Thema's

Logo Alles over drinken

Samenwerken en verslavingsproblemen voorkomen

Verslaving is een ernstige ziekte, die voor forse problemen zorgt. Dit kan zo erg zijn dat mensen hun leven niet meer op orde hebben. Met persoonlijke problemen en maatschappelijke schade tot gevolg.
Binnen Verslavingskunde Nederland werken preventie, behandeling, herstel en reclassering samen om verslavingsproblematiek te voorkomen en mensen beter te bereiken en behandelen.

Decoratief Partner Verslavingskunde Nederland Mensen Foto 1

Landelijk expertisenetwerk

Verslavingskunde Nederland is een landelijk expertisenetwerk waarin verslavingszorginstellingen, cliëntenvertegenwoordigers en kenniscentra samenwerken om preventie, behandeling, herstel en reclassering te ontwikkelen en verbeteren. We werken samen aan onze ambitie: minder mensen raken verslaafd, en minder mensen komen in de problemen door verslaving, problematisch middelengebruik en/of risicovol gedrag dat kan leiden tot verslaving. Onderstaand een overzicht van de bij Verslavingskunde Nederland aangesloten zorginstellingen en organisaties die direct betrokken zijn bij AllesOverDrinken.nl.

AllesOverDrinken.nl is ontwikkeld onder de vlag van het Samenwerkingsverband vroegsignalering alcoholproblematiek.
Kijk op de website voor de bij hen aangesloten partijen: www.herkenalcoholproblematiek.nl

Jeugdverslavingszorg heeft een eigen netwerk. De doelgroep van de specialistische jeugdverslavingszorg is jongeren van 12 tot 24 jaar. 
Kijk op de website Jeugdverslavingszorg, ook onderdeel van Verslavingskunde Nederland, voor meer informatie.

Voor professionals

Op de hoogte blijven van ontwikkelen in de verslavingszorg? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Verslavingskunde Nederland

Onze publicaties

Op de website van Verslavingskunde Nederland zijn interessante rapporten en publicaties te vinden vanuit de verslavingszorg.

Contact

Wil je meer informatie?
Heb je een vraag?
Dan kun je ons het beste een e-mail sturen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.