Bekijk hier alle onderwerpen

Welk onderwerp past bij jou? Klik erop en lees ervaringen, feiten en tips. 

Minder alcohol

Wil jij minder alcohol drinken? Voor altijd of voor een tijdje? Hier lees je wat de voordelen zijn, hoe anderen dat gedaan hebben en krijg je tips om het vol te houden

Ga naar dit onderwerp

Een drinker in je omgeving

Ken je iemand met een alcoholprobleem? Je partner, kind, ouder of iemand anders? Lees ervaringen en tips en bekijk welke hulp en ondersteuning er voor jou is.

Ga naar dit onderwerp

Vijftig plus

Veel vijftigplussers trekken regelmatig een biertje of een wijntje open. Goed nieuws... je bent nooit te oud om gezonder te gaan leven!

Ga naar dit onderwerp

Afvallen en fit worden

Weg met die bierbuik en die zwembandjes! Alcohol is een dikmaker. Dus wil je afvallen of spieren kweken? Dan krijg je sneller resultaat door minder alcohol te drinken.

Ga naar dit onderwerp

De echte feiten

Drinken is voor veel mensen een gewoonte. Maar hoe werkt alcohol nou eigenlijk? Wat kan helpen als je die gewoonte wilt veranderen? En hoe hebben anderen dat gedaan?

Ga naar dit onderwerp

Alcohol en werk

Een heleboel mensen drinken na een lange werkdag. Een enkeling drinkt zelfs onder werktijd. Maar wat doet dat met jou en wat merken je collega's er van? Ontdek alles over de oorzaken en de gevolgen.

Ga naar dit onderwerp

Kinderwens

Experts adviseren om voor, tijdens en na de zwangerschap niet te drinken. Dat geldt ook voor mannen. Ontdek waarom dat zo is. Lees verhalen van anderen en krijg tips die je kunnen helpen.

Ga naar dit onderwerp

Gezondheid en alcohol

Is een drankje op z'n tijd gezond of niet? Wat is de invloed van alcohol op je lijf? Op zoek naar feiten en fabels. Met verhalen, feitjes en tips.

Ga naar dit onderwerp