Thema's

Logo Alles over drinken

Sobriety for Life - Dagboek

avatar
Topic gestart door Woman
01 april 2024 267 reacties 19744 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Woman
29 september 2024

Het gaat wel goed. Niet gillend enthousiast. De danslessen zijn begonnen, dan voel ik me altijd beter. 

Als ik de rust zou hebben zou ik zelf een meditatie groepje starten. Online. Niet als guru of expert maar omdat samen mediteren fijn is. 

Maar helaas staat de volgende apocalyptische ramp alweer op me te wachten. Ze gaan de deuren, ramen èn dak vervangen. Geen idee en hoe ze dat gaan doen dus morgen maar eens bellen dan. Begin december dus dat wordt nat, koud en storm. Misschien moet ik er tijdelijk uit. 

Zucht. 

Zo geen zin in. 

Ik slaap beneden in de grote kamer waar ook de studio is. Voor de spiegels hangen gordijnen, dus gordijnen dicht = studio weg. 

Boven in de grote kamer gezellig gemaakt met de haard, kamerschermen en gezellige verlichting. Daar staat de televisie. Ik kan er ook slapen als ik dat zou willen, maar dat wil ik niet. De vloer is nog niet klaar en dat ga ik nu ook niet doen als het dak er af. Alle klussen dus on hold. 

Tja. 

avatar
Woman
30 september 2024

Vannacht weer een alcohol droom. 

In Amsterdam, feest, soort kroegentocht. Volgende dag werken. 

Maar dat was geen probleem want we stopten goed op tijd dus genoeg slaaptijd. Maar toch superbrak de volgende dag. 

Alles in detail met de smaak van wat ik dronk en het gevoel van de kater en het wanhopige gevoel van Hoe Kom Ik Deze Dag Door. 

Wonderlijk hoe je een hele avond, een nacht en een dag kunt dromen in een paar uur tijd.  

avatar
Woman
01 oktober 2024

Nieuwe maan. 

Nieuwe uitdagingen die in het begin moeilijk lijken maar gaandeweg blijkt het dan toch mee te vallen. 

Boven een zitplek, slaapplek en beneden werkplek. 

Zo klopt het wel met het ritme van het huis. 

Ik kan me zo goed voorstellen dat ik voorheen koos voor een pauze met veel alcohol en de kater ook voor lief nam. Soms liever een kater dan het apocalyotische gevoel van de uitdagingen in het leven. Ik slik soms st. Janskruid als ik het gevoel heb dat ik verzuip in de akelige onrust. Dat helpt. Maar ik heb ook mijn echte reactie nodig om deze uitdaging te doorgaan en te reguleren. 

Het valt niet mee. Nog steeds het gevoel een veel te zware locomotief te moeten voorbewegen en ik weet niet hoe dat moet. Er komt een lawine aan maar niemand weet wanneer en hoe groot. 

In december gaat het dak van het huis. Koud nat en storm. Hoe kan ik me daar géén zorgen over maken? 

 

avatar
Woman
02 oktober 2024

Vandaag weer gewerkt aan de studio. Steeds leuker wordt het! Echt superblij mee. De vibe is een botanische serre. De spiegels versterken de sfeer door spiegeling van de grote (kunst) planten. 
Boven in de grote kamer is nu zitten en slapen. Vandaag een tapijt extra gelegd zodat nu 98% van de vloer bedekt is. Andere kleur maar who cares. In het voorjaar ga ik een goede vloer laten leggen met isolatie. Het kleine kamertje boven is nu helemaal bedekt met matrassen. Deze bedekken met matrashoezen in dezelfde kleur en dan veel kussens en dekbedden. 

Nu lekker moe maar erg voldaan. Het is leuk geworden en dat is voor mij reden om gelukkig te zijn als ik me thuis voel en leuke hoekjes en gezellige plekken heb gemaakt.

Snel wat eten maken en dan uitrusten met een leuke serie. Ben nu Brothers & Sisters aan het kijken. Lieve hemel wat wordt daar veel in gedronken. Ze hebben standaard een glas wijn in hun handen en nooit een kater. 

avatar
Woman
03 oktober 2024

Goede zonnige middag!

Het gaat goed, beetje moe van al het werk van gister.

Lang en diep geslapen. 
Vandaag kleine klusjes, wasje draaien etc. 

 

avatar
Woman
04 oktober 2024

Vandaag weer een goede klusdag. Oude matrassen met een broodmes op maat gezaagd en de ramen van de achterkamer gevuld. Gordijnen erover. Dempt niet 100% maar met geluiden van bv white noise genoeg om er een kleedkamer van te maken. 

Stukken die ik over heb kan ik gebruiken als arm en rugleuning voor mn uitschuifbare (slaap) bank. 

Boodschappen zijn geleverd. Extra lekkere toetjes voor het weekend want ik heb zin in een traktatie na zo'n goede week! 

avatar
Woman
05 oktober 2024

Vandaag voel ik me gaar. 


Ik lag niet goed op het matras dus kon de slaap niet goed vatten. Toen de geiser bij de buurman aanging om half 4 (20 minuten) was ik er wel klaar mee. Eruit, iets eten, matras goed leggen en opnieuw. Uiteindelijk in een soort lichte waakzame slaap gekomen met steeds wakker worden. 


Ik heb een remedie gevonden wat voorkomt dat ik snachts steeds eruit moet voor het toilet. Als ik een handje pinda's eet vlak voor het slapen houdt dat het vocht vast.

 
Ik had helemaal een fijn slaapschema opgesteld zodat ik goed kan slapen en vooral ook doorslapen. Afgestemd op de ketelkamer van de buurman. Dat ik nu om half 4 weer dat harde geluid hoorde geeft onrust. Ik durf dan niet te gaan slapen en blijf wakker tot het geluid is geweest. Zo ontstaat insomnia waar ik al eens erge last van heb gehad. 
Ik denk dat het wel goed komt, in februari kan ik een kledingkasten wand maken tegen de betreffende muur wat het hopelijk zal dempen en als de cv vaker aanslaat kan ik hopelijk wennen aan het geluid. Het is ineens een kluung geluid gevolgd door een harde lage broem en dan weer een harde kluung als het afslaat. De kluung is zo hard dat ik er van schrik. 
Ik slaap nu met moerasgeluiden uit 3 white noise machientjes en ook nog tot 2:18 muziek die vanzelf uitgaat. Misschien moet ik dat nog langer door laten lopen, met zachte zen muziek kan ik goed slapen. 

Misschien in de toekomst ooit kan de studio naar de achterkamer en slaap ik weer in de woonkamer. Maar ik ben bang dat de buren aan de andere kant dan last gaan krijgen van de muziek. Ik heb het wel al met hun besproken maar ik durf het nog niet goed door te zetten. De kamer is ook nog lang niet klaar. Hopelijk kan dat ook in februari, met luiken voor de ramen en isolatie tegen de muur. Dikke gordijn wil ook goed werken. 

Ik weet het nog niet zo goed. Het zijn losse flarden. Ervaring heeft me geleerd dat het in elkaar gaat passen als een puzzel. Al die losse flarden krijgen dan een passende plek. 

Vandaag weer zo warm. Ik heb behoefte aan storm en woeste herfst. Dat spoelt mijn geest door. Nu is het veel te warm voor een inspanning buiten. 

Vanmiddag de achterkamer opruimen, gordijnen ophangen in de gang en versterker aansluiten in de studio. Losse flardes. 

Toch ben ik al in het dorp aan het kijken waar ik zou willen wonen als ik nog maar weer een keer ga verhuizen. Is oké. het mag allemaal, als het maar beter wordt. Uiteindelijk zit ik hopelijk op een droomplek, dat is mijn doel van deze ingewikkelde onderneming. Een droomplek vinden met een leuke tuin waar ik vroeg naar bed kan als ik bejaard ben en te oud ben om te verhuizen. Omdat ik geen kinderen heb die dan voor mij zorgen moet ik dat nu zelf goed regelen.

 

avatar
Woman
06 oktober 2024

Uitstekend geslapen. 

Iets wat onmogelijk leek is vandaag gelukt.

Mijn huis heeft een ruime entree met een open trap naar een vide zolder. Tegenover de vide zijn ramen die veel en zonnig licht geven. Er is een rolgordijn maar ik wilde ook gekleurde vitrage nog extra er overheen voor gezellige sfeer. 

Omdat het een verdieping hoger is kom je er niet bij. Ik heb het de afgelopen weken door mijn hoofd laten dwarrelen in de hoop dat zich een oplossing zou ontspruiten. En jawel. Vandaag zag ik een hele lange gordijnrails met een soort bevestigingsklem die goed vast zit zodat de videgordijnstang erop kan leunen. Heel voorzichtig heb ik het op zn plek kunnen brengen en nu hangt het! Yey. 

Dit soort dingen geeft me levenskracht, het gevoel dat ik het onmogelijke heb overwonnen. 

Het is nog niet perfect, ze zijn te lang en ik wil een andere kleur maar dat komt later wel. 

Echt te gek! 


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Woman
06 oktober 2024

En dan behoefte om het te vieren. 

Vieren dat het goed gaat en dat het zo goed lukt. 

Niet met champagne, dat komt niet meer in me op gelukkig. Lekker even een rondje snackbar? Onderweg op de fiets naar snackbar dacht ik, waarom vier ik iets goeds met iets slechts? Met iets waar ik me slechter van ga voelen. Is dat vieren? Met junkfood of gebak? 

Ik ben met die gedachte naar de supermarkt gegaan ipv de snackbar. 

Voor morgen lekkere lunchbroodjes met luxe jam en kaas. Voor vanavond aardappelpartjes met een mini pizza en ijs toe. Iets minder slecht, goedkoper, en bij het ijs doe ik een paar aardbeien. 

Maar nog steeds de vraag, waarom vier ik iets goeds met iets waar ik me slechter van ga voelen? 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Strijkbout2
07 oktober 2024

Een keertje iets 'slechts' eten kan geen kwaad. Een slecht eetpatroon, dat is slecht. ;)

avatar
Woman
07 oktober 2024

Gister dus een "traktatie" om te vieren dat het goed gaat. Vandaag opgeblazen van het vet en het zoet. Obstipatie. 

Volgende keer eens iets anders verzinnen als beloning. Nieuwe kleding kopen ofzo of naar mn favoriete kringloopwinkel. 

Vandaag was ik op stap met een lieve vriendin. Wat was dat fijn. Zo goed gepraat en we snappen elkaar. Bijzonder om iemand in mn leven weer te hebben die mij begrijpt. Meestal vinden mensen mij maar een rare. 

Nu wat vroeger naar bed. Hopelijk slaap ik goed, lang en diep want ik heb zin om me morgen weer goed te voelen. 

avatar
Woman
13 oktober 2024

Goedenacht, 

Al een week geen dagboekje geschreven hier. Dat wordt hoog tijd. 
Veel te doen, bezig met merchandise. Altijd leuk in de herfst en soms verkoop ik ook nog wel wat. 

Gister zag ik de komeet. Het Noorderlicht heb ik gemist. Mensen stuurden de volgende dag een bericht, heb je het gezien, heb je het gezien? Nee, niemand die even een tipje gaf. Want dan was ik naar de dijk gefietst. Geeft niet zo maar wel jammer. Vorig jaar woonde ik in een donker afgelegen dorp en heb ik het wel bijgehouden via fb maar steeds als ik naar buiten ging was er niets te zien dus daar was ik wel klaar mee. 

De kamer boven wordt erg gezellig. Ik slaap op de vloer en met grote kunstplanten ziet dat er uit als een oase. Een heerlijke luie stoel met grote poef voor de kachel en de tv. Dat is mijn plekje geworden daar. In de hele grote kamer beneden is de studio met ruime dansruimte en een aangrenzende kleedkamer. 
Het begint allemaal een plekje te krijgen. 
Volgend jaar ga ik beslissen of ik hier blijf. Ik denk het niet maar voordat er iets anders mogelijk is gaan er wel wat jaren overheen. De studio is echt helemaal te gek dus dat is een reden om geen haast te hebben. 
En de volgende woning zal toch echt deze moeten overtreffen dus voordat dat eens beschikbaar is én ik bovenaan sta op de ranglijst...
Dus voorlopig even hier een paar jaartjes. Helemaal oké. 

Nu naar bed. Ben moe ondanks een lange slaapnacht gister. Morgen alweer maandag weer een nieuwe week. De dagen gaan snel. 

Laat de duivel maar liever in de fles. Het steelt je dromen en je wensen en alles wat je lief is. 

avatar
Woman
14 oktober 2024

Vannacht weer een spooknacht. Mezelf aan het trainen rustig te blijven als ik wakker wordt van de geiser. Even eruit, toilet iets lekkers eten en drinken en verder slapen. 

Dat dacht je. 

Buiten geluiden van grote stenen die in zo'n grote afvalcontainer wordt gegooid. Hoop harde stemmen. Inmiddels zal het 4:30 zijn geweest. Te moe en zeer geirriteerd oordoppen in en slapen. 

Ik heb vaak het gevoel dat als ik probeer ergens chill over te blijven dat het dan iets ergers en harders en groters komt net zolang tot ik geiriteerd ben en op ontploffen sta. 

Also this will pass? 

avatar
Woman
15 oktober 2024

En afgelopen nacht weer wakker. Laatste harde geluid was om half 4. 
Ik doe echt heel erg mijn best om de geluiden te verdragen, maar het is te hard om te slapen. 
Dus vandaag maar weer het matras naar de grote kamer beneden gesjouwd. Daar maar weer proberen. 
Boven is het wel erg leuk geworden met de televisie en de haard dus daar heb ik nu een geweldige woonkamer voor s avonds. 
Als ik dansles heb moet ik het matras weghalen en de spiegels plaatsen. Het is nu zoals het is. Het zal wel weer veranderen. 

Vandaag de hele middag het geblaf van de buurhond. Geen berichtje, dus dan komen ze snel thuis en zijn even weg voor een boodschap of zoiets. het heeft dan geen zin om de hond op te halen. Maar vanmiddag waren ze echt wel flink wat uren weg en waren ze buiten vuurwerk aan het af steken. Hond helemaal over de rooie. Ik steeds maar kijken of ze al thuis komen en dus ook in de geirriteerde modus. 

Dan maar even naar buiten, de ruimte opzoeken. Daar zaten een groepje schorriemorrie te klooien. 

Dat was mijn dag dus vandaag. 

Ik ga nu eten en lekker de muziek hard, als ik nog een trigger krijg ontplof ik. Verdraagzaamheid = op. 

avatar
Woman
15 oktober 2024

Ik heb mezelf blij gemaakt met een onverwachte lang gewenste aankoop. Gevonden voor een prikkie. 

Een hangmat. 

Altijd 1 gehad maar door verhuizen weg moeten doen. Past helemaal in mn bovenwoonkamertje en goed voor mijn lijf en héérlijk boho. 

23 Euro incl. porto. 

Hieperdepiep! 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
16 oktober 2024

Vannacht beneden geslapen. Helemaal prettig. Als dat doorzet kan ik mijn slaapschema verschuiven naar eigen wens ipv afgestemd op de buren. 
Het moet maar zo. Ik heb drie slaapkamers en alledrie kan ik niet slapen...mezelf maar even overheen zetten dat dat frustrerend is. Tenslotte heb ik nu een fijne slaapplek toch, ook al is het een gekke plek. En boven een rommelkamer en gezellige woonkamer. De slaapkamer beneden is nu kleedkamer geworden.


Aan het werk op website. Ik wil tarot kaarten verkopen maar daar zit zo'n mini boekje bij die nauwelijks leesbaar is. Ik ben de kaarten aan het uitwerken op mijn website. Veel werk, ik vind dat leuk om te doen. Een basis opmaak gemaakt die ik steeds kan gebruiken. De tekst dicteer ik dus die hoef ik alleen maar te corrigeren en te plakken. Het wordt erg mooi. Als het klaar is kan de verkoopprijs van de kaarten omhoog. 
Ik vind het ook leuk om dieper in de kaarten te duiken, elke dag een kaart. 
Dan weet ik wat ik verkoop en kan dan ook adviseren en iets over vertellen. 

 

avatar
Woman
21 uur geleden

Slecht geslapen. Ik lag wel uren wakker, wel met een goed gevoel. de maan scheen direct in de woonkamer, zelfs door de dubbele gordijnen kon ik haar licht zien. 

Straks komt een leerling dansen. Ik zie er een beetje tegenop, ze is een wangkauwer. Als ik iets uitleg trekt ze neurotisch haar wang om aan te knabbelen. Daardoor trekt ze een gek gezicht waardoor ik word afgeleid. Ik probeer het mee te nemen in het dansen (ontspan je kaak) maar ze is hardnekkig. 
Ik kan geen les geven aan iemand die de hele tijd neurotisch een gekke kop trekt. Eens zien of ik dat vriendelijk kan uitleggen maar ik weet ook dat neurotsiche tikken onbewust toch weer beginnen. 

Ik weet niet zo goed hoe daarmee moet omgaan. Ik krijg er een naar gevoel van. 
Ik heb in mijn algemene voorwaarden een regel dat ik de les stop als ik om wat voor reden dan ook een onbehaaglijk gevoel krijg. 


 

 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.