Thema's

Logo Alles over drinken

‘t Theedraadje

avatar
Topic gestart door bumperjim
13 januari 2018 159 reacties 12348 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Musashi
09 mei 2021

Ik zou eerst een postpakket krijgen...het is al onderweg! Vandaag wel veel (keuken)kruiden gezaaid.

avatar
Musashi
16 mei 2021

Haha beide heb ik ervaring mee ja! Gyokuro is ook mijn special treat.

Ik dacht dat mijn duurste ooit deze was maar weet niet meer wat ik dat toen betaald heb...

http://www.bhutanwildcordyceps.com
 

en gebruikte theeblaadjes opeten doe ik dus ook :D maar niet zo fancy en gepimpt als jij hoor @knakker mss wel s proberen...

avatar
Yana
16 mei 2021

Bij mij doet de link het wel... iets over paddenstoelen die uit de kop van rupsen groeien en dat je daar dan thee van zet :face-icon-small-shocked:


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
bumperjim
17 mei 2021
16 uur geleden zei knakker:

. Hele mooie fijne groene blaadjes. Die eet ik wel eens op na afloop. Een minisalade met sesamzaad en een druppel sojasaus. Mijn vrouw denkt dan dat ik gek ben.

Lol daar heb ik nog nooit aan gedacht. Mag dat zomaar? :huh:

Leuke chinese theewinkel (zowel met als zonder koppelteken) geweest in Parijs en o.a. gele sencha meegenomen. Is mij nog niet echt duidelijk wat precies gele thee is, maar we zullen het later vandaag weten.

Ik zit nu aan de russische earl grey. Die van lipton smaakt naar afwasmiddel, die van de chinese winkel is dan wel weer lekker. T blijft wonderbaarlijk :)

Veel chinese theeën hadden ze, maar ik weet er niet genoeg van om te kunnen kiezen. Long Jing ken ik wel maar die begon bij hun bij 25 euro voor 100 gram, dat vind ik een beetje pittig, bij mn webwinkel betaal ik de helft. Ze hadden ook thee van 150 euro :) Het voordeel van een webwinkel met uitgebreide beschrijvingen is dat je kunt neuzelen tot je een ons weegt (en je thee dus ook :D ) zonder wachtende klanten achter je. 

avatar
Musashi
17 mei 2021

smakelijk @bumperjim benieuwd naar je bevindingen over gele thee! Keep us posted!

avatar
bumperjim
17 mei 2021

Ik weet nog niet wat gele thee is, maar het is wat zachter kennelijk, de algen zijn uit de sencha, beetje jammer. Ik heb veel liever de groene. Niet dat het niet lekker is, maar minder speciaal. 

avatar
Musashi
20 mei 2021

Heb me voorgenomen om elke avond 8-9u een uurtje te studeren...dus zal er eens aan beginnen se, al een kwartier voorbij! Gele thee was ik net tegen gekomen bij de intro over verschillen in productieproces tussen de soorten: zwarte, groene, gele, witte en dan nog een paar dacht ik...studeren dus want mijn geheugen is er de laatste jaren ook niet op vooruitgegaan...

avatar
bumperjim
20 mei 2021

Blauwe = oolong

Zwarte thee noemden ze in de Chinese theewinkel rood

Zwart is dan de echt donkere zoals pu erh

Nou dan hebben we ze allemaal wel, wat mist er, misschien oudhollandse oranje thee voor koningsdag :P 

avatar
Musashi
20 mei 2021

Even terug gebladerd. Hier spreken ze van witte, groene, gele, olong, zwarte, pu erh en jasmijnthee

avatar
bumperjim
21 mei 2021

ik ook niet maar het zal qua volume wel zo veel zijn dat je (alleen) op die basis een aparte groep kan verzinnen.

Ik moet ook wel zeggen dat ik geen enkel bloempje ken dat zo mooi bij thee past als jasmijn. Sowieso jasmijn, we hebben hier een jasmijnplant op het terras, als die bloeit dan ga je haast van je stokje zo uitbundig lekker ruikt dat. 

avatar
Musashi
21 mei 2021

Gek hè vind ik ook! Ik zou ook denken dat dat gewoon een melange is...maar de plant ruikt Idd heerlijk! 
Het hoofdstuk gisteren ging over de productieprocessen maar nog niet welke soort daarbij hoort...ik kan dus helaas nog niet meer vertellen...;)

avatar
Musashi
21 mei 2021

Mmm intresting...nieuwe ontdekking....

1691A728-13D6-43E3-874D-951463542BA4.thumb.jpeg.a52d42f4665826695eac514876e1b4c6.jpeg


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
lady jane
21 mei 2021

dan vind je dit misschien ook interessant

https://www.yerbamate-thee.nl/wat-is-yerba-mate

 

avatar
Artemis
22 mei 2021
Op 8-5-2021 om 13:09 zei Musashi:

Met trots kondig ik aan: ik heb de inschrijving voor de cursus theesommelier net voltooid...ik dacht f* it, ik denk er nu al zo lang over, doe het gewoon ineens, and so I did!

wat leuk! ik zocht het gelijk op, vind het wel duur, maar dan heb je ook wat . Leuk draadje dit, ga ik helemaal lezen 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Musashi
22 mei 2021

Tx! Die had ik vroeger eens gedronken, koud geloof ik, maar was ik Idd al even uit het oog verloren/ vergeten... dankjewel voor de herinnering!


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Musashi
22 mei 2021

Blijkbaar is het eten van theeblaadjes toch niet zo raar dus...het bestond in China mss al eerder dan combi met warm water: zowel rauw in salades als gekookt in soep met andere groenten...

avatar
lady jane
22 mei 2021

Ik heb de Lapacho besteld, jammer wel dat de verzendkosten in geen verhouding staan steeds
t.o.v. de bestelling, ik houd niet zo van online kopen eigenlijk. Maar kon geen winkel vinden zo gauw.
Er worden veel goede eigenschappen aan toegeschreven en ik wil toch wat minder koffie drinken.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Musashi
25 mei 2021

Wie tips en tricks of recepten heeft voor homemade ice teas - please share! Wie weet kunnen we zo de zon ook in actie laten komen!?:P

avatar
Lonster
25 mei 2021

Dat doet de vraag rijzen wanneer je iets een ijsthee noemt, of thee met een smaakje. Ik maak de zomer water met citroen, munt, kaneel, komkommer, rode peper, gember, kruidnagel, koriander... niet allemaal tegelijk hè. <_< 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Musashi
26 mei 2021
15 uur geleden zei Lonster:

Ik maak de zomer water met citroen, munt, kaneel, komkommer, rode peper, gember, kruidnagel, koriander... niet allemaal tegelijk hè. <_< 

Thx! En wat combineer je met wat?

avatar
Lonster
26 mei 2021

Het hangt er een beetje vanaf wat ik in huis heb. Komkommer met rode peper vond ik lekker. En laatst heb ik een virgin bloody mary gemaakt, met tomatensap dus, dat vond ik ook heerlijk. Lekker een paar uur laten trekken. Of gember, met kruidnagel en een klein beetje suiker. Dat laat ik in weinig water trekken en doe er dan bruiswater bij. Dan maak je gemberbier.

En soms is het helemaal niks, als ik teveel smaken bij elkaar doe. Net als met koken. Je kunt niet overal kaneel bij gooien. Citroen meestal wel. Gisteren maakte ik pasta met blauwaderkaas en daar heb ik citroen bij gedaan, heel smakelijk. Maar dat moet in een ander draadje.


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
lady jane
26 mei 2021

nou die gember met kruidnagel ga ik zeker proberen
lijkt me heet ook lekker trouwens.

avatar
lady jane
27 mei 2021

De thee net ontvangen (Lapacho)
weinig smaak nog, volgend potje maar wat sterker
lekker zacht vanille achtige geur.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Artemis
29 mei 2021

Echte theeleut, ik dus blij met deze draad

zag iemand deze film met Thom Hoffman https://www.imdb.com/title/tt0095997/

Rituelen over theerituelen, tenminste wat ik ervan onthouden heb. 

avatar
Artemis
29 mei 2021

Mijn thee rituelen. s morgens waterkoker aan, dan heb ik een glazen thermosfles met zo'n metalen zeefje en warmhoudhoes

Alles uit elkaar schroeven. zeefje vullen met losse thee, Yogi Tea losse blaadjes of andere thee blaadjes, alleen kruidenthee. 

Alles in elkaar schroeven, warmhoudhoes er om heen, water opgieten. Yoga doen, na de yoga eerste kop thee, na werk opnieuw opgieten, tweede en derde kop thee. 

ik houd dus van rituelen. Thee rituelen. 

later op de dag theezakje yogi thee, heb meestal 3 smaken in huis. zakje in mooie speciale beker, water opgieten en warm opdrinken.

En dank voor alle vorige post, genoeg nieuwe thee ideeen. 


Like 1
1 ander reageerde hierop

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.