Thema's

Logo Alles over drinken

Beginnende verslaving

avatar
Topic gestart door Peter
17 maart 2024 4 reacties 358 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Peter
17 maart 2024

Goedendag

 

 

avatar
Oskar
17 maart 2024

Mogge Peter, welkom hier ook. De patronen lijken inderdaad wel duidelijk: je tackelt je problemen door ervoor op de loop te gaan. Je hebt schulden en gaat het land uit; je voelt je eenzaam en gaat zuipen. Dat is wel comfortabel want je bent even van het zeurende gevoel in je kop af. Maar het brengt je natuurlijk geen snars verder. Integendeel: je voelt je nog eenzamer, en bovendien steeds meer een waardeloze sukkel omdat je zo zit te zuipen. Waardoor je overigens waarschijnlijk de neiging zult krijgen nog meer te zuipen om even van het zeurende gevoel in je kop af te zijn.

De oplossing is even simpel als ingewikkeld. Ga je probleem oplossen in plaats van er voor weg te rennen. Dat kan best, maar kost wel tijd en moeite. De tapkraan open zetten en je ellende onder een laag bier zetten is eenvoudiger. Verlos jezelf van die gemakzucht. Investeer in jezelf, maak plannen om meer sociaal leven te krijgen, los je schulden af. Dat je daarbij af en toe even flink met jezelf en je eigen narigheid geconfronteerd zult worden is dan wel onvermijdelijk. Maar je wilt niet steeds in die plas bier blijven spartelen, maar uiteindelijk vooruit komen.

Oja, je hebt je bericht geplaatst in een hoek van het forum waar weinig wordt gekeken. Als je het bericht verplaatst naar Wie-is-wie zul je waarschijnlijk meer reacties krijgen.

Succes enzo.

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
bumperjim
17 maart 2024

Je leest er een hoop in, @Oskar ! B)

avatar
Roberto
17 maart 2024

Goedendag @Oskar en @bumperjim,

Ik had dit woord vanochtend al gelezen.
Soms kan de @moderator dit verplaatsen naar Wie is wie, @Peter, om je voor te stellen op dit forum.

ps mannen hebben niet zoveel woorden nodig om iets uit te leggen.
Of ben ik voor de vrouwen hier nu weer onbeschoft?

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.