Thema's

Logo Alles over drinken

Tip over leverherstel bespoedigen, en het herstel sowieso een boost te geven

avatar
Topic gestart door Strijkbout
21 januari 2023 5 reacties 1280 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Strijkbout
21 januari 2023

Zijn jullie bekend met het kruid genaamd 'Mariadistel'? 
Is veel onderzoek naar gedaan, en het blijkt een fantastisch levermedicijn te zijn. Oók wanneer je al flinke schade hebt en bijvoorbeeld levercirrose hebt!

https://www.sohf.nl/nutrienten/mariadistel

En natuurlijk is een vitamine B-complex handig. Ook als je nog in gebruik bent;  daar voorkom je een hoop ellende mee, zoals korsakov, neuropathie etc.

Meer aanvullende tips uiteraard welkom. 

avatar
lady jane
21 januari 2023

misschien wel handig te vermelden dat de ortho moleculaire behandelingen, supplementen enz door de meeste verzekeringen niet worden vergoed,
de mijne Menzis, zelfs niet bij de aanvullende verzekering. En uit ervaring van vroeger kan ik vertellen dat het vreselijk duur is (en mij niet heeft geholpen).
Het enige goede wat ik er destijds aan over hield was dat die man me vertelde dat alcohol omgezette loze suikers zijn. Dat is voor hier wel handig te weten,
want velen krijgen na het stoppen trek in zoet/koolhydraten. Dat gaat over, eens het lichaam afgekickt is. En de lever is het snelst in celvernieuwing, dus
als je stopt met suikers en drank, nemen de nieuwe cellen niet de eigenschappen over van de oude. Dit is deel van het zelfherstellend vermogen van ons wonderbaarlijk lichaam.  Heel veel van wat men voorschrijft hebben we niet echt nodig. Hulpmiddelen kunnen belangrijk zijn, maar blijf uitermate kritisch. Zeker als er geld te verdienen valt.

avatar
Strijkbout
22 januari 2023

Oh, daar heb ik helemaal niet bij nagedacht eerlijk gezegd. Inderdaad, dat wordt niet vergoed. Je haalt dat gewoon zelf bij Holland & Barret of een soort gelijke kruidenspeciaalzaak.
Zo is m'n bericht dan ook eigenlijk bedoeld: gewoon als een tip, als iemand die hier zelf gebruik van maakt, dit toevallig een poos geleden gevonden heeft en zich goed in verdiept heeft, en zelf al lang gebruik van maakt.

Ja, ook toen ik nog in gebruik was. Eigenlijk best langs zelfs: ik heb het gebruikt om zo veel mogelijk de schade van m'n gebruik te beperken. Niet om m'n kop in het zand te steken, maar stoppen lukte me eenvoudigweg gewoon niet zonder hulp en in m'n eentje, maar ik wist ook dondersgoed hoe immens schadelijk m'n gebruik was, en wilde dat, ondanks het gebruik, iig proberen te beperken. Dus nam ik een vitamine B-complex, en dagelijks mariadistel.

En zeker wat het vitamine b-complex betreft, denk ik echt wel dat dat heel verstandig is. Ik kreeg in de periodes van veel en vaak drinken echt last van typische vitamine B tekort-symptomen, zoals een doof gevoel en tintelingen in m'n handen/vingers, Scherpe steken op allerlei plekken, en allerlei andere dingen die iedere drankgebruiker vast herkent. Dat kwam op den duur allemaal merendeels niet meer, of iig veel minder, voor toen ik dagelijks een vitamine b-complex nam.

Maar goed, dan krijg je wel weer maagklachten of zo, een of andere ontsteking, of de band van je fiets gaat ineens verdacht vaak lek,  wat dan ook... Kleretroep voor je lijf en brein blijft het hoe dan ook.

De mariadistel is wat minder direct merkbaar in mijn ervaring, qua effect wat vager en minder makkelijk te merken... (imo)
  Maar wat er voor mij wél voor pleit, is dat ik op den duur bloed- en urineonderzoek liet doen bij de huisarts, en deze duidelijk aan mijn bloedwaardes overmatig drankgebruik duidelijk kon zien, met hoge leverwaarden in ASAT, en nog wat andere stoffen, die ik ff zo snel niet meer weet... ;)


Een jaar later... geen millimeter geminderd, eigenlijk alleen maar erger geworden volgens mij in m'n gebruik... weer eens een onderzoek. En de waardes bevonden zich gewoon netjes in de safe zone. Aan de lagere kant zelfs... dat verbaasde me echt ff.
Kan natuurlijk allerlei andere oorzaken hebben, geen idee... maar het maakt wel dat ik ervan overtuigd ben geraakt dat dit echt een krachtig leverkruid is. En wetenschap lijkt het ook  te bevestigen.

Maar zeker niet dat dit pleit voor maar weer lekker gaan gebruiken. Nee nee nee. Verslaafd zijn, verslaving voeden, in stand houden, is en blijft pure ellende, duisternis. En geen middel ter aarde uiteindelijk dat het gif dat je je zelf toedient wit wast  of zo. 

Gebruik het liever in je HERSTEL. En zeker als je al flink toegetakeld bent door de giftige stof en je er aandoeningen aan over hebt gehouden, dan is het wellicht echt de moeite waard eens per maand een druppelflesje ervan aan te schaffen in de biowinkel. Baadt het niet, dan schaadt het iig ook zeker niet.

avatar
Strijkbout
22 januari 2023
5 uur geleden zei Beatrix:

Nog even een persoonlijke ervaring toevoegen:

Zolang mijn bloedwaardes ( ASAT,ALAT etc,) binnen de normen waren ( in de afgelopen jaaaaren waren deze bloedwaardes slechts 1 x niet goed bij de jaarlijkse keuring) was dat voor mij een bevestiging dat ik dus "gewoon" door kon blijven drinken. 

Ik hield mezelf dus enorm voor de gek, want met deze bloedwaardes viel het toch allemaal best wel mee, dus als mijn inname niet erger werd, dan mocht ik.........

 

Ik ook hoor... 'als het écht slecht daarmee gaat zijn, dan ga ik écht stoppen...'. Of dat ik mezelf voor de gek hield met m'n leeftijd of zo: 'ach, ik verkeer wat dat betreft nog niet echt in de gevarenzone, kan nog wel' 

Ja ja... hoorde van de week op een AA-meeting van iemand haar zus, die op 37-jarige leeftijd overleed aan levercirrose...

Maar goed, los daarvan.. natuurlijk blijf je wel gewoon iedere ochtend weer wakker worden met een rotgevoel dat je fout bezig bent. Het geweten stopt nooit met dat te benoemen.

avatar
Brugal
07 november 2023
Op 21-1-2023 om 14:04 zei Strijkbout:

Zijn jullie bekend met het kruid genaamd 'Mariadistel'? 
Is veel onderzoek naar gedaan, en het blijkt een fantastisch levermedicijn te zijn. Oók wanneer je al flinke schade hebt en bijvoorbeeld levercirrose hebt!

https://www.sohf.nl/nutrienten/mariadistel

En natuurlijk is een vitamine B-complex handig. Ook als je nog in gebruik bent;  daar voorkom je een hoop ellende mee, zoals korsakov, neuropathie etc.

Meer aanvullende tips uiteraard welkom. 

Ik zou het toch niet zo maar gaan gebruiken als je ook reguliere medicijnen gebruikt.

https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-kruiden/veelgebruikte-kruiden/mariadistel/interactie-informatie-voor-artsen-en-apothekers


Like 2
2 anderen reageerden hierop

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.