Thema's

Logo Alles over drinken

Samenwerking

Het doel van AllesOverDrinken.nl is om overmatige drinkers in een vroeg stadium te stimuleren om na te denken over hun alcoholgebruik en passende hulp te zoeken om te minderen of te stoppen. Om te beginnen is het dan nodig dat mensen ons weten te vinden. Om dat te bereiken, werken we samen met anderen.

Vandaag kregen al 612 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief Samenwerking

MijnPGO

MIJNPGO is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Een PGO is een hulpmiddel voor iedereen die zelf zijn gezondheid in de gaten wil houden. Het is een website of app waar je veilig en digitaal informatie over jouw gezondheid op één plek kunt inzien, beheren en delen. MIJNPGO is ontwikkeld door Get Real Health en is aangepast aan de Nederlandse situatie en door iedereen te gebruiken. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Op MijnPGO kun je zelf onderwerpen over gezondheid en leefstijl kiezen waar je meer over wilt weten of waar je iets in wilt veranderen. Alcohol drinken is ook zo'n onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld: een zelftest doen, een zelfhulpmodule starten of steun krijgen bij het omgaan met overmatig alcoholgebruik van iemand in je omgeving.

Welshop

Via Welshop kun je snel aan de slag met online psychische hulp die bij je past. Je kunt kiezen voor behandeling, coaching of zelfhulp, zodat jij je weer beter gaat voelen. De adviesgesprekken zijn één van de suggesties die je kunt kiezen als je, zonder verwijzing van je huisarts, zelf aan de slag wilt met je alcoholgebruik.

Lekker in je vel Amsterdam

Op Lekker in je vel Amsterdam krijg je digitale ondersteuning om je te helpen lekker(der) in je vel te zitten. Samengesteld door zorgverleners uit de buurt en bedoeld voor inwoners van Amsterdam. Je vindt er online programma's, oefeningen en tips over allerlei verschillende onderwerpen. Bij het thema Gewoontes staan ook hulpmiddelen van AllesOverDrinken.nl

GGD appstore

Op de website van GGD Appstore vind je een begrijpelijk overzicht van relevante en betrouwbare gezondheidsapps en websites. Volgens diverse schattingen zijn er wereldwijd meer dan 100.000 apps met het label 'gezondheidsapps'. Het is lastig om hierin apps te vinden die betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en effectief zijn en die zorgvuldig met je privacy omgaan. De GGD Appstore biedt daarom een platform met apps die voldoen aan die criteria.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.