Thema's

Logo Alles over drinken

Mijn missie

avatar
Topic gestart door Kira
18 februari 2023 24 reacties 1220 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Kira
18 februari 2023

Ik heb de afgelopen dagen rondgekeken op dit forum en vandaag besloten mij aan te melden. Ik wil heel graag dat mijn alcoholgebruik gaat veranderen en dat gaat ook gebeuren. De manier hoe hier met iedereen omgegaan wordt vind ik zo prettig, zonder oordelen en ik zou het heel fijn vinden hier mijn verhaal en ei kwijt te kunnen. 

Ik ben een vrouw van 38 en ik heb een zoon van 16.

Ik heb een rare band met alcohol. Er zijn jaren geweest dat ik elke avond 1 of twee wijntjes dronk en dat was prima. Soms een dagje niet.. Beetje zoals normale mensen. Toen sloop het erin dat ik eens per week echt teveel dronk, niet meer kon stoppen en de dag erna voor dood op de bank lag met een kater. Dit is best lang zo doorgegaan. Toen besloot ik minder te drinken, maar waar ik voorheen na 1 of 2 makkelijk kon stoppen lukte dat niet meer. Ik dronk misschien nog 2 keer per week maar dan 1 of 2 flessen per avond, en alles wat er verder nog in huis was. Mijn rem is gewoon weg. 

Oudejaarsavond 2021/2022 was het weer zover, de hele nacht gedronken en in de ochtend niet in staat om op visite te gaan. Het moest veranderen. Toen heb ik weken niks meer gedronken, af en toe wel zin in een drankje maar ik kon het weerstaan. Makkelijk eigenlijk, dat vind ik ook zo gek. Onverwacht op een feestje beland, ik moest bij een receptie aanwezig zijn en werd daarna uitgenodigd te blijven. Gedronken natuurlijk, te veel. Geen ramp want daarna weer verder zonder drank. Maar richting de zomer sloop het er weer in. Mijn grootste valkuil is thuis drinken. Dan heb ik geen rem, ik hoef nergens heen, praat het voor mezelf goed want heb de dag erna toch niks te doen etc. Ik doe niemand kwaad.. Vast herkenbaar. 

In de zomer kwam ik bij m'n ouders en er kwam onverwacht visite, veel gedronken en ik zou met de taxi naar huis gaan. Drinken en rijden deed ik nooit, nou de taxi kwam pas na een uur en ik ben met m'n dronken kop gaan rijden. Aangehouden, rijbewijs kwijt. Heb inmiddels onderzoek gehad van CBR de psychiater heeft een heel mooi verslag naar het cbr gestuurd waardoor ik bijna zeker weet dat ik m'n rijbewijs snel terug heb. 

De maanden ertussen amper gedronken. Ik kan zo ontzettend sterk zijn als ik ergens ben, uit eten bijvoorbeeld of de kerstborrel op m'n werk, dan drink ik 1 glaasje en meer niet. En dan ben ik ook zo trots op mezelf. Maar afgelopen zondag ging het weer mis. Ik had sinds kerst niks meer gedronken, en dat was toen ook maar 1 glas wijn. Maar omdat ik dus niks meer gewend ben was ik snel dronken, maar toch doorgedronken want ik heb geen rem. Gevallen, moeilijk gedaan etc. En nu wil ik het echt anders gaan doen. Waarom kan ik zo makkelijk zonder alcohol, soms wel 1 glaasje drinken en verstandig blijven en andere keren niet? 

Mijn doel is, alcohol is geen norm meer. Af en toe op een feestje wil ik best wat drinken maar alleen als ik het met mezelf afspreek. Dus onverwacht ergens in rollen gaat betekenen geen drank meer, ook niet 1tje want voor ik het weer zijn het er 20.

Snapt iemand wat ik bedoel, is het herkenbaar voor iemand? 

Ik ken het wachten op de vrijdagavond wel, en ook de onverwachte zin in een glas wijn maar als ik m'n gedachte verzet is dat ook weg. Maar soms ga ik dus helemaal voor de bijl met alle gevolgen van dien. Ik drink in principe al zo lang niks dat ik alle voordelen voel, ik voel me fitter, slaap goed, emotioneel veel sterker en stabieler, noem maar op. Daarom begrijp ik mezelf niet, waarom gaat het toch af en toe zo mis? 

Sorry voor het lange verhaal

avatar
lady jane
18 februari 2023

nogmaals welkom Kira
de rest staat elders:P
nu eens kijken of ik dat naar hier kan halen
heb nog veel te leren op pc-gebied

avatar
lady jane
18 februari 2023
12 minuten geleden zei lady jane:

welkom Kira, ja heel herkenbaar, ook dat wel in gezelschap matig zijn<
en af en toe :) denken te moeten doorzakken. Als je op youtube op Els Noorlander zoekt
dan krijg je een filmpje te zien dat ongeveer 30 min. duurt. Ik kan met mijn chroombook 
de link niet plaatsen helaas, maar zet m maar vast in je favorieten, want meer keren bekijken
kan je helpen in dit proces. Je rem is stuk en af en toe wel matig drinken, houdt de verslaving in stand.
Je staat hier bij de afdeling themaś, maar het voorstellen gebeurt bij wie is wie. Misschien kun je je
posting kopieren en plakken naar daar? Dan heb je meteen een eigen hoekje en kun je je verslagjes 
en de reacties teruglezen als het eens moeilijk wordt. Of als je je lustrums gaat vieren:)
 

yess gelukt!

avatar
Maarten82
18 februari 2023

Absoluut herkenbaar Kira. Iedereen heeft zo zijn/haar 'fascinerende' verhaal, en ik herken veel in jouw ervaringen.

Voor sommigen blijft het erg moeilijk om te beseffen dat matig drinken niet is weggelegd voor hen. Dat geldt ook voor mij, al is dat besef voor mij een openbaring geweest die mij rust en duidelijkheid geeft. Misschien ben jij een van de weinigen voor wie matig drinken toch werkt. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik steeds minder geloof in dat fenomeen, waarom zou je je anders hier melden? 

1 uur geleden zei Kira:

Daarom begrijp ik mezelf niet, waarom gaat het toch af en toe zo mis? 

Omdat alcohol een drug is Kira. En jij en ik hebben een defecte rem. Dus rationeel gezien is het heel logisch dat het af en toe (of heel vaak?) mis gaat. En zeg eerlijk, als het dan niet bij 1 glas kan blijven, drink je dan om te genieten of omdat je hunkert naar een roes? Nu heb ik weinig recht van spreken. Ik ben pas 7/8 weken nuchter, dus ik hoop niet dat ik belerend overkom :D. Blijf schrijven zou ik willen adviseren. Alles van je afschrijven werkt beter dan het opkroppen. En veel succes de komende tijd. Ik hoop dat je rust en duidelijkheid vindt voor wat betreft de keuze die je maakt op welke manier je omgaat met alcohol.

Groetjes


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Kira
18 februari 2023

Dankjewel voor het reageren! 

@Beatrixje hebt gelijk hoor. Alleen *** voelen vind ik geen reden. Ik denk dan aan een feestje met de vereniging, zo'n 2x per jaar. Niet gewoon thuis omdat het vrijdag is, of juist niet. Of omdat ik blij ben. Maar gewoon echt gelegenheden waarbij ik dan een keer wel mag drinken. En dan waarschijnlijk na 3 bier onder de tafel lig omdat ik niks gewend ben. Beetje zoals afgelopen zondag... Maar of me dat lukt weet ik dus nog niet, daarom ben ik hier. Maar dat is wel mijn doel. @Maarten82ook jij hebt gelijk. Het is alleen zo stom, op een werkborrel of met uit eten bijvoorbeeld kan ik zo makkelijk maar 1tje drinken en dan daarna thuis het ook prima vinden om aan de thee te gaan. Misschien is het ook een stukje mindset, en op andere dagen ben ik dus zwak en lukt het me niet. Ik hoef ook geen fles wijn open te maken en 1 glas te drinken want dan gaat de fles leeg. Een volle fles kan wel weken in huis staan zonder dat ik er last van heb. Ik ben echt een raar mens denk ik

@lady janeook jij bedankt voor het reageren, ik zal het filmpje binnenkort eens kijken. Ik lees sowieso al veel herkenning hier dus dat vind ik al echt heel fijn. 

 

avatar
Pytje
18 februari 2023

Welkom Kira! Ik heb in de loop der tijd wel geleerd hier dat ieders verslaving net weer wat anders in elkaar steekt. Waar de 1 iedere dag een fles moet leegdrinken, kan de ander gemakkelijk de alcohol doordeweeks laten staan en in het weekend met dubbele hoeveelheden losgaan. Maar voor iedereen geldt dat hij of zij hier komt omdat het gebruik een probleem vormt. Jij hebt een aantal flinke lessen gehad lees ik. Waarschijnlijk ook de reden dat je de alcohol langere tijd kunt laten staan omdat je daarvan erg geschrokken bent?

Ik geef Beatrix wel gelijk: zolang je het achterdeurtje openhoudt en vindt dat je onder bepaalde omstandigheden wel een beetje kunt drinken, blijft je relatie met alcohol close. En waarom zou je het willen? Wat gaat het je die twee keer per jaar bieden? Wat verwacht je ervan? 

Ver vooruit kijken is best moeilijk. De meesten doen het hier dag voor dag. Het wordt dan wel steeds iets gemakkelijker hoor!

Succes!

avatar
Kira
18 februari 2023

@Pytje

Je hebt helemaal gelijk hoor, met alles wat je zegt in je post. En inderdaad, wat gaat het me brengen om die paar keer wel te drinken? Geen idee, misschien doe ik het tegen die tijd ook wel niet. Voel ik me zo sterk dat ik het dan ook niet nodig heb. Misschien heb ik het voor nu nog nodig alcohol niet voor eeuwig uit mijn leven te bannen. Ik weet het niet. Maar ik wil wel dat er iets veranderd inderdaad. 

 

avatar
Kira
18 februari 2023

Ik baal ook zo erg na afgelopen zondag, ik was zo op de goede weg. Maandenlang al niet meer doorgedronken dat ik mezelf niet in de hand had. Weken droog, af en toe 1 wijntje. En ik voel me nu net als in het begin, zin in een wijntje/biertje, echt cravings. Ben aan het denken, zal ik of zal ik niet. Zo stom, ik heb dit maanden niet gehad. En 1 zo'n zuipmiddag brengt me terug bij af :(

avatar
Strijkbout
18 februari 2023

Ik ga nu ff iets heel onorthodox zeggen hier (vast vloeken in de kerk): als ik jouw verhaal zo lees, lees ik eigenlijk niet echt problematisch gebruik. Ja, je vliegt af en toe eens een keer uit de bocht. Maar wie niet die regelmatig wel eens drinkt, dat er een feestje of een avondje wel eens uit de hand loopt en de rem ff niet werkt. Het is op een vrij normale werking van alcohol dat het je grenzen vervaagt en dat als je eenmaal bezig bent je er nog een wilt, en nog een, en nog eentje dan.

Een probleem wordt het als je er serieus niet vanaf kunt blijven en je in je nuchtere leven steeds meer gaat beheersen, je er steeds vaker en meer naar gaat verlangen en zo.

Je zegt dat je makkelijk ook zonder gedoe met jezelf het bij één kan houden, en daarna gewoon aan de thee en zo. Overdrijf je misschien dan gewoon niet een beetje en til je er niet te zwaar aan?

Ik lees hier niet iemand die een serieus alcoholprobleem heeft eerlijk gezegd. Ervaar je dat zelf wel écht zo? 

Misschien dat je wel aanvoelt dat het dat wel eens kan gaan worden? Dan is het natuurlijk ook verstandig daar wel alert op te zijn.

avatar
Pats
18 februari 2023

Hoi Kira, 

welkom op dit forum! Ik vind het onwijs knap dat je je meld juist omdat je je er blijkbaar niet meer fijn bij voelt. Als je er geen probleem in zou zien was je hier niet geweest. Je bent bang dat het misschien steeds vaker mis kan gaan? Dat je het bingen als een probleem bent gaan zien? Bingen vind ik sowieso raar, ik doe of deed dat ook. Jouw verhaal is herkenbaar hoe het bij mij erin sloop. Het werd bij mij steeds erger en misschien wil je dat voor zijn. Goed van je. Want bij mij was dit ook zo. Ik kon eerst prima zonder en de weekenden wat drinken. Op een werkborrel gewoon 2. Tijdens een festival een paar, wilde niet te dronken naar huis zien te komen. Thuis was een ander verhaal. Eerst waren het alleen de vrijdagen .. dat werd later wel een fles. Daarna hele weekenden .. fles of 4. Daarna ook al op donderdag, daar kwam de woensdag soms ook al bij. Het laatste jaar waren er nog maar 2 alcoholvrije dagen per week. Dat bingen, geen rem. Ik ging zelfs de whiskey pakken als de wijn op was. Elke dag kater, niet fit, schuldgevoel, schaamte vooral. Dit was veel te ver uit de hand gelopen en ik kon geen 1 glas meer drinken. Dus na tig stoppogingen en weer in de val lopen ben ik nu weer gestopt op 1 januari 2023. En of het bevalt? Top! Ik voel me fit, sta helder op en heb energie. Ik ben vanavond naar een concert geweest met een vriendin die aardig wat wijn weg kan tikken, ik deed dat dan altijd mee maar vandaag niet. Die wijn voegt niks toe. Het is een leugen waar ik altijd intrapte. Het geeft geen rust het maakt niet socialer het maakte me kapot. Ik zie een sober leven heerlijk tegemoet! Voor mij is het geen optie meer. Dat heb ik wel geleerd! 

avatar
Lonster1
19 februari 2023
12 uur geleden zei Kira:

zin in een wijntje/biertje, echt cravings

Wat mij betreft is dit hetgeen waar ik vooral van af wilde. Er continu mee bezig zijn. Wanneer mag ik weer? Hoeveel? Hoeveel heb ik er gedronken deze week? Hoeveel heb ik al niet gedronken?


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Etty
19 februari 2023

Hi Kira,

21 uur geleden zei Kira:

En nu wil ik het echt anders gaan doen. Waarom kan ik zo makkelijk zonder alcohol, soms wel 1 glaasje drinken en verstandig blijven en andere keren niet? 

.....

Maar soms ga ik dus helemaal voor de bijl met alle gevolgen van dien. Ik drink in principe al zo lang niks dat ik alle voordelen voel, ik voel me fitter, slaap goed, emotioneel veel sterker en stabieler, noem maar op. Daarom begrijp ik mezelf niet, waarom gaat het toch af en toe zo mis? 

 

Ik heb geen idee. Na al die jaren. Ik houd het maar bij de feiten: als ik alcohol drink dan gaat het vaak goed, maar daar heb ik zelf geen invloed op, of het goed gaat. Dat is gewoon geluk.  Ik kan nog zoveel met mezelf afspreken, maar ik weet van te voren niet of ik het er bij één kan houden of dat het er toch 15 worden. Daar kan ik helemaal niets aan doen, dat is geen zwakte of zo.  Gewoon zoals het blijkbaar gaat in dit lichaam.  En ik wil liever niet ervaren hoe het is om 3 flessen wijn op te hebben.  Dat is ontzettend naar en walgelijk. Dat is zo vaak gebeurd, dat het me niet meer lukt om mezlf voor de gek te houden.  Het te 'vergeten'. 

avatar
Kira
19 februari 2023

Dank voor alle laatste reacties. 

@Strijkboutik ben naar bed gegaan met jouw post in mijn hoofd. Mijn natuurlijke neiging is om overal controle over te hebben. En als ik zoveel gedronken heb ben ik die controle kwijt en ik kan mijn drinken ook niet controleren. En ik denk dat ik het daarom als een probleem zie. Ik kan het niet uitstaan dat ik mezelf niet in de hand kan houden. Ik ben natuurlijk m'n rijbewijs kwijt geraakt maar ook het onderzoek bij het cbr gehad en de psychiater heeft ook in geen enkele categorie misbruik vastgesteld terwijl ik wel eerlijk ben geweest, maar dit was ook echt de eerste keer dat ik dronken reed en daar ben ik verschrikkelijk van geschrokken. Vandaar ook denk ik dat ik er zo mee bezig ben. 

@Lonster1ja vervelend he, moet zeggen dat ik daar dus echt al heel lang vanaf was. Gisteren toegegeven, had nog 1 biertje en die heb ik opengemaakt maar niet eens opgedronken. Ook zoiets geks, waar ging het dan om bij mij. 

@Patsin mijn ergste tijd deed ik dit twee keer in de week maar niet achter elkaar. Wilde eerst weer fit worden om daarna weer lam te zijn. Maar ik deed daar niemand kwaad mee alleen mezelf dus dat veranderde niet. Tot ik dus die Nieuwjaarsdag niet op visite kon omdat ik doorgedronken had en m'n zoon was echt teleurgesteld. Toen ben ik daarmee gestopt, gewoon weken niks gedronken. Heel knap van je dat je die knop hebt omgezet! En ook hoe snel het gaat dat je wijn niet als toegevoegde waarde ziet. Dat herken ik wel. 

@Etty, jou taggen lukt blijkbaar niet. Maar dat is een goed inzicht van jou. Misschien goed om ook in mijn achterhoofd te houden. Maar dat is dus precies de controle die ik zo graag zou willen hebben. En ik ben dus ook elke keer teleurgesteld in mezelf, terwijl het misschien inderdaad niet zo erg is om eens over de schreef te gaan zoals Strijkbout aangeeft. 

Nou ik heb weer stof tot nadenken op de zondag :D

 

avatar
Etty
19 februari 2023
13 minuten geleden zei Kira:

@Etty, jou taggen lukt blijkbaar niet. Maar dat is een goed inzicht van jou. Misschien goed om ook in mijn achterhoofd te houden. Maar dat is dus precies de controle die ik zo graag zou willen hebben. En ik ben dus ook elke keer teleurgesteld in mezelf, terwijl het misschien inderdaad niet zo erg is om eens over de schreef te gaan zoals Strijkbout aangeeft. 

 

Zo makkelijk kijk ik er zelf niet naar. Het is misschien niet zo erg als het enige wat je doet als je dronken bent in slaap vallen is terwijl je zit te netflixen.  Maar kun je het ook wegwuiven als je ervaring hebt met een gevaar zijn voor jezelf of anderen?  Je zegt dat je dronken in de auto bent gestapt. Niet iets om te bagatelliseren toch?   De laatste keer dat ik dronken was viel ik voorover met mijn hoofd rakelings langs de houtkachel.  Heb mezelf ontzettend voor schut gezet op feestjes.  En ik weet: als ik bezopen ben doe ik het gewoon weer.   

avatar
Kira
19 februari 2023

Oh zo bedoel ik het niet hoor. Ik weet wel degelijk dat ook dat niet goed was, ik praatte het voor mezelf goed dat ik niemand er kwaad mee deed. Ik deed m'n werk, zoon en dieren werden goed verzorgd etc. Ik ben er de laatste maanden zo ontzettend mee bezig, ik wuif het zeker niet weg. Vind het verschrikkelijk dat ik in de auto ben gestapt, er had van alles kunnen gebeuren. 

avatar
Etty
19 februari 2023

Ik ben heel blij voor je dat er verder niets is gebeurd, het lijkt me vreselijk om te moeten leven met de spijt en het schuldgevoel als dat wel zo zou zijn.  Zo onomkeerbaar en waarvoor?  Ik wil het er niet inwrijven of zo hoor, ik heb ook stomme dingen gedaan. Ik ben niet in de auto gestapt, maar wel op de fiets bijvoorbeeld, slingerend.  

Op dit moment is het voor mij zo, dat ik het risico niet meer wil nemen. 

 

 

avatar
Kira
19 februari 2023

De afgelopen maanden zijn heel zwart geweest. Ik werk 50 km verderop dus heb m'n auto echt nodig. Heb mijn hele leven in zien storten in gedachten, als er ook nog slachtoffers zouden geweest denk ik dat ik echt niet meer met mezelf zou kunnen leven. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Etty
20 februari 2023

Ja brrr. Gelukkig is het niet zo gegaan.  Het zat je mee:)

Het nadeel aan een drinkpatroon waarbij het je tussendoor makkelijk lukt om je in te houden is dat je kunt gaan denken dat dat komt omdat je het onder controle hebt.  Maar ik vraag me af, als ik kijk naar mijn eigen ervaring, of het niet vooral  de schaamte en de schuldgevoelens over mijn laatste dronkenschap zijn die me weer even in het gareel houden.  De schaamte, angst voor herhaling en de kater zijn groot genoeg om me dan gemotiveerd te houden. Dat kan dagen zijn, weken, afhankelijk van de ernst van de laatste gelegenheid. En in schaamte leven, zo'n knagend gevoel op de achtergrond, dat is niet te harden. Het gevoel ebt gelukkig ook weg. Iedereen lijkt het te zijn vergeten en 'ach, niemand is perfect' komt dan als gedachte op, tegelijkertijd met de gedachte dat het wel lekker zou zijn, een glas wijn, en dat ik zelf wel bepaal hoe ik leef, zo zoiets. 

Ik werd door de schaamte steeds braver en aangepaster tussen de drinkavonden door, en had er daardoor steeds meer behoefte aan om daar uit te breken. 

 

 

avatar
Kira
20 februari 2023

Ik snap heel goed wat je bedoelt en dat gevoel heb ik heel vaak gehad. Alleen ik wil nu zelf stoppen met drinken. Na de rit met  de auto had ik dat niet meteen. Natuurlijk was ik geschrokken maar ik was al bezig met een ander drinkpatroon. Nu is bij mij de knop echt om, en vorig weekend ben ik op m'n bek gegaan en is het gevoel des te sterker geworden. Ik merk dat ik ook steeds minder tegen drank kan, ben sneller dronken, heb katers waar je u tegen zegt. Terwijl ik graag goed voor m'n lichaam zorg, en geest. Ik denk ook wel te weten waar het vandaan komt. Ik voel me nooit goed genoeg. En de afgelopen maanden, weken voel ik me sterker, beter in mijn vel, gelukkiger. Dat wil ik graag vast houden. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Bob
20 februari 2023

Ik heb nog niet hier op deze draad geschreven maar haak graag op de lopende discussie in want die sluit goed aan bij mijn eigen ervaring.

Alsnog welkom dus, @Kira, en complimenten voor je verdiepend zelfinzicht. 

Ik zat toen ik hier (in 2016) op dit forum begon te schrijven denk ik op een aantal punten in een vergelijkbaar stadium als jij, voor wat betreft mijn drinkgedrag. Ik meende het tot kort daarvoor misschien nog wel redelijk in de hand te kunnen houden als ik mijn drinkgewoonten zou aanpassen, maar kwam er rond die tijd achter dat dat toch niet goed werkte. Ik had ook een aantal momenten meegemaakt waarbij het uitliep tot een controleverlies dat achteraf niet meer afgedaan kon worden als iets grappigs. Daar zat een incident bij waarbij ik met mijn auto over de kop was geslagen en mijzelf en/of anderen makkelijk had kunnen doden of zwaar verminken. Gelukkig is het toen bij materiële schade gebleven.

In mijn geval kwam er nog een belangrijk gegeven bij, namelijk de waarschuwing van mijn huisarts dat mijn lever onomkeerbaar beschadigd dreigde te raken als ik zo door bleef gaan, met serieuze negatieve gevolgen op allerlei gebied.

Ik ben toen vrij snel radicaal met de alcohol gestopt, maar voelde dat niet als verlies maar eerder als een bevrijding. Met het oog vooral gericht op de toekomst begon ik lol te krijgen in een nieuwe levensstijl en wist ik dingen waar ik me voorheen met grote regelmaat en behoorlijk zwaar aan ergerde mentaal af te sluiten omdat ik me realiseerde dat ik daar de facto ook geen moer mee opschoot.

"Been there, done that" is nu het gevoel dat ik krijg als ik andere mensen vrolijk aangeschoten of in zware dronkenschap bezig zie. Zelf heb ik geen behoefte meer aan die uitlaatklep, al kan ik best nog met een fijn gevoel terugdenken aan de leuke dronken partijen met mijn vrienden vroeger. Ik heb inmiddels in nuchtere toestand heel veel nieuwe dingen in mezelf ontdekt en daar ben ik nog lang niet klaar mee.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Kira
20 februari 2023

@Bobwat geweldig dat je je leven zo hebt omgegooid. Hoe is dat proces bij jou gegaan?

Ik heb het in mijn eerste post over minderen gehad en misschien op een feestje wel te drinken maar ik voel ook dat ik op zo'n momenten straks ook wel zeg "nee laat maar, ik hoef niet". Ik moet ook gewoon nog een hobbel over bij de vereniging want ik sta erom bekend dat ik graag mee drink

avatar
Bob
20 februari 2023

Hoe het proces bij mij gegaan is kun je misschien het beste in mijn eigen draad lezen.

Er vallen soms wel gaten in het verhaal omdat er reacties van andere mensen die hun account inmiddels hebben opgezegd tussenuit zijn gehaald.

avatar
Kira
20 februari 2023

Ik ben begonnen met lezen @Bob

Inderdaad herkenbare dingen en raakvlakken, heel fijn. Ook jezelf niet straffen als je op vakantie in de fout gaat. Dat is een beetje wat ik ook bedoel als ik eens een glaasje bier of wijn drink of toch eens de schreef over ga. Maar dat laatste wil ik eigenlijk niet meer, ook niet op een feestje. M'n mindset is alweer aan het veranderen gelukkig. Ik zal straks rustig verder lezen maar ook het teveel aan informatie op nemen voelt heel herkenbaar. Ik ben nu vooral bezig met alcoholproblemen in mijn hoofd en ik geniet dus niet echt van het niet drinken. Bedankt voor je reactie in elk geval, ik ga er veel aan hebben :)

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Kira
28 februari 2023

Even een upje. Hier gaat het goed, zondag wel gedronken na de repetitie van de fanfare maar heb me op tijd thuis laten afzetten en daarna niks meer gedronken. 

Verder heb ik dus helemaal meer gedronken en ik voel me super goed. Morgen komt m'n auto weer terug en dat is nog een grotere reden om niet meer zomaar te drinken. 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.