Thema's

Logo Alles over drinken

Hoi, nieuw hier

avatar
Topic gestart door jessie
14 december 2022 7 reacties 472 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
jessie
14 december 2022

Halloowtjes allemaal!

Ik lees nu al 2 dagen hier mee, sinds ik mee lees heb ik niet meer gedronken! En moet eerlijk bekennen dat het tegen valt. En soms echt de fles wil open trekken. Echter ben ik mama van 2 kinderen samen met mijn partner. 

Van de week heb ik een grote ruzie gehad met mijn moeder waarbij er 2 liter wijn in ging en een Black out heb gehad. Ik was blijkbaar in het glas gevallen en zit onder de blauwe plekken en krassen. Ik heb zo een grote schaamte en vind dat ik faal als vrouw zijnde en vooral als moeder zijnde. Vanaf dat moment heb ik gezegd het is klaar. Ik heb verder alleen hulp ingeschakeld bij mijn partner. Verder heb ik met niemand erover gesproken. Ik gebruik nu oxazepam om toch even rustig te worden.

Ik drink nu ongeveer een jaartje wat begon met gezelligheid. Maar nu ongeveer 3 kwart jaar bijna elke dag 1L wijn dronk.

Ik ben anderhalf jaar geleden erg ziek geweest waarbij o.a mij spieren constant zijn aangespannen in me keel dus het gevoel heb dat ik gewurgd werd, en niet kan eten. Door de wijn zakte het gevoel af. Maar zelfmedicatie is nooit de goede oplossing!

Op dit moment heb ik echt zin in een glas of fles wijn.. want bij 1 glas houden lukt meestal niet. Dus ik ben maar gaan typen om toch het gevoel weg te drukken. Ondertussen staat de water koker aan voor een pot thee tijdens de voetbal wedstrijd en daarna heerlijk nog mijn wandel doel bereiken moet nog 2325 stappen. Dan warme douche en na bed en op na dag 3 zonder alcohol!

Fijn dat ik hier mijn verhaal kwijt kan en hopelijk kunnen jullie mij helpen in de moeilijke tijden. Ik leg de lat niet gelijk heel hoog. 1ste doel is 1 week niet drinken. Dan verlengen en steeds langzaam de lat hoger leggen. Mijn partner is gelukkig ook een goede hulp. Echter wist hij niet dat ik zoveel dronk (stiekem gedronken want wou ook niet dat de kids het zagen) en is hij vooral boos opzich zelf dus we steunen elkaar.

Vragen stel ze gerust! Maar nu eerst thee en wk kijken

Veel liefs 

avatar
bumperjim
14 december 2022

Welkom!

2 dagen goed bezig! Lekker doorgaan. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
lady jane
14 december 2022

welkom jessie

kom maar veel actief meeschrijven
samen zijn we sterk 
 

avatar
Lonster1
16 december 2022

Hoe gaat het vandaag Jessie? Heb je vertrouwen in een alcoholvrij weekend?

avatar
jessie
16 december 2022
29 minuten geleden zei Lonster1:

Hoe gaat het vandaag Jessie? Heb je vertrouwen in een alcoholvrij weekend?

Goedemorgen!

Jazeker. Vandaag dag 4 en ook vandaag geen borrel. Gister avond had ik het even moeilijk en heb drank ik huis maar me man bleef me afleiden en uit eindelijk trots op mezelf dat ik er vanaf ben gebleven. En vandaag weer fit aan het werk tot 18u daarna sporten met de kids. Dus ben de hele dag gelukkig in afleiding. Bedankt voor het vragen!

Hoe gaat het met jullie?


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Lonster1
16 december 2022

Dat is lekker, aan de gang blijven kan wel helpen. En soms heb je trek, nou ja dan heb je maar trek. Je hoeft er niks mee te doen.

Bij mij gaat het prima, geen problemen om dit weekend niet te drinken.

avatar
Oskar
16 december 2022

Mooi dat je al op dag 4 zit, Jessie. Het begin, het maken van de ommekeer is vaak het lastigst. Daarna slijten steeds meer nieuwe gewoontes in, en ga je ook steeds meer inzien wat een dom gelul het was met die drank. Fijn dat je partner je steunt. Je hebt veel om het voor te doen, ook met die twee kids erbij. Dat van die schaamte en van dat gevoel van falen waar je over schrijft: dat begrijp ik wel, en dat is wellicht allemaal nog terecht ook, maar maak je er vooral niet teveel kopzorg over. Niet teveel over je schouder koekeloeren. Voorwaarts moet het! 

Hou vol he?

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.