Thema's

Logo Alles over drinken

CBR onderzoek rijden onder invloed

avatar
Topic gestart door Yade01
20 mei 2024 2 reacties 109 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Yade01
20 mei 2024

Hoi allemaal, ik vroeg me af of hier leden zijn met mentale problemen die gereden hebben onder invloed van alcohol en door de politie zijn aangehouden? Ik heb een brief ontvangen van de OvJ dat ik mijn rijbewijs in ieder geval 10 maanden kwijt ben, maar waar ik vooral voor vrees is dat ik niet door het CBR onderzoek heen kom. Ik weet dat het een hele domme fout is geweest en normaal drink ik niet, maar door omstandigheden ben ik toch gaan rijden. Ik heb van een advocaat begrepen dat door het CBR ook het medisch dossier wordt opgevraagd en daarin staan mijn diagnoses zoals CPTSS, angststoornis etc en dat ik antidepressiva gebruik. Weet iemand of dit in mijn nadeel kan werken, omdat ik dan bij voorbaat niet rijgeschikt word verklaard? Alvast dank 

avatar
Ayla89
21 mei 2024

Het volgende niet uit eigen ervaring, en niet in combinatie met een rijontzegging, maar wel met angststoornis en het al dan niet melden bij het CBR:

Volgens mij ben je niet bij voorbaat al niet geschikt, maar is het afhankelijk van hoe jouw psychische aandoening jouw autorijden kan beïnvloeden. Hoe reageer jij bijvoorbeeld als je tijdens het autorijden overvallen wordt door je angststoornis? Kun je dan nog handelen, je auto aan de kant zetten? Als je onder behandeling bent, kun je dit waarschijnlijk het beste bespreken met je behandelaar en kun je dan beter inschatten of het een probleem wordt. 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.