Thema's

Logo Alles over drinken

Sobriety for Life - Dagboek

avatar
Topic gestart door Woman
01 april 2024 232 reacties 15507 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Woman
14 september 2024

Wat een nacht weer. 

Pas erg laat naar bed, wachten tot het stil is om te kunnen slapen duurt lang. 

Misschien eens tijd voor een biecht. Al die tientallen jaren was ik de stichter. Drugs en alcohol, mensen bij me thuis voor feest en afterparty, met harde muziek en s*x geluiden. Soms met drugs de volgende dag nog door. 

Ik heb heel lang veel buren overlast bezorgd met mijn gedrag. Wat ik nu meemaak van buurman is maar een schijntje. Schaamrood op mijn wangen als ik bedenk wat ik buren heb aangedaan.

Karma dus? Ja. Boete doen om karma re reinigen. 

Inzicht. Bezinning. Eigenlijk moet ik hem dankbaar zijn voor deze boodschap, zou Eckhart Tolle zeggen maar dat gaat me wat te ver. Ik vind het wel hypocriet om stampvoetend een zaak aan te gaan bij de woningbouw. 

Vanmiddag even naar de winkels en vandaag komen mijn sleep earbuds. 

 

avatar
Woman
14 september 2024

De sleepbuds zijn binnen. Mooi klein en passend. In ieder geval voor overdag nu rust in mijn hoofd. Ben benieuwd hoe het in bed gaat en of ik er echt mee kan slapen. Na wat gewoel verwacht ik toch dat ze wel uit gaan vallen.  

 

 

avatar
Spud
14 september 2024

Hoi Woman, 

Kwam even spieken zoals ik gezegd had. ;)

Ik heb me voorlopig even tot de laatste pagina beperkt en daar kom ik al wat bijzonders tegen namelijk sleepbuds.... Wat zijn dat voor dingen als ik vragen mag?

Of valt dat te lezen op de andere pagina´s?

Begrijp ik het goed dat je niet kan slapen vanwege de omgevingsgeluiden?

Je spreekt over karma, omdat jij dat vroeger ook gedaan hebt. Ik heb mensen ook wel geluidsoverlast bezorgd maar als mijn buurman een feestje in zijn jacuzzi heeft met voor mij niet zo een leuke muziek. Weiger ik me eraan te storen en denk aan het feit dat ze het nu gezellig hebben. En dan kan ik zelfs een beetje mee genieten. Maar ja ik begrijp ook wel dat het ook minder leuke herinneringen oproept waardoor je wakker blijft.

Ik ben echt benieuwd wat die sleepbuds zijn.  Dus kom nog wel terug om verder te lezen.

Groetjes,

Spud

 

avatar
Woman
14 september 2024

Sleep buds zijn van die oordopjes met muziek en noise canceling, blue tooth, maar dan met een speciale pasvorm om mee te slapen, zodat je ook op je zij kan liggen. Met een extra slaapmodus. 

avatar
Woman
15 september 2024

Een redelijke nacht gehad. Avond en nachtroutine opbouwen. Wat langer televisie kijken, (ik heb een gezellig zithoekje bij de haard) uurtje lezen en uurtje zen muziek in bed. Pas na twee het licht uit maar dat moet dan maar zo. 

Oortjes blijven goed zitten, je kan ook op je zij liggen. Maar om nou een hele nacht mee te slapen met gewoel en gedraai lukt niet denk ik. Dus toch nog even wisselen voor gele oordopjes. 

Ik ga geen mail meer sturen naar de woningbouw. Het geeft veel onrust. Zou wel even moeten nog maar dan komt er weer een mail terug en daar moet ik dan weer op reageren etc. 

Het is nu van belang dat ik ontspan en geniet van de fijne dingen van het huis. Dan maar rare tijden slapen. Dingen veranderen ook weer. 

En uiteindelijk zal ik toch nog eens verhuizen maar pas over een heleboel jaar. Dus nu er het beste van maken zoals het nu is. 

avatar
Woman
16 september 2024

Goedemiddag. 

Nieuwe avondroutine is heel fijn. Wat later de honden uitlaten betekent een stille straat. Dat is wel een bijzonder gevoel. Daarna lezen in mijn favoriete stoel met de haard aan. In bed nog even oortjes in met meditatiemuziek en zacht licht.  

Gister toch iets te vroeg oortjes uitgedaan want ik hoorde het precies toen. Het kroop meteen weer onder mijn huid. 

Half uurtje later ofzo bij de andere buren een deur. Maar die knalt niet zo door en irriteert me niet omdat ik met hun goed communiceer. 

Als er in februari weer geld vrij komt ga ik investeren in een goede isolatievloer. Het kleine kamertje is maar klein dus dan kan ik kiezen voor de beste optie qua budget. Ik zal dan ook de muren laten doen. Dan wordt dat de stilte kamer. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
17 uur geleden

Goedemiddag! 

Het slaapprobleem is nog steeds niet opgelost. 

Soms denk ik wel eens, met alcohol, hash en nicotine was het heel makkelijk. Roken en drinken tot je out gaat eind van de nacht. Probleem opgelost. 

Gister begonnen een kamer op te knappen. Met plamuur en monodek een papje maken en gaatjes en kieren dichten. Het wordt ook wel heel mooi en strak. Ik vind dat leuk om te doen om dat het resultaat heel belonend is. 

Er is nog 1 kamer die ik nog niet getest op slapen. Dat is de kamer waar de vorige bewoners sliepen. De afdrukken van de poten van hun bed staan nog in het tapijt. Dat geeft weerzin omdat ik dan het gevoel heb in een andermans kamer te slapen. Waar iemand 40 geademd heeft en weet ik wat nog meer. 

Eerst dus verven en nieuwe vloer. 

Ik weet dat het wel een jaar kan duren voordat ik mn draai gevonden heb in een huis. In dat jaar kan veel veranderen. 

Nu proberen te werken aan acceptatie en vertrouwen. 

Gister sprak ik een persoon van de woningbouw en we hebben besproken dat ik nog wacht en later nog eens een brief ga schrijven aan buurman. 

Vannacht werd ik evengoed nog wakker ondanks dat ik nu belachelijke tijd naar bed ga. Ergens om half 5 ofzo denk ik. 

Adem in adem uit. Innerpeace vasthouden valt niet mee met deze uitdagingen in dit huis. Toch moet ik dat wel trainen. Dat is de oplossing voor een hoop ellende. 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.