Thema's

Logo Alles over drinken

Bewijzen dat ik geen alcohol gedronken heb

avatar
Topic gestart door Chantal88
06 juni 2023 4 reacties 641 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Chantal88
06 juni 2023

Hoi Allemaal, Ik heb in het verleden veel stiekem gedronken. Mijn man heeft mij meerdere keren betrapt en daardoor heb ik zijn vertrouwen verloren. Deze keer gaat het wel goed, en ik zou hem zo graag laten zien dat ik geen alcohol meer drink. Zijn er manieren (met een test bijv?) om hem te laten zien dat ik niet meer drink? 

avatar
Bob
06 juni 2023

Ja, je kunt zowel online als in verschillende winkels alcoholtesters kopen voor eigen gebruik.

avatar
Etty
07 juni 2023

@Chantal88 Het kan best een tijd duren voordat je man vertrouwen heeft opgebouwd, dat kun je bijna niet versnellen.  En dat hoeft ook niet, het is zijn proces.  Als jij niet meer het gedrag vertoont waardoor hij zijn vertrouwen heeft verloren, dan groeit dat vanzelf weer. Het zal nooit meer 100 % worden misschien, maar dat is ook helemaal niet nodig of wenselijk. Stel je in op een poos.  En stel het niet als een doel op zich.  Voor nu is het belangrijk dat je kunt accepteren dat hij het nog niet heeft, en dat jij je daar af en toe rot onder voelt.  Voor allebei volkomen normaal.  Het is een valkuil om dat vertrouwen in te zetten als een soort strijd. 'vertrouw je me nou nòg niet,'  want je zal de eerste niet zijn die het gebrek aan vertrouwen als excuus aangrijpt om een borrel te nemen.  Wees ook lief voor jezelf! 

Het idee van 'niet vertrouwen' kan als een muur tussen mensen in staan. Als een afstand. Hoe laat je zien dat je iets niet meer doet?  Als het je aanspreekt kun je de afstand verkleinen door hem af en toe iets te vertellen over je proces. Dat je vertelt over je middag en dat er een trigger was waardoor je trek kreeg en even de neiging op voelde komen om stiekem een borrel te nemen, maar dat je het niet hebt gedaan.   Dat kan vertrouwen geven. 

Je kunt hem voorstellen of hij het af en toe fijn zou vinden als je een test zou doen.  Op de momenten dat hij er aan twijfelt of je stiekem hebt gedronken.  Ik kan me voorstellen dat als dan elke keer blijkt dat je je belofte hebt gehouden, dan dat hem helpt.  Ik kan me ook voorstellen dat dit voor jou op den duur erg onprettig is en tegen jullie gaat werken.  

In het verdragen van ongemakkelijke gevoelens zijn mensen met een alcoholprobleem niet zo goed en ze kiezen het liefst voor een oplossing op de korte termijn. Vertrouwen  is een probleem waarbij er niet zo'n oplossing is.  Waarbij het vooral gaat om tijd en het geduld of het vermogen ontwikkelen de ongemakkelijke gevoelens uit te zitten. 

avatar
lady jane
07 juni 2023
14 uur geleden zei Chantal88:

k zou hem zo graag laten zien dat ik geen alcohol meer drink.

wil hij ook bewijs? En zal iets moeten bewijzen niet juist averechts werken?
We gebruiken hier vaak de uitdrukking; vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
Achter niet vertrouwen zit vaak angst. Misschien is die bespreekbaar?
Je partner kan je steunen en jij bouwt zelfvertrouwen op. Houd vol. We hebben hier
bij de ditjes en datjes dag en weekpacten. Comittment aan het forum en aan jezelf:rose:

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.