Iriszorg

Grip op je leven

IrisZorg is er voor jou, jong (18-) en oud en uit alle lagen van de bevolking. Je twijfelt over het alcohol- of drugsgebruik, gokken of gamen en denkt misschien aan een verslaving bij jezelf of bij een naaste. Wij ontmoeten je graag. Iedereen heeft een ander verhaal. Wij luisteren graag naar die van jou. Wij hebben locaties in Gelderland, Overijssel en Flevoland. 

Vaak is er meer aan de hand: even de draad van het leven kwijt, geen werk, geen huis, schulden, trauma, psychische stoornis, LVB of je krijgt reclassering. Wij ontmoeten je graag. Iedereen heeft een ander verhaal. We luisteren graag naar die van jou. 

Vanuit integrale verslavingsbehandeling en maatschappelijke begeleiding, verslavingsreclassering of preventie ondersteunen wij je naar herstel. Ook hebben we aandacht voor naasten. We bieden je trajecten in opvang, wonen, werk, activiteiten & leren en IPS. We werken hierbij met evidence based methodieken, waaronder CRA en Krachtwerk. En we zetten ervaringskennis in, zodat je (h)erkenning vindt in wat je doormaakt.

Onze visie

We werken vanuit de herstelondersteunende zorg. Herstellen is een persoonlijk en uniek proces. Het betekent dat je leert leven met maatschappelijke kwetsbaarheid, een (verleden van) verslaving en/of een ontwrichtende diagnose of ervaring. Met de herstelondersteunende zorg richten we ons op jouw persoonlijke en maatschappelijke herstel, zodat jij je eigen identiteit hervindt en opbouwt. Herover je regie en krijg grip op je eigen bestaan.