Thema's

Logo Alles over drinken

Sobriety for Life - Dagboek

avatar
Topic gestart door Woman
01 april 2024 231 reacties 15312 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Woman
05 augustus 2024

Vannacht droomde ik (weer) dat ik het op een zuipen zette in de kroeg. Ik was op zoek naar 'mijn' vaste kroegeigenaar, want hij wist dat ik bier graag dronk in een vaasje. 

Weer zo gedetailleerd, ik kon het proeven, elk glas. De mensen, de sfeer, muziek. Het was carnaval sfeer maar ook gekostumeerd bal, met mooie jurken en maskers. 

Het is gelukkig niet zo dat ik watertandend wakker wordt vol graving. 

Vandaag dingen doen. De buurvrouw zit buiten te roken en te kuchen met een rokershoest die soms blijft hangen in een rochel. Getver. Deur maar weer dicht dan en ventilator aan met muziek. 

 

avatar
Woman
06 augustus 2024

Vandaag wordt het warm. 28 graden vanmiddag. Puf..

Ik kan dan alleen maar zitten en zweten. Alsof ik onder de douche sta, zo stroomt het zweet eruit. De overgang. 

Ventilator, handwaaier, handdoek en deo. Want het ruikt ook nog erg, jakkie. 

Gelukkig wel goed geslapen, zonder gekke dromen, een zoete slaap. Dan gaat het alweer een stuk beter. 

Eind van de middag eens voorzichtig een wandeling en hondenvoer kopen. Ik bestel al jaren bij een bepaald merk en die zit hier gevestigd. Op wandelafstand. 

Verder even niets te melden. Hoofd is blur. Beetje ditjes en datjes doen. Wasje draaien, huis gezellig maken. 

Buurvrouw zit weer buiten te roken met irritant gekuch. 

Deuren maar weer dicht dan anders explodeer ik. Met deze warmte is mijn lontje erg kort. 

avatar
Woman
07 augustus 2024

Goedemiddag, 

Vandaag na het ontwaken eerst koffie en meteen noise canceling muziekoordopjes ingedaan. Begin de dag met een dans op mijn favoriete dansmuziek en daarna de oortjes ingelaten met een zacht zen muziekje, zodat ik niet de dag begin met gekrijs, gegil, gekuch, gerochel, graafmschines, schuurmachines en ik fijn mn dingetjes kan doen zonder triggers, om de dag op te starten. 

Huis opruimen, tuin opruimen, wat plukjes onkruid trekken. 

Ramen en deuren open? Oortjes in. Voorlopig moet dat maar even zo. Afgelopen dagen was zo frustrerend. Ik kies voor innerpeace. In de toekomst maar eens naar een audicien voor oortjes op maat, noise cancelimg en met muziek. Dan kan ik er eventueel ook mee slapen als dat eens nodig is. 

Straks op pad met de hondjes. Dat is altijd leuk. Fruit kopen om in te vriezen, dan heb ik 's avonds een gezond ijsje om af te koelen. 

Ik doe ook weer dagelijkse meditatie en neem iets extra's om te slapen. Wat maakt dat veel uit. 

Hopelijk kan ik hier een leuke routine opbouwen. Het voelt goed zo. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
08 augustus 2024

Goedemiddag, 

Direct na het ontwaken oortjes in doen voelt gek. Meteen afsluiten van de wereld. Het zij zo. Dit is voor nu de beste oplossing. 

Missie van vandaag: frans bed in elkaar zetten. Deze kan overal staan. Met foulard en kussens is het een bank. Zwart met veel krullen. Ik hoop in de woonkamer en anders in de achterkamer, boven of zelfs buiten. Flinke klus maar wel erg leuk. 

Nog steeds aan het bedenken of ik hier ga blijven. Het huis is fantastisch, het dorp ook. Het dorp heeft alles wat ik wens dus ik ga in ieder geval in het dorp blijven. Misschien ooit in de toekomst nog eens naar een ander huis in het dorp. Dat moet dan wel een nog mooier huis zijn dan deze. Ik heb wel geleerd, als het goed is, niet veranderen, je weet niet wat je treft. Stel, ik verhuis naar een vrijstaand huis aan een weiland? Lijkt fantastisch maar dat kan vies tegenvallen. Overal is altijd wel iets. Daar zijn het bv schapen die dag en nacht blèhren. 

Ik hou een deurtje van opties open. Ik heb me wel ingeschreven weer en over een paar jaar ga ik opnieuw nadenken. 

De woonkamer hiet is fantastisch, ik denk dat ik een fijne, veilige, rustige herfst en winter ga krijgen met privacy en mogelijkheid om dansles te geven. De buren zijn aardig, beetje jammer van de "menselijke" geluiden buiten. Maar hey, ik heb een fiets en in 20 minuten ben ik bij de dijk. Ik denk dat het tijd wordt om uit de overlevingsmodus te stappen en mijn zegeningen te tellen en te waarderen. 


Like 3
3 anderen reageerden hierop
avatar
Woman
09 augustus 2024

Vandaag een fijne rustige dag. Na het opstaan eerst een dans van 10 minuten. Dat jaagt de demonen weg. 

Nu rustig mijn dingetjes doen. Kleine klusjes met 8D Audio over noise canceling oortjes. Lekker alles open en doorwaaien. Een was doen, kussenslopen strijken en straks nog een boodschap halen. 

Gister het franse bed in elkaar gezet. Dat was een flinke klus. Het staat ontzettend leuk met een matras met foulard en grote kussens. Nu heb ik een plek waar ik lekker kan zitten met de hondjes en ook kan liggen als mijn lichaam daarom vraagt. Ik heb geen salontafel dus heerlijke open vloer waar ik 's avonds rek en strek oefeningen doe voor de sfeerhaard. Het wordt al een echt gezellig huis. :heart:


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
10 augustus 2024

Vandaag is het warm maar wel te doen. Twee ventilatoren staan te blazen. Rustig aan maar weer. Zie tegen maandag op. Hittegolf + overgang = explosie gevaar. 

Huis is gezellig. De franse bedbank heeft nieuwe kussens gekregen en na wat schuiven met de meubels kan ik overdag goed zitten en 's avonds liggen. 

Tijd om mijn oortjes in te doen. 8D audio is heerlijk om te luisteren tijdens het doen van klusjes.

Spud, ik weet niet of je mijn dagboek leest, hier kunnen we ook verder over de shitzooi die familie heet. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
11 augustus 2024

Fijne dag vandaag. Goed uitgeslapen en gedroomd over een reis naar Groningen en dan verder langs de grens van Duitsland naar beneden. 

Vinyl gelegd in de keuken. Nog zonder ondervloer. Ik had vinyl kleden over met een leuke print die echt in de keuken past. Wat staat dat leuk en een ondervloer komt echt wel als ik het koud krijg in de winter. En weer geld heb...

Straks op de fiets naar de dijk. Vanavond zomergasten kijken. Relaxed op mijn franse bedbank. 

 

avatar
Woman
11 augustus 2024

Screenshot_20240811_193221_Gallery.jpg


Like 4
4 anderen reageerden hierop
avatar
Woman
12 augustus 2024

Goedemiddag, 

Afgelopen nacht geslapen op een dun matras op de vloer. Beter dan dik wegzinkmatras met kuil op een krakend bed. Voelt veel beter voor mijn lijf en het opstaan doe ik met een squad positie en meteen overvloeien in een mini workout met face down dog en waar iknog meer zin in heb. 

Nog even en ik kan weer boven slapen. Eerst opknappen. Raam sluit niet goed, er moet veel geschilderd en ik moet nadenken welke richting ik met mijn hoofd wil slapen. Het is een leuke slaapkamer maar de feng shui is bagger. De grote muur is aan de ketelkamer van de buurman. Ik heb er al geslapen de eerste week om te testen en het slaapt niet lekker. 

Ik krijg vanzelf wel inspiratie. 

Zojuist in de tuin gewerkt. Met muziek over noise canceling oordopjes. Ik hoor het gekrijs nog steeds maar niet meer zo penetrant en dragelijk. Wat gillen de kleuters schel en hoog, sjonge. 

Straks een wandeling maken en boodschaps. Groenteboer, drogist. 

Eerst nog even douchen en stofzuigen. Toedeloe. Tot morgen. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
13 augustus 2024

Goedemiddag, 

Lang wakker vannacht maar ik lag heel erg lekker op mijn matras op de grond. 

Vandaag weer goed uitgeslapen. 

Straks een dans doen en opruimen. Beetje in de tuin werken en in het huis. Oortjes in want er wordt weer van alle kanten geklust met schuurmachines, graafmachines en meer. 

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
14 augustus 2024

Goedemiddag, 

Het gaat allemaal heel erg goed. Ik heb een leuke man ontmoet. In het wild, dus een echte ontmoeting. Niet in een kroeg maar in een winkel. 

Het lijkt wel wederzijds, we zijn nog aan het aftasten. Dit is wel een dingetje. Voorzichtig met mijn hart. Liefde is een grote trigger om te drinken. Op allerlei manieren, gezellig samen, of uit teleurstelling of liefdesverdriet. Ik weet niet of hij drinkt. Ik denk het niet, of heel weinig want hij is een motorrijder. 

We gaan het meemaken. Of niet. 

avatar
lady jane
14 augustus 2024
40 minuten geleden zei Woman:

Ik denk het niet, of heel weinig want hij is een motorrijder

toch maar eens vragen ooit, de nu niet meer drinkende motorfrummers
lustten m ooit net zo als de rest hoor. 
Leuk dat je een klik hebt Woman, en genieten hoor,
dat kan ook met een kwetsbaar hart:heart::present:

avatar
Woman
15 augustus 2024

Goedemiddag, 

Dat was een heel kort sprookje. Veel rode vlaggen. We zaten niet helemaal op 1 lijn wat betreft verwachtingen. Ik wil uit een vriendschap eventueel een liefdesrelatie opbouwen, hij wil mijn adres en een "massage" komen geven. No thank you. Voorgesteld om over 5 dagen ergens af te spreken voor een kop koffie werd beantwoord met een "ok" en radiostilte. 

Gaap. 

 

 

 

 

avatar
lady jane
16 augustus 2024

goede samenwerking dus tussen je hart en je hoofd.
wel jammer als sprookjes geen happy ending hebben.
liefde maar weer even op project thuis en jezelf projecteren dan
met open mind en open hart:heart:

avatar
Woman
17 augustus 2024

Goedemorgen, 

Het gaat goed, uitstekend geslapen en zin in de dag. Koffie en op pad. :)

avatar
Woman
17 augustus 2024

Ik heb iets bedacht. 

Ik heb aan de voorkant van het huis een berging waar de wasmachine staat. Er is een put en water. Geen warm water. 

Ik kan naast de wasmachine een koelkast zetten met een mooie plank erop en een waterkoker. Opknappen en gezellig maken dan heb ik een extra (bij) keuken waar ik smorgens koffie kan zetten. Dan word ik niet direct na het ontwaken geconfronteerd met het gekrijs achter het huis van de school. 

Ik heb daar geen warm water maar voor een kop koffie hoeft dat niet. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
18 augustus 2024

Goedemiddag, 

Weer een supergoede nacht. Dat belooft een supergoede dag! 

Ik had mijn noise canceling oordopjes in de douche ingelaten. Nu valt rechts steeds uit. Sufferd. Misschien droogt het nog en komt het nog goed. Ik heb ze nu open liggen met geluid op de hardste stand dan doen ze het wel maar in mijn oren hapert rechts. 

Gelukkig heb ik nog een koptelefoon. 

Gister plafondlampen opgehangen. Dat lukte ook nog. Gefriemel met stroomdraadjes is niet mijn favoriete bezigheid maar ik heb het graag veilig en goed en ook nog gezellig en dat is gelukt. 

Extra waterkoker besteld. Totdat de tweede keuken in de berging klaar is  maak ik een dressoir in de (grote) gang met waterkoker, kopjes en oploskoffie en thee. Misschien eens kijken naar zo'n keukentrollie, die zien er altijd gezellig uit. Onder de trap is veel ruimte. 

Gister een plattegrond gemaakt van alle kamers. Er moet eerst nog veel geklust maar ik vind een masterplan belangrijk. 

Het voelt erg goed allemaal :)


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
19 augustus 2024

Goedemiddag, 

Gister naar de dijk gefietst en wat was het weer heerlijk. In de avond zomergasten gekeken en daarna heel fijn en lang geslapen. 

De schaamte na de dronk. Mijn laatste keer was zo erg dat nog maandenlang mensen ontweek. Omdat ik medicijnen slikte viel ik steeds (van de kruk) en kon ik niet meer lopen. Maar ik wilde toch het feestje. Op straat was ik in een plas gaan zitten, mijn hondje kon ik niet meer uitlaten dus die moest zichzelf maar redden op straat (met auto's en oversteken). De man die me thuis bracht zoenen. 

Dat was voor mij rock bottom.

Ik vond de schaamte zo erg dat ik echt dacht, dit nooit weer. Steeds als ik weer denk te willen drinken speel ik die film af in mijn hoofd en denk, morgen ben ik blij als ik vandaag niet drink. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
20 augustus 2024

Goedemiddag, 

Gisteravond kwam er een onrust over mij die ik niet kon plaatsen. Blame it on the moon. In bed ging het niet over en heb ik de (reform) pillen moeten verhogen nadat ik al uren klaar wakker lag. Nu dus een duf hoofd maar dat trekt straks wel weer weg. 

De achterkamer heeft een prachtig uitzicht naar de tuin, maar omdat het daar het meest gehorig is zit ik er nooit. Ik wil er mijn werkkamer maken met winkeltje. Ik zal het dan moeten isoleren anders ga ik er niet werken. De ramen zijn best diep dus had ik bedacht om oude matrassen in de raamkozijnen te proppen en dan met dikke gordijnen en eventueel nog kasten. De kamer heeft twee deuren dus genoeg ventilatie. De ramen en het ventilatierooster heb ik al helemaal nooit open. 

Maar niet vandaag. Vandaag ga ik de keuken doen. Licht maken en koelkast verplaatsen. 

De buren zijn op vakantie een week dus het is een stil paradijsje hier. Kan ik mooi aarden, in de tuin werken, nadenken en plannen maken wat ik allemaal wil. 

avatar
Bob
20 augustus 2024

Met dubbele ramen maak je het ook aardig geluiddicht, en dan hou je het leuke uitzicht.

avatar
Woman
20 augustus 2024

Het heeft al dubbele ramen, behalve 1 bovenraampje waar het niet kan en het ventilatierooster laat ook erg veel geluid door, ook als het dicht is. 

Misschien luiken aan de buitenkant. Dan kan ik kiezen, wel of niet open. Maar dat kost weer veel dus dat moet wachten. 

De werktafel staat nu in de gang. Dat is ook helemaal goed. Daar is het rustig. 

Keuken is bijna klaar en erg leuk geworden. Steeds een beetje beter. Nu nog plafondlamp ophangen dan stop ik en ga met de hondjes grote wandeling maken. 

avatar
Woman
21 augustus 2024

Goedemiddag, 

Gister super veel gedaan dus moe naar bed. Begint de buurman te klussen. :angry:

Ik probeer rustig te blijven, adem in adem uit. Misschien heeft hij een verstopping of overstroming, adem in adem uit. Reform pilletje werkt dus daar kan ik op surfen. 

Moet ik daar nou iets van gaan zeggen? Daar heb ik helemaal geen zin in. Pff. Nu zit ik weer met dat rot gevoel. Ik had het zo leuk gemaakt gister met een fijne slaapplek. Dan heb ik nu geen zin meer om te gaan slapen vanavond. 

Ik weet wel dat ik in de slaapkamer moet gaan slapen, maar daar moet nog zoveel gebeuren en dat gaat ook geld kosten. 

Vandaag wilde ik de keuken verder af maken. Deze week is het stil achter en de buren op vakantie dus perfect om in de tuin en de keuken te werken. 

Maar eens kijken wat de middag mij brengt. Ik moet ook weer even naar de groenteboer. 

avatar
Woman
22 augustus 2024

Goedemiddag, 

Best wel goed geslapen, lag nog lang wakker afwachtend of de buurman weer zou gaan klussen vannacht. 
Vandaag toch maar vast beginnen aan de slaapkamer dan, dat heeft dan toch prioriteit. 
In oktober beginnen de danslessen weer, ik wil dan echt klaar zijn met de basisklussen zodat ik me kan focussen op het dansen. 
De eerste aanmelding is al binnen, dat is nog geen zekerheid voor een vaste leerling maar wel een pruttelende start van het dansseizoen in het najaar. 

avatar
Woman
23 augustus 2024

Goedemorgen, 

In de slaapkamer geslapen. Dat was leuk. 

Ik had een wekker gezet om vroeg op te staan omdat ik zoveel te doen heb nog voordat de danslessen weer beginnen. Maar ik voelde me zo slecht, werd uit een diepe slaap gewekt. Ben mooi nog even blijven liggen. Na maanden verhuisstress mag dat wel als dat nodig is. Het najaar wordt ook erg actief en werkmodus dus nu mag ik me nog even omdraaien. 

Vanmiddag op pad voor hondenvoer en als ik zin heb een beetje schilderen. 

Computer aan, dan ga ik vanzelf daar ook wat op werken. 

 

avatar
Woman
24 augustus 2024

Goedemorgen, 

Goed geslapen. Boven in de slaapkamer op een dun matras op de harde vloer. Alleen een kleed nog ertussen. Perfect. Ik word heel anders wakker als ik zo op de vloer slaap. Ik had mijn hoofdeinde gedraaid zodat ik niet met mijn hoofd tegen de ketelkamer van de buurman slaap, en ook dat is beter. 

Ik hoorde wel muziek van een feestje maar dat is ver weg en alleen een beetje een basgeluid. Oordopjes liggen bimnen handbereik dus dat kan nog eventueel. 

Buren zijn weer terug van vakantie. Niet zoveel zin meer in het hele warme weer wat nog gaat komen. Ben daar wel een beetje klaar mee dat gezweet tijdens het klussen. 

 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.