Thema's

Logo Alles over drinken

Verslaafd aan alcohol

avatar
Topic gestart door Ronel
25 februari 2023 61 reacties 4599 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Pytje
09 maart 2023

Voor mij was de stap naar de huisarts echt een breekpunt. Tot dan toe kon ik mijn gedrag altijd nog goedpraten. Hield ik ergens het gevoel dat ik het wel zelf in de hand had en dat stoppen en weer beginnen eigen vrije keuzes waren. Ik had wel het gevoel dat ik heel erg met de billen bloot moest en had het dus ook steeds als uiterste redmiddel voor me uit geschoven. Maar aan mezelf toegeven dat ik een zodanig probleem had dat ik het niet alleen kon oplossen heeft mij uiteindelijk het meest geholpen. Daarna was het hele traject - huisarts en Tacitus - alleen maar heel erg ondersteunend.

Het is geweldig dat steeds meer mensen zoals Esther in het filmpje open zijn over hun gebruik en hun proces. Het is volkomen achterlijk dat wij allemaal zo omzichtig met ons probleem omgaan. Niet naar de huisarts, niets tegen je partner zeggen, er niet over praten met je vrienden. We houden zo met elkaar het beeld in stand dat alcoholmisbruik iets is waar je je voor dient te schamen. 

Fijn @Maarten82 dat jij eens van het tegenovergestelde uitgaat! 

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Maarten82
09 maart 2023
5 minuten geleden zei Pytje:

Fijn @Maarten82 dat jij eens van het tegenovergestelde uitgaat! 

Dank je Pytje. Is niet meer dan logisch vind ik. Je vindt pas rust als je trots bent op je vorderingen in plaats van je te schamen voor je zwaktes uit het verleden. Dat laatste is een soort van 'negatieve nostalgie' denk ik.

avatar
Francoise
11 maart 2023
Op 9-3-2023 om 13:25 zei Maarten82:

Nee hoor, je vertikt het gewoon om voor de rest van je leven als een soort afhankelijk, en zwak persoon gezien te worden, Wanneer je, zoals ons, niet met alcohol kan omgaan, dan is de keuze om nooit meer te drinken juist een teken van een sterk en autonoom karakter. Een persoon die ervoor kiest om als zichzelf door het leven te gaan.

De maatschappij ziet dit te zwart wit vind ik. Je bent of verslaafd, of niet. Dat is totale nonsens, er zitten vele gradaties tussen. Alcohol is nooit normaal. Er zijn ongelooflijk veel mensen die teveel drinken. Een aantal heeft een rem die nog steeds door een APK heen kan, maar velen hebben die niet. En velen staan op het punt om die rem te verliezen. Toch is het zo sociaal geaccepteerd om maar weer iedere keer te proosten. Bij feestjes, vergaderingen, bruiloften, mooie gebeurtenissen, treurige gebeurtenissen, aan het einde van de werkdag, werkweek, begin van de zomer, van de winter, en ach ja, laten we de herfst en lente ook maar vieren. Echte mannen drinken bier en whisky en zuipen anderen eronder, vrouwen drinken galant een cocktail of glas Prosecco. In films en series klokt de stoere hoofdrolspeler het ene na het andere glas achteloos en vol zwierigheid naar binnen. Wat een farce! De marketingstrategie wordt in optima forma losgelaten op onze zucht naar een roes.

Maar oh wee als je hulp zoekt. Dan word je hoofdschuddend in een hoekje geduwd. Ach arme, hij is verslaafd. Hij is zwak en heeft onze hulp nodig. Terwijl de rest van de wereld vrolijk verder zuipt. 

Je staat nu 12 dagen droog! Koester elk moment Ronel. Want je hebt ervoor gekozen een sterk en autonoom iemand te worden. Dat is het beste wat je uit jezelf kan halen. Je kon het eerder, je kan het weer,daar ben ik van overtuigd. En bedenk op moeilijke momenten hoe het was toen je nog zoop, duf in je hoofd was, je zwak en treurig voelde en dat je nooit meer terug wil naar dit gevoel. Vind rust en duidelijkheid in de gedachte dat je nooit meer hoeft te drinken, zet een kop thee, koop iets leuks voor jezelf en lach de hele wereld uit!

Alcohol? Been there, done that. Didn't work, caused shit!

Ik wens je alle goeds!

Ik ben nu bijna 5 jaar gestopt en mijn maatje 4 . Heb m deze tekst doorgestuurd.  Heerlijk om weer even stevig in het zadel te gaan zitten.   Dankjewel hiervoor 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Maarten82
11 maart 2023
1 uur geleden zei Francoise:

Ik ben nu bijna 5 jaar gestopt en mijn maatje 4 . Heb m deze tekst doorgestuurd.  Heerlijk om weer even stevig in het zadel te gaan zitten.   Dankjewel hiervoor 

5 jaar gestopt! En je maatje ook al 4 jaar. Daar neem ik mijn petje voor af. Ik hoop dat jullie beseffen hoe trots je daarop mag zijn.

Groetjes Maarten 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Ronel
17 maart 2023

Goedemorgen aan degene die dit lezen. Afgelopen 24 februari is de datum dat ik mijn laatste glas wijn achterover sloeg. Het gaat nog steeds erg goed. Ik ben wel snel moe merk ik. S'avonds na 21:30 uur begin ik al te knikkebollen. Ik hoop wel dat dit minder zal worden.


Like 4
4 anderen reageerden hierop
avatar
Mariann
17 maart 2023

Hoi Ronel

Wat fijn en ja die vermoeidheid hoort er bij. 

Goed hoor!

Mariann

avatar
Soberbunny3
23 maart 2023
Op 25-2-2023 om 13:30 zei Ronel:

ben een keer zelfs verdrietig en boos geworden omdat iemand bleef aandringen en uiteindelijk gewoon een glas volschonk en voor mijn neus zette. Terwijl ik zo nadrukkelijk had gezegd dat ik niet meer dronk. Ik heb het contact met deze mensen verbroken maar vond het wel heel erg.

Jammer dit soort mensen. Ik vindt dat je het sterk heb afgehandeld toch een blijk van zelfrespect

avatar
Kraan
11 mei 2023

@Ronel ben benieuwd hoe het met je gaat? 

avatar
Strijkbout
11 mei 2023
14 uur geleden zei Kraan:

@Ronel ben benieuwd hoe het met je gaat? 

Ik ook

avatar
Kraan
14 mei 2023
Op 12-5-2023 om 00:52 zei Strijkbout:

Ik ook

Vrees niet goed 

avatar
Strijkbout
15 mei 2023
Op 14-5-2023 om 13:12 zei Kraan:

Vrees niet goed 

Of wilt hier gewoon niet meedoen/komen omdat dan het gevoel 'ik ben alcoholist' te  confronterend is... 

Hoe dan ook, ben ook wel benieuwd. 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.