Thema's

Logo Alles over drinken

erik stelt zich voor

avatar
Topic gestart door erik
19 september 2007 399 reacties 37880 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Gast
16 november 2009

Hallo Erik
Ik heb even je hele verhaal gelezen
en zie dat je hier al eerder was.
Hardstikke goed dat je toch steeds weer
hier terugkeert, dat betekent dat je graag
iets aan je probleem wilt doen toch?!
Ik heb ook veel stoppogingen gedaan en
toch er weer ingestonken. Dit keer hoop
ik dat ik het monster voorgoed de nek heb
omgedraaidB) maar ik zeg je, het is
een gevecht, een strijd, maar ik krijg er
ook veel voor terug. Het schrijven op het
forum helpt mij zeer. Heeft me er toch ook
weer van weerhouden om afgelopen zaterdag
naar het 1ste carnavalsfeest te gaan en weer
volop mee te doen en te gaan zuipen, de
deur daar dicht te doen en de volgende
ochtend te ontbijten met een fles bier...
En dit na 7 weken geen druppel alcohol,
het is zo venijnig, het is zo'n duvel die
trek, die craving, zo overdonderend...
Maar ik ben er nog! En jij bent er ook weer!
Klasse! Ga ervoor jongen, ik gun het je van harte
dat het je dit keer wél gaat lukken, maar
denk eraan, geen overwinning zónder strijd ;)

Go for it!! vandaag niet, dan mórgen!!!
maar altijd beter vandaag de 1ste laten
staan want morgenochtend ligt hetzelfde dilemma
op je ontbijtbordje of de trots van het laten staan,
jouw keuze!!

Lieeffssssssssss
Cocootje :heart:

avatar
erik
16 november 2009

Dit forum is itt andere meer gericht op definitief stoppen, de eerste stoppoging begon in hier tegen te reageren na een paar weken stoppen. Ik kon na een ruime maand niet drinken 1 glas bier drinken en dan ophouden en dacht nog dat ik een matig drinker zou kunnen worden. Die hoop zat er bij poging twee ook nog in. Nu weet ik inmiddels wel dat ik echt moet stoppen, voor altijd. Nooit meer een ..... en een ..... waar in naast verslaafd aan ben ook altijd heel erg van heb kunnen genieten. Ik wil stoppen met hele flessen wijn leegdrinken en zou willen dat ik van dat ene speciaal bier zou kunnen blijven genieten. Maar dat gaat niet, dat heb ik wel gemerkt na 3x!

@meiske
Ik ben niet even de fout in gegaan, ik zuip alweer maanden lang teveel. En ik denk dat sporten weer zal gaan helpen, kwestie van doorzetten en weer beginnen met lopen. Ik liep ooit 30km aan een stuk, ik haal nu een kilometer niet meer denk ik.
@Dar ja ik moet weer een ritme opbouwen.
@iedereen
Dank voor de betrokken en bemoedigende woorden. Zodra ik een dag niet drink kom ik in de dagenraad topic. Uit principe wil ik daar nu niet schrijven, die plek is imo niet voor mensen die onder invloed zijn. Maar die nuchtere dag gaat snel komen.

avatar
meiske
16 november 2009

Hoi Erik

tja dan zul je langzaam weer conditie moeten opbouwen met hardlopen
geen wonder dat het nu niet meer helpt dat sporten
had het effe gemist hoelang je weer de fout in was gegaan sorry,

maar je kunt dus gewoon overnieuw beginnen,
ean dat ben je dus van plan
vindt het zowiezo knap van je dat je dat hier meld

Wens je veel sterkte en kracht toe

Lieve knuffel van me

avatar
birthe
16 november 2009

Hi Erik,
ik heb je verhaal met belangstelling gelezen. Voor mij is het mijn eerste poging om mijn drankmisbruik te beteugelen, maar ik ben dus ook een van de mensen die probeert om met mate te kunnen drinken. Ik haal mijn doelen niet helemaal merk ik, in die zin valt het me niet mee, maar ik merk wel het effect van de internetbehandeling in de zin van bewustwording vooral.
Ik lees hier veel mee, ook met de dagdraad, en dat zet me ook regelmatig aan het denken. Ben er (nog) niet aan toe om helemaal te stoppen, vraag me ook wel af hoe ernstig het met me gesteld is in die zin, en wil het eerst op mijn manier doen. Maar dat lees ik ook bij anderen, die dan toch tot de conclusie komen dat niet drinken de enige optie is.
Ik vind het wel moedig dat je hier terugkomt en je verhaal heropent. Wens je veel succes nu.

avatar
lady jane
16 november 2009

Hoi Erik,
welkom terug en
elke dag is er een
en elk glas dat je niet drinkt
is er ook een
op de goeie weg
succes Jane

avatar
alaine
01 december 2009

Hoi Erik,

Ik las net je hele verhaal. In 2007 heel motiverend, hoe jij plannen voor jezelf schrijft om je leven weer zelf onder controle te krijgen. Daarnaast ook prachtige toekomstplannen.

Heel eerlijk en open dat je dan 1 en 2 jaar later terugkomt na een terugval, waarbij dan ook je toekomstplannen flink gewijzigd zijn. Ik moest wel even slikken; bij je eerste verhalen was ik even jaloers op je, hoe goed je het probleem doorzag, en hoe het je lukte om sociaal te drinken en goed voor jezelf te zorgen. Nu schrik ik ervan hoe zo'n sterke vent toch een flinke terugval kan hebben; als jij het niet kan, kan ik het dan wel?

Goed dat je toch weer terugkomt op het forum. Ik merk dat de verhalen van anderen me sterken, al twijfel ik soms of ik een uitglijder wel zal melden. Da's toch minder oppeppend voor de anderen, maar daar is het natuurlijk niet alleen voor; het gaat ook om steun krijgen op moeilijke momenten.

Ik hoop dat je opnieuw voldoende inspiratie uit het forum zal halen om deze keer overeind te blijven. Je kunt het! :heart:

avatar
erik
14 november 2012

In deze draad zijn een paar berichten verwijderd die niet alcohol gerelateerd zijn, persoonlijk zijn en waar ik vooral mee gedeald heb. Vandaag 27-02-2016 zijn deze berichten eruit. Ik wil namelijk graag verder met deze draad waar al mijn vallen en opstaan vanaf 2007 beschreven staat en geen nieuw account.

avatar
lavendel1
14 november 2012

Een prachtig levensecht verhaal over de magie en de kracht die men ontvangt als een mens zijn hart voelt stromen. Mag je dat gevoel lang houden en terug kunnen oproepen indien het vergeten dreigt te geraken. Dank je, Erik!

avatar
erik
14 november 2012

*

avatar
wervelwind
17 november 2012

We trappelen allemaal om Vitamine A.

A? Geen B?

Nee, geen B!

De A van Aandacht. En terecht, hoor. Want Aandacht is het kusje op je knie als je gevallen bent, het dropje op je schaafwond, de aai over je bolletje als je het goed gedaan hebt, de liefdevolle blik van de ander, die je beter naar jezelf laat kijken. Vitamine A is schaars. Ook hier.

Maar juist hier zouden we er niet om hoeven vechten, zouden we gewoon kunnen volstaan met het waarnemen: de behoefte in de ander, zowel als de behoefte in onszelf. En het herkennen en erkennen. Streven naar een gezonde balans tussen zelfzorg en de zorg voor een ander.

avatar
erik
17 november 2012

*.

avatar
erik
19 november 2012

niet meer relevant.

avatar
erik
19 november 2012

*

avatar
erik
19 november 2012

*

avatar
erik
19 november 2012

Ik besef me dat bijvoorbeeld ouders nog hebben een kans is om hen nu te laten zien wat ik wel kan. Dat jij dat dus blijkbaar niet meer hebt en dat als iets ziet wat je niet meer goed kan maken is erg. Dan moet je echt alle motivatie uit jezelf halen. Ik besef me ook dat het tijd wordt om te lezen bij anderen. Dat komt zsm. ik ben na deze post klaar denk ik. omdat er niets meer over te schrijven valt behalve dan reageren op de reacties.

ps. jij werkt ook in de zorg toch. Ik las dat je niet kan rekenen maar alleen medisch rekenen :)

EDIT: klaar met komma's en herlezen, duidelijker kan ik het niet schrijven. Duidelijker wordt het voor mezelf denk ik ook niet meer.

avatar
erik
20 november 2012

*

avatar
erik
10 september 2013

Even een update in mijn eigen draadje. Heb een lange terugval gehad en bweust gekozen om niet te stoppen met drinken tijdens mijn vakantie. Ben net terug van een Oostblok reis en ja daar rookt en drinkt iedereen. Ik heb zelfs weer gerookt deze vakantie en de laatste gisteren op Eindhoven airport. Heel gek maar ik ben ik mijn eigen huis en omgeving het niet roken zo gewend dat ik geen moeite mer stoppen heb.

Ik heb na liefdesverdriet voor mijn vakantie echt teveel gedronken. Echt een kwestie van werken, en daarnaast met gordijnen dicht drinken slapen en meer drinken om me daarna tot werken aan te zetten.

Tijdens de vakantie heb ik vergeleken met andere vakanties erg goed gedragen. Nooit dronken geweest geen moment van drinken en doordrinken maar gewoon een tempo wat meer jongeren in een hostel doen. Zo 2l bier per dag en af en toe een wodka.....en ja daar wordt ik niet dronken van. Ik voel me zelfs best trots dat ik mezelf ook met drank 3 weken lang binnen grenzen gehouden heb, mezelf in de hand hebbend.

Ik ben dus nu aan het stoppen met roken en qua drank houd ik het eerst een week oid op minderen en na een ruime week wil ik beginnen met een dag niet drinken hopelijk gevolgt door meerdere dagen.

Ik ben dus weer terug bij het begin met willen stoppen. Ik meld me hier bewust omdat ik me besef dat ik weer een hele tijd 0 glazen per dag wil drinken. Eerst maar even wennen aan niet roken en wat minder drank.

Voel me verder geweldig, heb veel meegemaakt tijdens het rondreizen in Rusland en Oost Europa. Veel verhalen, veel mooie dingen en mensen ontmoet. Dit terwijl ik voor mijn vakantie best depri was door 1 het gemis van een dame en het alleen zijn en geen sociaal leven hebben naast werken, drinken en slapen. Ben nu weer helemaal opgeladen. Het stoppen met drinken gaat me heel binnekort gewoon weer lukken.

avatar
lady jane
10 september 2013

Goh, dus je bent nog maar net terug dan erik?

ik dacht dat je lang geleden een paar weken ging

en we waren al verbaasd dat je hier niet meer schreef.

Ja liefdesverdriet wegdrinken, ach je weet het wel he.

Ik hoop dat je je plan kunt volgen, net als voorgaande keer

en je hebt in elk geval een redelijk adb vakantie gehad dus.

avatar
erik
10 september 2013

Ja ondanks dat ik totaal niet aan het 0 en was ben ik alcohol wel alle weken de baas gebleven. Niks gedaan door drank waar ik spijt van heb, nooit tot het punt van niet meer kunnen stoppen. Dat voelt heel goed!

Ik snap het misverstand; toen ik zat met mijn vakantie plannen en het drinken was het nog weken tot mijn vakantie. Ik had toen beloofd om me te melden als ik terug was en dat was dus gisteren. Ik had me sws gemeld ook al ging het rot met me. Bijna altijd doe ik wat ik beloof. Ik ben nu blij dat ik nu weer niet rook. Ik houd drinken binnen de perken en minder nu. Ik heb er echt vertrouwen in dat stoppen over een paar weken weer lukt.

Ik meld me vanzelf weer in het draadje.

Dank trouwens voor je bericht, ik hoopte op een reactie van je....

Ik ga sws meelezen nu en ook Jou (Jane4) volgen net als iedere bekende en de mensen die ik nog moet leren kennen.

avatar
Jen
10 september 2013

Dag Erik,

een vraagje: als je het gevoel hebt dat je je alcoholgebruik onder controle hebt, waarom wil je dan eigenlijk stoppen?

avatar
erik
11 september 2013

Controle heb ik denk ik nu meer dan vroeger als het gaat om me niet klem te zuipen. Naar bed gaan voor de fles helemaal leeg is gewoon omdat ik genoeg gehad heb.

Waarom ik toch wil stoppen (voor een periode) is dat het niveau waarop ik controle heb nog steeds teveel drank is. Controle op een niveau van een glas per dag heb ik niet. Tweede is de glijdende schaal, ik ga als ik drink gelijdelijk van week tot week steeds meer drinken. En ik heb ervaren dat een paar maanden niet drinken me helpt met mijn studie en mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb duidelijk doelen wat betreft het vergroten van wat je sociaal netwerk noemt. Ik woon nu driekwart jaar in mijn nieuwe huis alleen maar ben echt tevaak alleen. Net terug van vakantie waar ik talloze mensen heb leren kennen en met een vrouw een paar dagen opgetrokken. Dan besef ik me destemeer hoe ik dat thuis mis. Ik denk zonder drank meer energie te hebben voor dingen ondernemen naast mijn drukke werk in de zorg. En na een tijd stoppen komt vast weer een tijd met drank......zo gaat het nu eenmaal.

PS je onderschrift is van Suzan Vega neem ik aan, mooi nummer is dat!

avatar
Lytse
12 september 2013

Hallo Erik,

Welkom terug. Je hebt dus kunnen waarmaken wat je tevoren van plan was: wel drinken in de vakantie, maar nog wel controle houden, zodat je niet in onwelkome situaties terecht zou komen.

Nu weer op naar de nullijn! Het lukt je vast weer. Veel succes.

Lytse.

avatar
erik
17 februari 2014

Even een persoonlijke update.

 

Ik was weer begonnen met drinken sinds half December, Ik heb geleerd dat ik matig kan drinken als het motief van drinken gezellig is. Soms een beetje teveel maar dan ook zomaar een dag niet. Als het motief frustratie/kwaadheid/verdriet is waarom ik drink dan drink ik om dronken in slaap te komen en niet meer te malen in mijn hoofd. Ik drink dan elke dag wat meer en dat was vorige week 0,7 liter wodka na mijn werk. Donderdag 13-02 was de dag na de fles en toen niet gedronken. Sindsdien aan het 0-en. Twee keer sauna en alle rotzooi eruit getranspireerd. Teveel gewerkt achter elkaar en vandaag mijn vrije dag sinds lange tijd.

 

Meteen alles tegelijk....45 minuten hardlopen op het strand, nieuwjaarsduik in zee in mn uppie en daarna met de auto naar de sauna van de sportschool.

 

Achtergronden;

 

Ik heb per 1 april een nieuwe baan (geen grapje) Ik ga op de palliatieve afdeling werken. Ik heb jaren gehad van geef me een kans op een goede afdeling met goede begeleiding. Het is zo zonde dat ik van niveau 5 naar niveau 2 gegaan ben in de zorg. 

Kom op een afdeling te werken met alleen verpleegkundigen en het is uniek dat ik daar met niveau 2+ een baan krijg.

 

Heb dit een paar weken stil moeten houden. Leidinggevende op dit moment was NOT amused dat er een proces buiten hem om gegaan was. Ik plots weg en niks besproken.......Ja wat wil je iedereen die zegt weg te willen bij deze tijdelijke hoofdzorg krijgt een rotbehandeling. Bovendien is het me gevraagd die baan en me gevraagd mijn mond te houden. Ach ook managers zijn net echte mensen met frustraties.

 

Maar een dag later na meer dan een half jaar wachten een diploma en aanvullend certificaat. Een bewijs dat ik eindelijk ook officieel medicatie mag doen, insuline, sondevoeding e.d. Iets wat ik als leerling al deed toen even niet meer mocht in afwachting van het diploma en op de dag voor diplomering hoor ik dat ik mijn diploma en certificaat wel krijg maar hij me niet bekwaam acht.....Daarmee is het hele certificaat nutteloos, Althans het is nutteloos tot en met april, daarna is heel onduidelijk aangezien de onbekwaamheid ook namens de praktijkopleider is volgens gespreksverslag. Hierover moet ik met praktijkopleider is gesprek en met hoofdzorg. IK wil weten of het slechts tot april is want dan kan hij in de .......zakken en zit ik mijn tijd wel uit met losse tijdelijke werkafspraken. Ik wil weten of opleidingen de zienswijze van hoofdzorg mede ondertekent........

 

Maar als ik gefrustreerd ben dan reageer ik verkeerd op die man die ik inmiddels niet kan uitstaan. Hij weet dat en weet precies aan welke knoppen hij moet draaien.

 

Heb daarom tot nu toe afgesproken e.e.a te laten bezinken, Niet akkoord te gaan en later een gesprek te willen. Toevallig was mijn rooster ook teveel dagen achter elkaar werken zonder vrij. Nu sinds een krappe week weer nuchter begin ik het weer onder controle te krijgen. Ik weet dat die baan een gouden kans is. Ik wil die kans niet versplillen. IK wil mij niet gek laten maken door mijn leidinggevende die op dit moment mij gek maken als nieuwe hobby schijnt te hebben. Ik denk te begrijpen dat het deels zijn frustraties zijn richting mij en zijn targets die hij als tijdelijke leidinggevende niet gaat redden. Hij is echt van het schrikbewind. Collega's die met doktersverklaring volgens hoge bloeddruk niet mogen werken worden bedreigt met ontslag, Moeders die alleenstaand zijn die nooit avonden hoefden te werken moeten iets met kinderen van 8-10 jaar waar geen opvang voor is. Heb 4-5 vrouwelijke collega's in huilen zien uitbarsten over die man. Ik ga als man meer het gevecht aan dan gaan janken om die relnicht. Maar met frustraties en gevechten aan gaan bereik je net zo weinig als met huilen.

 

Ik wil aantonen dat ik dit proffesioneel kan en me niet uit de tent laat lokken maar kort en bondig en met werkbereidheid de periode tot april te willen afsluiten. Ik wil terugkijken op goede zorg voor de bewoners en samenwerking met collega's en leidinggevende. Dit wil ik bereiken en daarin past geen drank.

 

Ik weet niet of het werkbaar is om hier elke dag te komen in de dagenraad gezien drukte en gezien dat al dat geklets over niet drinken mij triggert tot steeds aan drank te denken. Maar aan de andere kant, een week terug toe het verkeerd ging wist ik van deze plek en mijn eerdere kunnen tot stoppen met die handel als het noodzakelijk is. Vandaar dat ik hier weer eens ben.

 

Ik probeer na te denken over de implicaties van dat gespreksverslag......of een hoofdzorg dit wel kan en mag doen zonder argumentatie (alleen de zin geen overzicht hebben zonder voorbeelden en argumenten) wat ik precies met opleidingen ga bespreken en hoe ik dit aanpak. Kernvraag is of dit tijdelijk is. Nieuwe werk geeft aan mijn diploma wel waardevol te vinden en me niet zoveel van dat verslag aan te trekken. Bevoegdheid en bekwaamheid zal toch moeten komen na inwerken op de nieuwe werkplek. Ik wil weten wat de start dan zal zijn.......niveau met certificaat of moet ik alles opnieuw doen......(zo hardop nadenken en tikken hielp me in dit topic altijd zo goed een nu weer) proberen te snappen wat er gebeurd is wat de implicaties zijn en hoe te reageren.

 

Advies, vragen, meningen alle reacties zijn meer dan welkom.

avatar
lady jane
17 februari 2014

Erik, je nieuwe werk geeft aan er vertrouwen in te hebben.

Dat is niet zomaar, dus aanvaard die credits en geef ze jezelf ook.

Die man is straks niet meer jouw probleem en zolang jij hem geen macht over

jou geeft heeft hij die ook niet. geen energie aan verspillen dus en zeker niet om

frustraties daarover gaan drinken.

in de palliatieve zorg is de sfeer subtiel en teer. daar past geen drank bij. Je eigen energie

moet daar zuiver zijn. Zo zou jij het ook graag hebben als je er als patient lag denk ik. Ik wel!

Zie je motivatie als een leidraad om de laatste loodjes door te komen en je krijgt een geweldige nieuwe kans!


Like 1
1 ander reageerde hierop

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.