreven maar dit was het laatst in mei vorig jaar. Dus dat kan het niet zijn. Er zaten tussen de twee positieve uitslagen ook gewoon negatieve uitslagen.

Het enige dat ik de afgelopen weken wel eens heb gedaan is thee getrokken met blauwe lotus nadat iemand me vertelde dat dat ook rustgevend kan werken (heb vaak moeite met slapen en snel last van spanning) en vergeleek het met valeriaan. Blauwe Lotus is overal verkrijgbaar blijkbaar, maar dus blijkbaar niet zo onschuldig, weet ik nu.

Zou het kunnen dat ik door de blauwe lotus dus positief heb gescoord? Ik zou het graag willen weten, want het laat me niet los, omdat ik juist nu enorm goed bezig ben. M'n begeleiders maakten er nu geen probleem van, maar het is meer voor mezelf dat ik het niet helemaal kan uitstaan... Alcohol is mijn probleem en dan scoor je opeens op een opiaat, waar ik nooit iets mee heb gehad. Slaapthee met blauwe lotus had overigens totaal geen effect. Bij mij dan.

Is er iemand die hier veel verstand van heeft? En welke stof of metaboliet dat dan eventueel kan zijn waar op ze testen in het lab?

Ik hoor het graag! groet,

Frits

avatar
karin123
16 mei 2022

Hallo Frits.

Thee helpt nergens voor. Het is een gevoel wat je erbij krijgt, anders niets. Heb hier een aflevering van de Keurings diens van Waarde. Weet niet of je dat programma kent.

https://tvblik.nl/keuringsdienst-van-waarde/thee-met-een-belofte-1

 

Vond dit ook nog:

https://www.smartshop-seedshop.com/product/blauwe-lotus/

Kan dus goed zijn dat dat het is wat ze gevonden hebben.

Thee is niet altijd onschuldig.

Je kunt ze ook in een smartshop kopen en dat zegt denk ik al genoeg.

https://www.dutch-smart.nl/smartshop/ontspannend/blauwe-lotus-nymphaea-caerulea-20g

Waar ze op testen in het lab weet ik niet. Ik zou de thee gewoon eens een paar weken laten staan en dan kijken of je er nog op test.

Succes!


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Frits
16 mei 2022

Hallo Karin,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik zal die uitzending even terugkijken. En inderdaad, als ik op voorhand wat verder had gekeken dan had ik kunnen weten dat het nogal populair in de smartshop is.

Thee laat ik voorlopig staan en dan zie ik het wel in de uitslagen van m'n tests.

 

Thanks,

 

Frits


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
nickbroek87
16 september 2023

Frits bedoel je dat je positief scoorde op de stof bupromorfine?  Wordt op een urine test aangegeven als BUP.

Ben je getest op een standaardpaneel of is je urine op gestuurd naar het laboratorium? Dat maakt een groot verschil

Blauwe Lotus bevat apomorfine en alkaloïden. Dit zijn opiaatachtige stoffen die inderdaad mogelijk kunnen scoren als opium morfine omdat ze in je lever worden omgezet tot deze stoffen Hoe vaak heb je dit middel gedronken en hoe sterk? Want de positieve uitslag van je urinecontrole hangt er sterk van af Hoe vul je hebt genomen bij een kleine recreatieve gebruik is het bijna niet mogelijk dan moet je best wel wat op hebben gehad. 

 

Bupromorfine kan ook eventueel in medicatie zitten die je voorgeschrevens krijgt voor verslavingsproblemen de stof neemt grotendeels het gevoel weg om misbruik te maken van middelen gebruik je hier medicatie voor waar het wellicht in kan zitten?

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.