Thema's

Logo Alles over drinken

Even voorstellen en advies gevraagd

avatar
Topic gestart door Shazam
10 december 2016 42 reacties 5776 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Shazam
10 december 2016

Hallo allemaal,

 

Ik wil even m'n ei kwijt. Ik ben niet iemand die dagelijks drinkt. Maar als ik drink ken ik geen mate. Dat ging meestal goed omdat ik lekker in m'n vel zat en dan een geen kwade dronk heb. De laatste paar maanden zit ik niet zo lekker in mn vel door relationele problemen (niet gerelateerd tot alcohol). Vorige week heb ik me in het bijzijn van collega's me als een idioot misdragen. Ik wist de volgende dag niks meer. Dit is de afgelopen tijd vaker voorgekomen en ik baal hier verschrikkelijk van. Ik moet binnenkort op gesprek komen om over afgelopen weekend te praten. Ik denk niet dat ik ontslagen wordt aangezien ik redelijk wat krediet heb opgebouwd maar ik schaam me kapot. Ik ben me wezeloos geschrokken van mijn eigen gedrag. De oorzaak van mijn probleem is misschien duidelijk maar dat is geen excuus. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik de komende 3 maanden geen druppel meer drink. Daarna zien we verder. Ik wil mezelf een doel stellen die ik kan behalen. Ik ben nog jong, heb een goede baan en in principe ligt de wereld voor me open. Ik ga dat toch niet allemaal verpesten doordat ik geen maat kan houden? Het is wel m'n inkomen.

 

Ik heb morgen een week niet gedronken. Gister kwamen 2 van m'n beste vrienden langs. Ik heb 2 six packjes gehaald voor hun. Er was aan het eind van de avond nog eentje over, die heb ik niet gedronken. Vandaag ook met 3 vrienden wezen eten. Alledrie een biertje of 7 achter de kiezen en ik aan de ranja. Heb het ontzettend naar mn zin gehad. Ik leg het gewoon iedereen uit. Ik wil juist mezelf bewijzen dat ik wel op feestjes, etentjes en tijdens het uitgaan het prima naaar mn zin kan hebben zonder drank. Ik ben pas een week verder maar ik heb er alle vertrouwen in. Al m'n vrienden reageren eigenlijk heel begrijpelijk. Het grappige is dat die jongens allemaal wel inzagen dat ik vaak over het gaatje ging. Ik wist dit uiteraard ook wel maar nooit aan mezelf toegegeven. Afgelopen weekend was voor mij een enorme eye opener. Ik moet nog wel aan een aantal mensen mn excuses aanbieden maar ergens ben ik blij dat ik ben wakker geschut. Ik wil niet meer bekend als die dronken idioot.

 

Ook heb ik vandaag bijna jankend aan de telefoon gehangen met een andere maat van me. Een wat wijzere en oudere vriend van en eigen baas. Hij vertelde me dat hij van de zomer nog iemand ontslagen heeft na het 3x misdragen tijdens dronken zijn. Hij herinnerde me daarna ook nog even aan zijn verjaardag toen ik ook laveloos was. Ik heb daarna mijn chef gebeld en hij zegt dat ik me voor het gesprek niet al te zenuwachtig moet maken. Ik kom er waarschijnlijk met een serieuze waarschuwing vanaf.

 

Ik heb laatst een aanbieding gekregen om voor een ander bedrijf te gaan werken. Initieel betaald het veel minder terwijl ik meer moet werken. Ik had dit eerst afgeslagen maar heb ze vanmiddag gevraagd of ik alsnog op hun aanbod in kan gaan. Ik denk dat een nieuwe omgeving en een nieuwe uitdaging me juist kan helpen. Lekker m'n aandacht daar op vestigen en een frisse start maken. Ik hoop dat ze nog een plaats voor me vrij hebben.

 

Ik ga morgen de vragenlijsten invullen van "Brijder E-health". Iemand daar ervaring mee? Daarna even hardlopen en daarna naar ga ik eten bij een andere vriend van me. Die heb ik al op de hoogte gesteld dat ik niks ga drinken. Ik ben van mening om iedereen eerlijk in te lichten van mijn probleem en besluit. Begrijpen ze het niet is dat hun probleem en niet de mijne. Ik wil juist in situaties zijn waar wordt gedronken en waar ik de alcohol recht in de ogen kan kijken en de baas te zijn. Ik heb tot nu toe totaal geen moeite gehad om de drank te laten staan. Maar we zijn net een klein weekje verder en de schrik zit er nog goed in. Ik zal het ongetwijfeld moeilijk gaan krijgen maar die 3 maanden moeten me lukken! Het liefst zou ik daarna als een sociale drinker met de rem er op door het leven gaan maar ik weet eerlijk gezegd niet of ik dat zou kunnen. Ik hoop gewoon ontzettend dat deze 3 maanden me heel erg goed gaan bevallen en dat ik ga inzien dat alcohol en ik een slechte combinatie zijn.

 

Iedereen die dit leest wil ik bedanken voor de genomen tijd. Tips en advies zijn heel erg welkom. Contact met een leeftijdsgenoot eventueel ook.

 

Nogmaals, ik ben me kapot geschrokken en ik hoop dat het geen directe consequenties heeft voor mn werk. Ik ben blij dat ik aan mezelf heb toegegeven dat ik een probleem heb. Ik ben dan niet in die zin iemand die drank nodig heeft om te functioneren maar ik ben meer een "binge drinker", of zoals mn beste maat zei: "Een demolition drinker".... 

 

Alvast bedankt,

Iemand die zich kapot geschrokken is van zn eigen gedrag

avatar
Singbluesilver
10 december 2016

Welkom hier en succes! Mooi dat je gaat onderzoeken wat alcohol vrij zijn voor jezelf oplevert. Ook ik ben een grenzeloze drinker maar uiteindelijk werd het wel een bijna dagelijks probleem. Je bent nog jong en ziet dat het niet goed is. Je bent op tijd met ingrijpen in je eigen leven. Zet 'm op!

avatar
Quinn
10 december 2016

Hé Shazam, kan me voorstellen dat je flink geschrokken bent en dat de impact daarvan je motiveert om de zaken helemaal anders aan te pakken. En al een week droog, goed begonnen. Persoonlijk zou ik zeggen, blijf eerst in je huidige baan, er is met dat stoppen al stress genoeg eerst zonder de spanning die een nieuwe baan nu eenmaal met zich mee brengt. Maar again, dat is persoonlijk. Hoop dat je steun kunt vinden op het forum. In de "ditjes, datjes, dagdraad" is elke dag een nieuw topic, als een soort slowchat. En in de "wie is wie" staan behoorlijk wat behoorlijk persoonlijke verhalen.

 

Veel plezier met het hardlopen!

avatar
Lika
10 december 2016

Welkom Shazam. Goed dat je er bent.

avatar
Shazam
10 december 2016

Hartstikke bedankt allemaal voor de steunende woorden. Hardlopen lukt niet meer helaas want werd te laat wakker en moet nu de deur uit. Ik heb net nog wat mensen waaronder m'n ex ingelicht van m'n besluit. Ik snap nog niet zo goed waarom ik vaak lees dat mensen het moeilijk vinden om uit te leggen dat ze niet drinken. Maar ik weet zeker dat dat nog wel komt aangezien ik het alleen nog maar m'n directe omgeving heb verteld. 

 

Vwb die andere baan ben ik het deels met je eens Quinn. Maar bij m'n huidige werkgever heerst ook wel een beetje een drinkcultuur. In de gehele sector. Vaak weg, onregelmatige tijden. Bij dat andere bedrijf zou dat veel minder zijn denk ik. Puur en alleen je minder vaak met meerdere collega's tegelijk op 1 plek bent. Daarnaast moet ik iets nieuws gaan leren waar ik me op kan focussen in deze tijd. En dan voelt het ook meer als een stok achter de deur. Ik hoop van hen Maandag wat te horen maar het is nog niet zeker. Heb net die vragenlijst van Brijder E-health ingevuld en dan zijn sommige dingen wel confronterend, met name de "10 of meer". Het zet je wel aan tot nadenken. Toen ik nog samenwoonde dronk ik toch wel een stuk minder dan sinds ik weer alleen woon. Bizar eigenlijk hoe je jezelf voor de gek houdt.

 

Ik ga de deur uit nogmaals bedankt

avatar
Quinn
10 december 2016

Hmm ja, ook een goed punt. Sowieso, als je de voors en tegens maar goed afweegt en weloverwogen kiest. Hoe ging het verder vandaag?

avatar
Keesje
11 december 2016

 Ik ben dan niet in die zin iemand die drank nodig heeft om te functioneren maar ik ben meer een "binge drinker", of zoals mn beste maat zei: "Een demolition drinker".... 

 

Shazam, 

 

Wij kunnen elkaar de hand schudden, jouw verhaal sluit 1 op 1 aan met mijn ervaringen. Het lijkt wel alsof ik jouw verhaal zelf had kunnen schrijven. "Demolition Drinker" geweldige vondst. Dit is precies wat ik ook aan het doen was. Niet om te functioneren maar áls ik dronk dan ook kapot gaan. Ik had het op een gegeven moment niet meer in de hand en maakte mijzelf en alles om mij heen kapot.

Ik ben ook volledig gestopt en het is helaas nog een erg 'social stigma' als je zegt dat je gestopt bent met drinken. Ik zeg nu nog 'Ik wil afvallen, dus ik ga Dun in December doen.' Ook kijkt iedereen mij vreemd aan als ik een glas water drink in plaats van wiskey.

Er zijn al meerdere mensen van hun stoel gevallen van ongeloof.

 

Ik ben een blog aan het bijhouden over hoe het met mij gaat nu ik gestopt ben met drinken en wat voor stomme dingen ik deed toen ik nog wel dronk.

Ik denk dat je veel gelijkenissen zult vinden en ben benieuwd of mijn verhaal overeenkomt met die van jou!

www.dagboekvaneenzuipschuit.wordpress.com

 

Heel veel succes. En, ik ben gestopt met drinken voor mijzelf, niet wat mijn omgeving er van vindt. Als je zelf beter in je vel zit, merkt de omgeving dat vanzelf.  


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Keesje
12 december 2016

Shazam, 

 

Hoe is je weekend gegaan? 
Ik heb een hoop vrienden over de vloer gehad en ik had geen centje pijn. Langzaam beginnen ze door te krijgen dat ik niet meer drink, zonder dat ik ze expliciet verteld heb dat ik een probleem heb en daarom niet meer drink. 

Voelt goed, en vanochtend was de tweede maandag dat ik om 6.00 naast mijn bed stond, te vroeg op het werk was en vol energie aan de dag kan beginnen! Heerlijk! 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Keesje
13 december 2016

Dude, 

 

Hoe was je gesprek gegaan op het werk? Talk to me bro! 

avatar
Shazam
13 december 2016

He Kees en Sheila

 

Gesprek viel eigenlijk wel mee. Wel een officiele waarschuwing gekregen die meegaat voor 2 jaar. Als het binnen die 2 jaar weer gebeurt dan volgt ontslag. Ze zijn heel tevreden over m'n werk gelukkig. Ik was gisteravond pas laat terug (gesprek was niet in NL) en was moe dus geen zin om hier nog wat neer te plempen. Heb bijna 10 uur aan 1 stuk door geslapen, heerlijk! Blij dat dat iig voorbij is.

Moest 2,5 uur wachten op het vliegveld. Normaal zou ik naar de bar zijn gegaan om 3 halve liters weg te tikken. Nu naar de Burger King om m'n tweede whopper van de week (en tweede hamburger van de dag!) naar binnen te stouwen.

 

Weekend ook geen centje pijn. Stond nog wel zaterdag bij een vriend van me zo'n mooie glazen gevulde whisky karaf met kristallen glazen op de tafel. "Mooie test voor je ouwe" aldus Rik. Normaliter zouden we toch wel een X aantal bier open hebben getrokken gevolgd door wat sterker spul, gevolgd door een kroeg. Z'n vriendin, die trouwens ook niet of nauwelijks drinkt kwam later nog dus hij had ook weinig behoefte om te drinken nu ik niet dronk. Zondagmorgen (!!!???) ff hardgelopen met de uitvinder van de term "demolition drinker" die z'n beroemdheid hier op t forum wel grappig vond. 'S middags op de bank in slaap gevallen. 'S avonds weer vroeg naar bed gegaan (en om kwart voor vier weer wakker!)

 

Vwb m'n werk. Om weer eens op kantoor te komen en de mensen te zien die je nooit ziet maar vaak belt of mailt was eigenlijk wel leuk. Ik kom zo weinig op kantoor dat ik het kantoortje van mn baas niet eens kon vinden haha! 

Maar goed, ik heb de laatste week heel hard nagedacht wat ik voor mezelf wil. En als ik bij deze werkgever blijf dan krijg ik weinig uitdagingen. Dan blijf ik de komende zes jaar hetzelfde doen, en waarschijnlijk wel langer. We hebben 3 jaar lang opdrachten gehad die super waren maar de laatste 1,5 jaar zijn gewoon saai. En deze opdracht is voor lange termijn. Er zit niks nieuws in het verschiet. Daarom denk ik dat het beter is om ergens anders heen te gaan, ondanks een lager salaris. Zeker op lange termijn. Tuurlijk zal het wat extra stress mee kunnen geven maar ook weer nieuwe uitdagingen. En dat kan ik op dit moment wel gebruiken.Maar goed, zover is het nog niet. Heb ze al wel gesproken en ze zouden snel met nieuws komen. Even afwachten dus. Bijkomend voordeel is ook dat het minder nachtwerk meebrengt.

 

Hoe is t bij jou Kees? Ga zo ff je blog lezen! Karvan Cevitam bosvruchten is mn nieuwe vriend!!

avatar
Shazam
13 december 2016

Hi Sheila,

 

PS: Die Brijder Ehealth online "Cursus" dwingt je best wel tot nadenken. Het deed mij inzien dat ik ook tegen mezelf niet eerlijk ben geweest. Ook houd je een soort van kort dagboek bij wat op een gestructureerde manier een overzicht geeft van je drankgedrag. Denk dat ik daar wel wat aan ga hebben. Sommige dingen zijn best confronterend als je er over na gaat denken. Heb jij er wat aan gehad? Hoe lang heb je het gedaan?

 

Bedankt voor je interesse!!

avatar
Keesje
13 december 2016

Hey Shazam! 

Goed bezig, begon mij al zorgen te maken dat het allemaal niet zo goed was afgelopen. 
Met mij gaat het goed, ik probeer echt veel rust, regelmaat en structuur in te bouwen. 
Ik merk, nu ik niet meer drink mijn dagen veel meer structuur hebben, ik heb veel meer energie en krijg veel meer gedaan. 

Ik ga rond een uur of 23.00 naar bed en sta om 6.30 op. De hele dag ben ik actief aan het werk en 's avonds ben ik niet meer bekaf. 

Kortom, de voordelen op korte termijn bieden zich aan. 

 

Nog even een paar 'tips' die ik je wil meegeven die voor mij werken.

 

  • Blijf actief, 's avonds alleen thuiszitten is funest. Blijf bezig. 
  • Eet gezond, door alcohol te vervangen met vette zooi is niet goed.
  • Vrienden die je uitdagen door alcohol voor je neus te zetten zijn geen vrienden. laat je niet verleiden door stoerdoenerij of dat je uitgemaakt wordt voor een mietje.
  • Ook ééntje kan wel. Vaak genoeg gedaan, altijd mis gegaan en ik mocht uiteindelijk door twee man de kroeg uit gedragen worden. 
  • Ik heb geleerd dat ik mijn plezier ook kan halen uit goede gesprekken op feestjes in plaats van plezier uit drank halen. het voelde goed om eens een middag leuk te spelen met mijn neefjes en nichtjes en 's avonds niet katje lam te zijn.
  • Schaam je niet voor het niet drinken. Doe je dat wel, zeg dan dat je wilt afvallen of last hebt van je maag. Werkt voor onbekenden.
  • Mijn vrienden krijgen het door dat ik niet meer drink en bieden mij al automatisch iets anders aan in plaats van bier.
  • Gooi geen oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. Ik weet wat het is om minder financiële middelen te hebben en dat zorgde er juist voor dat ik in de problemen kwam. Pak eerst dit probleem aan en zorg voor een stabiele financiële factor zonder stress. Juist de stress van een nieuwe baan, minder salaris en onbekende situaties kunnen er voor zorgen dat je terugvalt (was bij mij het geval) 
  • Ik heb nu een heel stabiele baan zonder stress, dit zorgt ervoor dat ik mij niet hoef druk te maken over salaris, deadlines of andere problemen. Ik heb tijd om mijn problemen aan te pakken. (Ik tik dit stiekem onder werktijd haha)

Als laatste een filmpje wat ik kreeg van iemand hier op dit forum: in een half uur een duidelijk verhaal. 

 

Zet hem op Shazam en houd ons op de hoogte! 

 

Groetjes Kees

avatar
Shazam
13 december 2016

Hey Kees! Die karaf die staat altijd op tafel bij hem. Voor de sier. Heb er 3 x naar gekeken en daarna niet eens meer opgelet. Daarnaast eet ik redelijk gezond en heb ook altijd redelijk veel gesport. Denk ik dat ik sport ook wel goed kan gebruiken. Met name om m'n energie in m'n hoofd een plaats te kunnen geven. Merk nu na 10 dagen dat ik in m'n hoofd meer energie heb dan zeg twee weken geleden. Daar moet toch een uitlaatklep voor komen..

 

Ik heb tot nog toe tegen iedereen gezegd dat ik niet drink en uitgelegd ook waarom. Ik ga daar ook niet over liegen. Hoeft ook niet. Ik hoef ook niet in details te treden. "Het is laatst volledig uit de hand gelopen, ik baal daar enorm van en moet ervoor zorgen dat dat nooit meer voorkomt. Daarom drink ik voorlopig even helemaal niks meer." is genoeg. Echte vrienden vragen door en krijgen ook antwoord. Anderen vragen niet eens door. En dan nog, ik ga me toch ook niet bemoeien met wat hun keuzes tov alcohol?

 

Heb je trouwens al je ex (van je blog) verteld dat je bent gestopt? Die zal wel opkijken! Zij kent je misschien nog wel beter dan dat jezelf kent. Ken de situatie niet maar als ik haar was zou ik dat blog van jou wel heel interessant vinden. 

 

Ik ga dat filmpje vanavond of morgen bekijken wanneer ik er goed voor kan gaan zitten.

 

Succes man!

avatar
Shazam
13 december 2016

Hi Sheila,

 

Heb je ook sinds juli geen terugval meer gehad? Dat zou super zijn! Nu het klaar is, ben je toch nog van plan om voor jezelf een soort van dagboek of excelsheet of iets dergelijks bij te houden. Of kun je dat nog steeds online doen? Hoe lang drink je al niet meer?

 

Ik denk ook dat zo'n cursus juist kan helpen wanneer je een terugslag krijgt. Dat die terugslag dan korter duurt omdat je bezig bent met zo'n cursus en er continu aan herinnerd wordt. 

 

Succes!!

avatar
Keesje
13 december 2016

 

Heb je trouwens al je ex (van je blog) verteld dat je bent gestopt? Die zal wel opkijken! Zij kent je misschien nog wel beter dan dat jezelf kent. Ken de situatie niet maar als ik haar was zou ik dat blog van jou wel heel interessant vinden. 

 

 

Hey Man, 

Goed bezig. Nee, zij weet van niets en dat wil ik graag zo houden. Die brug heb ik vakkundig en compleet verbrand. Het heeft geen nut om dat tegen haar te vertellen omdat dat het verleden niet veranderd. Toen is het fout gegaan en ik kan dat niet ongedaan maken. Ik zie daarom geen reden om haar ook maar enigszins op de hoogte te stellen of iets te laten lezen. Ik doe dit voor mijzelf en niet voor anderen. 

Misschien ziet ze ooit in dat ik veranderd bent en wie weet wat er dan gebeurd. Ik ga het in ieder geval niet opzoeken of uitleggen. 

The past is in the past! The best is yet to come 

 

Laten we elkaar op de hoogte houden! 

Lijkt me een goede deal, we hebben ongeveer dezelfde leeftijd, zelfde soort vrienden en zelfde soort bezigheden. Kunnen elkaar alleen maar ondersteunen 

 

Succes! Ik ga dag 10 uittypen 

avatar
Shazam
14 december 2016

Super Sheila! Dan ben je toch al weer bijna 6 maanden droog! 

 

Je moet wel vroeg opstaan voor je werk ;)

 

Vooralsnog doe ik het alleen online. Had me ook aangemeld online bij de GGZ maar daar heb ik nog niks van gehoord. Ff m'n junkmail checken en er achterheen gaan is misschien wel een goed idee. 

 

Sommige valkuilen heb ik wel inzichtelijk. Ben veel weg van huis. Dan ga je al snel "een biertje" drinken als je klaar bent en als het kan. Of als je thuis komt na een week lang nachtdienst. Dan sta 's ochtends om 7u met je halve liter op het balkon voor het slapen gaan naar je buuf te zwaaien. En voor de rest de geijkte dingen: Stappen, uit eten, feestjes maar ook eens alleen thuis zijn een avondje. Sommige vrienden zag ik bijna alleen in de kroeg. Door die brijder cursus merk ik toch wel dat ik niet eerlijk tegen mezelf ben geweest. Dat sinds ik weer single ben, ik veel vaker dronk, en met name vaker thuis. En ook uit verveling pakte ik sneller een biertje uit de koelkast of schonk ik een whisky in. Dan was toch al vrij snel de halve fles leeg. 

 

Ik ben nu 11 dagen verder. Tot nog toe gaat het makkelijk. Misschien te makkelijk. Het is uiteindelijk toch een sluipmoordenaar die zomaar om de hoek kan steken. Daar moet ik  waakzaam voor zijn.

avatar
Shazam
14 december 2016

Kees,

 

Ik heb hard gelachen om dag 10. Met name om "je opa"  :D  :D

Kijk nu al uit naar dag 11!

Je schrijft ook erg leuk. Als je een jaar verder bent dan wil ik graag een gebundelde versie! 

avatar
Keesje
14 december 2016

Kees,

 

Ik heb hard gelachen om dag 10. Met name om "je opa"  :D  :D

Kijk nu al uit naar dag 11!

Je schrijft ook erg leuk. Als je een jaar verder bent dan wil ik graag een gebundelde versie! 

No Probs, Graag gedaan. 

Door mijn achtergrond qua opleiding en ervaring schrijf ik erg makkelijk teksten en verhalen vloeien gelukkig zo uit mijn pen. 

Het zijn allemaal serieuze onderwerpen die ik beschrijf, maar ik probeer het wel leesbaar te houden voor een ander. 

Ik had voor mijzelf ook al voorgenomen om over een tijd alles te bundelen en het als een soort naslagwerk in de kast te zetten. 

En wie weet, misschien kan ik er andere mensen ook mee helpen. 

 

Hoe is het met jou? 

avatar
Quinn
14 december 2016

Hé, wat gaaf, de bakker. Één van de lekkerste geuren vind ik versgebakken brood.

Je gaat mooi Shazam, prettig dat het soepel gaat, maar blijf inderdaad oppassen voor je valkuilen. Je valt zo gemakkelijk in slaap.

avatar
Shazam
15 december 2016

Vanochtend rond vijven klaar met werken. Heel erg weinig te doen gehad. Zelfs nog een 90 minuten kunnen slapen, Daarna samen met een collega naar het hotel waar het zo mis ging. Bar uiteraard nog open, 24u, levensgevaarlijk!! Collega zei onderweg nog, "kunnen we lekker een pilsje pakken zo kerel". Niet gedaan. Realiseerde me toen hoe sommige stomme gewoontes er in zitten gebakken. Welke idioot gaat op dat tijdstip nog met een halve liter (of 6) voor z'n neus zitten? Misschien een verkeerde vraag voor een verkeerd publiek hier, haha. Heb die collega het verhaal ook uitgelegd (ken deze jongen al van voordat ik hier werk toevallig) en hij bekende zich er ook wel in te herkennen, hetzij minder excessief.

 

En zeker als je niet lekker in je vel zit doe je hele domme dingen onder invloed. Buiten in de kou nog een kwartiertje hierover geluld, was goed. Nu helaas al weer wakker. Vannacht nog wat langer door.

avatar
Lika
15 december 2016

Knap gedaan van je! Wow!

avatar
Keesje
15 december 2016

Vanochtend rond vijven klaar met werken. Heel erg weinig te doen gehad. Zelfs nog een 90 minuten kunnen slapen, Daarna samen met een collega naar het hotel waar het zo mis ging. Bar uiteraard nog open, 24u, levensgevaarlijk!! Collega zei onderweg nog, "kunnen we lekker een pilsje pakken zo kerel". Niet gedaan. Realiseerde me toen hoe sommige stomme gewoontes er in zitten gebakken. Welke idioot gaat op dat tijdstip nog met een halve liter (of 6) voor z'n neus zitten? Misschien een verkeerde vraag voor een verkeerd publiek hier, haha. Heb die collega het verhaal ook uitgelegd (ken deze jongen al van voordat ik hier werk toevallig) en hij bekende zich er ook wel in te herkennen, hetzij minder excessief.

 

En zeker als je niet lekker in je vel zit doe je hele domme dingen onder invloed. Buiten in de kou nog een kwartiertje hierover geluld, was goed. Nu helaas al weer wakker. Vannacht nog wat langer door.

 

Goed man! 

Dit zijn de zware momenten/valkuilen waar ik ook elke keer in trap. Na het werk even een biertje, ach kan geen kwaad. En voor ik het wist rolde ik weer om 1 uur de kroeg uit, of bij een vriend het huis uit. 

Heel goed gedaan man. 

Als ik jouw verhaal lees herken ik mij er in. Dat waren voor mij ook dé momenten waarin ik echt uitkeek naar een biertje. Hou vol! 

avatar
Shazam
15 december 2016

haha Kees, ik ken het. Alleen was het in dit geval bij mij eerder 1u 's middags geweest!! Gelukkig niet gedaan. Kort geslapen maar wel helder wakker worden.

 

Nog 2 nachten werken en dan het weekend onverwachts vrij! Zin in, de "demolition drinker" bedenker viert een feestje dus dat komt goed uit. Lees net dag 11 van je blog. Klinkt afgezaagd maar je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel gedaan hebt dan van die je niet gedaan hebt. En je hebt nog een heel leven voor je... Dat je dat leven gaat beginnen met behang van de muur afkrabben is dan misschien niet best, haha. Wat een (mag hier niet schelden) $#& werk is dat!!

 

Ik kijk uit naar je dag 12 blog! Ik ben morgen omstreeks 10u smorgens uit de nachtdienst. Staat die er dan?

avatar
Shazam
17 december 2016

Vanmorgen klaar met werken en naar huis. Rond 7en in de AH2go. Twee broodjes en filet gekocht voor ontbijt. Normaal nog 3 halve liters uit het schap gehaald en die bij mn broodjes weggetikt voor het slapen gaan. Ik had het eigenlijk voor het eerst best wel ff lastig. Maar heel snel mn broodjes en filet afgerekend en naar huis gegaan. Ik lag binnen 3 minuten na mn broodjes te snurken. Nu ik wakker ben blij dat ik die blikken heb laten staan. Welke idioot gaat nou om 7:30 voor het slapen gaan nog 3 halve liters wegtikken?! Voegt echt helemaal niks toe wanneer je er zuiver over nadenkt maar op de een of andere manier is het erin geslopen. Als een soort beloning voor een paar nachten werken.

 

Vanavond nog een test. Feestje bij een vriend van me waar veel gedronken gaat worden. Heb er zin in, maar ook weer niet. Ik ga gewoon lekker aan de fris!! Blijft een maat  bij me slapen die ver weg woont. Hij is op de hoogte. 

 

Ik rookte echt zelden wanneer ik nuchter was maar kon wel aardig doorstomen tijdens de alcohol sessies, iets wat uiteraard niet bevorderlijk was voor de kater. Nu rook ik dagelijks toch wel 1-3 sigaretjes als een soort van vervanging / beloning / rustmomentje. Voorlopig laat ik het nog maar even toe. Hadden jullie dit ook? 

avatar
Quinn
17 december 2016

Mooi dat het zo goed gaat. Succes voor vanavond! Enne, 1 tot 3 sigaretjes? Ik zit, de goede voornemens ten spijt, nog op drie pakjes per dag.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.