Mijn verhaal over/ voor mij
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.
Heerlijk linkje!
Ja hè @Sjir ben er zeker nog niet helemaal door maar al heel wat verrassende combi’s gezien vb rabarber en venkel, wie bedenkt nu zoiets? Ga er wel wat mee experimenteren...mss vandaag al met hibiscus ( heb hier al jaren zo’n gedroogde bloemen liggen van ooit s n reis naar Senegal). Tot grote spijt van m’n partner heb ik echt n probleem met dingen weg gooien maar zo zie je maar weer, kan altijd nog van pas komen... ;-)
15 uur geleden zei Musashi:
Ha mooi ! Als ik naar die glazen kijk krijg ik acuut trek in een echte cocktail
Oei ja dat is natuurlijk niet de bedoeling hè!
Mid-maand. Wat me geholpen heeft:
- s morgens: 1l groene thee met Citroensap en honing
- s middags: gember geschild in stokjes, zakje gemberthee en honing met 1l water
- s middags: 3 hibiscusbloemen, sap van 3 citroenen, 3 lepels honing met 1l water
- s avonds: eitje met half half verveine en kamillebloemen, 1 l water
- pompelmoes en tonic
- bloedappelsienen taroko met bruiswater
bij n craving: heet water met vers geperst citroensap en honing of suiker
strijken met n episode van podcast eindbazen ipv met een glas/ fles wijn
veel sauna’s, Scrubs, maskers, creme
self care
wil ik nog doen: bad en thee met rozemarijn
Tweede maand deel twee:
van extreme zelfzorg naar radicale zelfzorg
Eet je verder ook nog wat?
Hoi @Sjir zeker! Zo gezond, lokaal en seizoensgebonden als mogelijk! Ik heb hier ergens eens geschreven welke food prep ik Ah doen was maar daar kwam nogal wat (grappige) commentaar op dat ik me nu een beetje inhoud..straks denken mensen nog dat ik raar ben... ;-)
@Musashi mocht dat voor mijn flauwe opmerkingen gelden, deel dan vooral je rare manier van food prep alsjeblieft! Ik leef zo ongeveer op koffie, brinta en sigaretten (plus de olifant in de ruimte) als ik alleen ben, dus het is echt niet aan mij om wat van jouw gezonde maaltijden te vinden. Hooguit dat ik er wat van kan leren.
ach meid, wat is raar. als ik nooit 'rare' dingen had gehoord had ik mezelf nooit dusdanig kunnen aanpakken
dat ik nu al jaren zonder drank leef.
wat de boer niet kent dat vreet ie niet.
toch zie je, in tegenstelling tot zeg maar vijftig jaar geleden, veel boeren tegenwoordig bv pizza eten..
tijd maakt zelfs rauwe bonen zoet, mits goed bereid...
Hoe raarder hoe beter!!
Raar is een zakje rood water dat je koopt in februari en dat tomaat heet...
.
1 uur geleden zei Musashi:straks denken mensen nog dat ik raar ben... ;-)
Ja! Gelukkig zijn wij allemaal heel normaal
Ik vroeg het omdat je zoveel drinkt (4 liter) ik zit zelf op 1 liter thee en dan is het al snel namiddag door een vol gevoel en pak ik een blikje fris.
Daarbij ook nog eten vind ik nu al een hele opgave haha
Ben geen liefhebber van prefab fris, veel te zoet naar mijn gevoel. Had het er vroeger al over met n therapeut: ik drink gewoon heel veel, los van het feit of het alcohol is of niet...
Leven is het meervoud van lef.
#loesje
Je gaat het toch maar mooi aan.
Onthouden van deze week: 2 dagen gaan werken met de man en voelde me super achteraf: blij, vrolijk, vol energie... 3 dagen werken op kantoor en moe, depri, verdrietig,...
zou het toch echt meer iets voor mij zijn om verder te gaan met man? Toch verder over nadenken/ laten gebeuren...
het is niet erg om na 20jaar een andere richting/ sector/ functie na te streven, integendeel, kan een nieuwe levensimpuls en vooral levensvreugde geven...is niets opgeven, het is kiezen voor iets nieuws en mss beter!
je vond het leuk deze week, misschien kan het ook iets voor altijd/ echt worden/zijn?
maar doe maar rustig, geen haast bij, wat is, is goed, het kan alleen maar beter worden dan, alles op z’n tijd!
Benny Claessens in humo: “Je kunt dingen tegen je zin doen, terwijl je jezelf wijsmaakt dat je ze wilt.”
komt neer op: 'fake it till you make it'.
heeft me vaak op gang geholpen en op gang gehouden.
'tegen m'n zin' is/was vaak gestoeld op vooroordeel.
Ja het gaat er om wat je jezelf wijsmaakt of on-wijsmaakt. Goeie of slechte dingen, helpend of niet-helpend, je kan het leren (her) programmeren maar vraagt (veel) tijd en inzicht.
Deze week eerste komboucha geoogst...euh...apart van smaak...met niks vergelijkbaar mss appelazijn of zo. Puur drinken vind ik wat straf maar met vers appelsap (of ander fruit) best te smaken en eigenlijk goed alternatief voor apero/ wijn na het werk. Het smaakt even ‘apart’ (absoluut niet zoet maar wel zuur) en het idee dat het gezond is ipv destructief geeft me wel een lekkere boost eigenlijk. Nu nog wat experimenteren met kruiden, smaken,...en dit moet dan maar m’n nieuwe verslaving worden die op veel vlakken heilzaam is (lichaam en geest)!
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.