Thema's

Logo Alles over drinken

Sobriety for Life - Dagboek

avatar
Topic gestart door Woman
01 april 2024 231 reacties 15316 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Woman
25 augustus 2024

Goedemiddag, 

Goed geslapen. Wel nog moe, hopelijk trekt dat bij. Vandaag is fietsdag maar alleen als ik echt zin heb. Morgen kan ook of helemaal niet. 

Vanavond Zomergasten..

avatar
Woman
26 augustus 2024

Goedemorgen, 

Gisteravond Zomergasten. Aan het eind dronk de gast een glas wijn en werd een heel ander persoon. Ik herkende erg mijn gedrag daarin. Ik dacht altijd dat ik dan heel leuk was. Los en ongeremd. Soms heb ik wel moeite met de persoon die ik nu ben. Ik dacht zolang dat ik de tipsy levensgenieter was, dat was mijn identiteit. 

Goed geslapen. Vannacht wel weer een paar deuren van de buurman die laat naar bed gaat. Ik heb me voorgenomen mij daar niet aan te ergeren en dat lukt. 

 

 

avatar
Woman
27 augustus 2024

Goedemorgen, 

Heerlijk geslapen. Gister geschilderd in de slaapkamer en daardoor matras in het midden van de kamer gelegd. Peutermatras ernaast voor hondje 1 en hondenmand aan de andere kant voor hondje 2. Zo laat ik het. Echt leuk. 

Toen ik in bed stapte meteen een slaapverhaal opgezet. Het is van Sleepy Cat, op you tube. Zijn stem is echt slaapverwekkend. Geeft rust en haalt de focus van buren en buitengeluiden. 

avatar
Strijkbout
27 augustus 2024

Enig idee waar die overgevoeligheid voor geluid vandaan komt?

avatar
Woman
27 augustus 2024

Ja. 

Ik heb 20 jr geleden in een haloframe gezeten. Een soort vogelkooi om het hoofd om mijn nek te stabiliseren. De frame werkte als een geluidsversterker zodat ik alle geluiden versterkt in mijn hoofd hoorde. Net als een koptelefoon. 

Tijdens werd een hele wijk vernieuwd achter het huis, te beginnen met heipalen super dichtbij. 

Sindsdien verdraag ik geen plotselinge of repeterende geluiden meer. Vorig jaar kwam ik in contact met een traumapsychologe waarvan ik goede hoop had op een soortvan herstel, maar het opstarten van de behandeling ging mis. Het was wel mijn doel het hier specifiek over te hebben omdat plotselinge geluiden flashbacks kunnen veroorzaken. 

 

avatar
Strijkbout
27 augustus 2024

Misschien is EMDR daarvoor wel een goede optie?

avatar
Woman
27 augustus 2024

Dat heb ik al gehad. Heel veel. 

 

avatar
Woman
28 augustus 2024

Goedemiddag, 

De slaapkamer wordt steeds leuker. Dat is fijn slapen en fijn wakker worden. 

Vandaag niet veel zin om echt iets aan te pakken. Het is wel een hele mooie dag. Straks maar een grote wandeling dan. Ik neem regelmatig het buurhondje mee, dat is zo leuk om met een roedel te lopen. 

Verder niet zoveel te brullen. Het gaat goed, zit goed op de rails qua dingetjes regelen en dat geeft overzicht en rustig gevoel. 

Heeft iemand een tip, in de berging is een put, als het erg warm is komt er een putlucht uit die trekt door de gang. Ik wil iets biologisch bedenken om dat te maskeren. Misschien en scheutje azijn of groene zeep. 

avatar
Kohtje
28 augustus 2024

Hoi @Woman, meestal heeft zo'n put een waterslot (sifon) waar water in blijft staan om de afvoer van het riool voor stank af te sluiten. Het kan zijn, bijvoorbeeld door de warmte, en/of doordat de put niet regelmatig gebruikt wordt dat het water in dit slot verdampt is en dan is een emmertje water leeggooien in de put al genoeg om de stank weer tegen te houden. Af en toe een emmertje water erin leeggooien zou dan voldoende moeten helpen. Je kan aan dit water eventueel nog wat azijn of citroenzuur toevoegen, maar veel extra's doet dit niet.
Ik hoop voor je dat deze eenvoudige handeling afdoende werkt.

 

avatar
Woman
28 augustus 2024

Geweldig, dat sluit helemaal aan bij wat ik al dacht. 

Dank, Kohtje!

avatar
Woman
29 augustus 2024

Goedemorgen, 

Goed geslapen, het is wat frisser buiten dus kan ik een hoop doen vandaag. Dat is leuk. Huis goed doorwaaien. Ik heb ontdekt dat als ik snachts de voor en achterdeur op een dievenklem kiertje zet, het goed afkoelt. 

Morgen met een vriendin naar een tuincentrum in een ander dorp. Daar kijk ik naar uit. Altijd heel fijn en gezellig met haar. We gaan altijd wel even ergens zitten voor koffie of een wandeling maken. 

De kraan is kapot gegaan tijdens het koffie zetten maar die kan ik wel maken denk ik. Gelukkig heb ik altijd teflon in huis. 

avatar
Woman
29 augustus 2024

Ik zag de buurman buiten en dacht bij mezelf, hup niet nadenken, vriendelijk blijven en gewoon zeggen. Ik blijf het moeilijk vinden om dit doen. 

Hij reageerde wel oké, hopelijk denkt hij een beetje aan me snachts. Ik zou graag vroeger naar bed gaan. Meteen even gevraagd of hij iets bij mij hoort wat stoort. Dat is gelukkig niet zo. 

Hij gaat de heg snoeien en dan ook aan mijn kant. Dat is lief en superfijn. 

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
01 september 2024

Goedemiddag, 

Ik zag een advertentie voor wijn zonder suiker. 

Mijn brein dacht, zou dat het zijn dan? De suiker, net als een zak snoep die leeg moet, of een reep chocola. Natúúrlijk niet de alcohol zelf. Misschien kan ik dan toch af en toe een glaasje drinken. 

Het gekke is dat ik helemaal geen behoefte heb om af en toe een glaasje te kunnen drinken. 

Verslavings gedrag is hardnekkig. Linksom, rechtsom wurmt het zich bij je naar binnen. Met een walhalla belofte. 

 

 

avatar
Woman
02 september 2024

Gisteravond was ik moe en ging vroeg naar bed. De scholen zijn weer begonnen dus ik wist niet zeker of ik kan uitslapen. Ik dacht met oordopjes hoor ik de buurman vast niet. Ik slaap liever zonder, maar oké. Ik had mijn bed verplaatst zover mogelijk weg van de muur die grenst aan zijn badkamer. 

Nou het was weer een oerknal. Ergens tussen 1 en half 3. Ik schrok wakker door de oordopjes heen. En meteen pissig natuurlijk waardoor ik moeilijk weer kon inslapen. 

Dit is echt niet oké. Dit gaat richting insomnia wat ik jaren heb gehad als ik er tegenop ga zien om naar bed te gaan. 

Het enige wat ik nu nog kan bedenken is op de slaapbank beneden met zacht licht en zen muziek en dan half 3 mijn bed in kruipen. Er is nog een mogelijkheid om op de vide te slapen met een leuk gordijn. Maar dat is natuurlijk kolder als je 3 slaapkamers hebt. 

Ik ga hem er zeker nog over aanspreken. 

Best wel heel erg frustrerend dat ik nou niet een fijne slaapplek kan vinden in dit nieuwe huis. 

avatar
Woman
02 september 2024

Maar weer even een briefje opgesteld en bij de buurman in de brievenbus. Vriendelijk en eerlijk. 

We zullen zien. 

avatar
Woman
03 september 2024

Wat een nacht weer. 

In de woonkamer half geslapen. In afwachting van. Om 1 uur een gek geluid bij de buurman. 

Half 3 naar bed. Op het moment dat ik het licht uit wil doen: 

Bam! 

Dus vanavond nog langer wachten. 

Moet ik nou weer een briefje in de brievenbus doen? Of even afwachten nog...

In ieder geval beginnen met notities maken. 

Zucht. 

Het geluid van de school is minder en lijkt verder weg.

We zijn met (de andere) buren bezig om te vragen of het speeltoestel, wat tegen onze schutting aan staat, te verplaatsen.

In de avond zijn daar wat oudere jongeren op aan het klooien. Nou vind ik dat niet zo erg maar ze steken ook vuurwerk af, en dat vind ik wel erg. 

avatar
Woman
03 september 2024

Ik heb een app gevonden met een timer. Ik kan zen muziek afspelen die vanzelf stopt na ingestelde tijd. Dat maskeert misschien de overlast en geeft rust om te gaan slapen. 

Dat is helpend. Nu nog een lichtje die vanzelf uitgaat. In mijn woonkamer staat een kachel die vanzelf uitgaat. Daar val ik door in slaap. Ik had ooit een wake up lamp die ook een slaaptimer had. 

Best wel irritant dat ik nou weer allemaal goocheltruuks moet bedenken om goed te kunnen slapen. 

avatar
Woman
04 september 2024

Vandaag belde de woningbouw, de buurman had gemeld over mijn klacht. 

In de herfst wordt ons dak vernieuwd, omdat het van metaal is en kan zorgen voor harde geluiden. Op internet gezocht en het staat er vol mee. Harde knap geluiden alsof iemand met de deur smijt, van wel 82decibel. 

Ik ben blij met deze info. Ik weet nu waar het vandaan komt en dat het geen slaande deur is. Ik wilde naar de buurman gaan hiermee maar wacht daar toch nog even mee. 

Eerst nog even aanzien of het ècht wel klopt. Ik denk het wel want als het zijn deuren zouden zijn, zou ik het overdag ook moeten horen, en dan is het superstil. 

avatar
Woman
06 september 2024

Gister helemaal fijn en innerpeace. Dankbaar en opgelucht. 

Totdat om 1:45 de buurman ging douchen. Met deuren. En nee, dat was niet het dak. 

Vandaag (in de hitte) maar weer matras naar beneden slepen. Spiegels voor het dansen aan de kant. Zo jammer want de slaapkamer boven is superfijn. 

Maar mijn innerpeace gaat voor. In de woonkamer kan ik de tv aanlaten met beeld uit en timer. Met een zenmuziek slaap ik prima. Dan maar weer camperen. Als er een leerling komt klap ik het matras omhoog, bank ervoor en dan is er heel veel dansruimte. 

Dan heb ik toch 3 slaapkamers en toch nog camperen in de woonkamer. 

Voorlopig moet het maar even zo dan. Ik weet ook dat dingen veranderen, mensen verhuizen of hun gewoontes veranderen. De fijne slaapkamer ga ik nog verder opknappen tot het wellicht wel eens kan. 

Ik kan me wel herinneren dat dit soort frustraties mij regelmatig aangezet hebben tot rebels alcoholmisbruik. En ik kan me ook herinneren dat ik dan blij was, alles beter dan het verdragen van aso gedrag van anderen. 

Gelukkig weet ik beter. Dit is een missie die ik moet oplossen. Iets wat ik al langer meedraag. Steeds komt het weer terug. Als dat lukt zonder terug te vallen zal het een groot groeimoment zijn en een grote level omhoog. 

Maar ik vind het hartstikke moeilijk. 

avatar
Woman
07 september 2024

Wat heb ik ontzettend lekker geslapen. 

In de woonkamer heeft toch wel wat. Bij het licht van de haard en de zachte zen (harp) muziek. Allebei op een timer en ik heb niet gemerkt dat ze uitgingen. Overdag klap ik het matras omhoog en snachts dek ik de spiegels af. De bank staat wel fout, als ik lig is dat met mijn hoofd naar 3 deuren. Slechte feng shui maar met een kastje en een plantje erop is dat redelijk opgelost.  

Zo vind ik het leuk en fijn voorlopig. 

Morgen komt de eerste leerling dus vanmiddag schoonmaken en sfeertje maken. Zin in!

Het komt allemaal wel goed. 

 

avatar
Woman
09 september 2024

Vannacht om half 2 en half 3 weer wakker geworden van geknal en gebonk bij buurman. 
Half 3 was echt heel hard, dat zal het dak zijn geweest. 
Hele nacht muziek en ruismachines (4) aan gehad om het te maskeren maar dat helpt dus ook niet. Het komt er gewoon doorheen en ik schrik dan wakker. 
Zondag nacht is altijd erger. (En donderdag heb ik ontdekt) 
Enige oplossing wat ik nog kan bedenken is slapen met earpods tot de kachel uitgaat (timer van 3 uur) 

Dat zijn toch geen tijden. Ik wil best later naar bed of eerder op maar hier kan ik niet omheen dansen. Andere kamers kan ook niet, alleen de woonkamer of de slaapkamer boven ivm de school achter. 

Ik weet het even niet meer, creatieve oplossingen zijn nu op. Misschien dat het in de herfst anders wordt maar ik vrees dat er dan nog meer deuren open en dicht gaan, ivm kou. 
Ik sta inmiddels op ontploffen. Zie er tegenop om naar bed te gaan. 

Nieuwe earpods besteld met slaapmodus. Noise canceling, muziek en speciale vormgeving om te slapen.

Ben echt geneigd om het matras in de gang te leggen. Onder de trap, net als Harry Potter. 
 

avatar
Woman
10 september 2024

Vannacht een testnacht in de kleinste kamer van het huis. 

De buurman hoor ik nog steeds maar verder weg en ik hoor een andere nog hardere bonk rond 1 uur. In het weekend zal dat later zijn. 

Dat kan een keukendeur of kastdeur van de buren zijn aan de andere kant. Met hun heb ik prima contact. Het tijdstip is op te lossen want het past redelijk in een slaapschema. Dan luister ik een muziekje of een meditatie. 

Ik zou graag eerder naar bed gaan maar blijkbaar is dat niet van deze wereld en gaat iedereen snachts pas naar bed. 

Dat betekent dus dat ik blijf uitslapen want ik heb 10 uur ligtijd nodig elke nacht. Dat is ook oké maar wel jammer omdat ik gehoopt had uit de randstad wel goede nachtrust te kunnen hebben. Maar na 3 verhuizingen trek ik deze  conclusie. En ga ik werken aan acceptatie zoals het nu is. 

Niet blij maar wel oké. 

GOED NIEUWS!

Een kledingkast waarmee ik had geschoven om het tegen een andere muur te plaatsen blijkt flink uit zn schroeven daardoor en 1 legplank was van zn plek gevallen. Dat verklaart de harde bonk. 

Zou het nu dan goed zijn zo? Ik durf het niet te hopen... 

avatar
Woman
11 september 2024

Lange nacht geslapen. Ik durfde iets eerder naar bed te gaan. Heb eerst een slaapverhaal geluisterd en toen geslapen tot ik het hondje van de buren in de tuin hoorde blaffen. Met oordopjes verder geslapen tot eind van de ochtend. Ik voel de moeheid in mijn lijf wat pas merkbaar is als ik me durf te ontspannen. Vandaag regen dus geen kindjes buiten. 

Wel een nachtmerrie, dat je opgepakt werd door sportschool jongens als je naar muziek luistert. Ik was samen met Lady Jane en nog een andere onbekende dame. We moesten ons verstoppen, dat was angstig. Ik moest ook alle cd's verstoppen. 

Mijn deur bonkt ook best wel. Vandaag iets aan doen. 1 Deur. Andere deuren hebben al strips. 

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Woman
12 september 2024

Goedemorgen, 

Vannacht overmoedig geweest. Ik lag al vroeg in bed zo fijn en zonder dopjes in oren. Ik dacht, dat gaat toch prima zo. Totdat de buurman ging douchen. 

Uren wakker gelegen met cortisol en gespannen spieren. Ik zag het licht worden met af en toe een alerte lichte slaap. Kwam niet in diepe remslaap. 

Vroeg naar bed gaat gelukkig nu wel, moet alleen aanwennen dat als ik naar het toilet ben geweest, de oordopjes standaard ingaan. 

Ik denk dat het een combinatie is van trauma in mijn lijf, misofoni, slechte ervaring met eerdere buren, niet gehoord worden door de buurman. 

Hopelijk komen de noise canceling earbuds snel. En zitten ze goed om te slapen. En ik ga een boek zoeken over misofoni, en misschien is er wel een forum. 

Dit vraagt te veel tijd en energie. Ik focus me liever op het komend dansseizoen. Ik zag gister een aflevering van Aly mc Beal waarin ze een therapeut spreekt die haar advies geeft over het irritante gesprek in het hoofd na iets moeilijks. 

Ze adviseert om een liedje te laten afspelen in je hoofd passend bij het thema waar het over gaat. Vannacht geprobeerd en waarempel kwam direct het introsong van de soapserie "Neighbours" in mijn hoofd. Dat vond ik zo grappig dat ik me meteen al beter voelde. Dat werkt dus wel! 

avatar
Woman
13 september 2024

Ik ben weer gebeld door woningbouw. Ik wilde het eigenlijk zo laten omdat ik geen energie over heb hiervoor maar oké. Zelfde verhaal, "geluiden komen van het dak". 

Lekkere communicatie daar, want ik was vorige week al gebeld. 

Anyhoe voor mij een prikkel om het weer op te pakken. Ik ga een mail sturen. 

Het is niet zo ingewikkeld, gewoon een vriendelijke vraag aan buurman of hij beetje aan mij wil denken met de deuren als hij om 1:30 gaat douchen en ik lig te slapen. 

Niet zo'n hele gekke vraag. 

Ja het zal ook het dak wezen, de enkele klappen op andere tijdstippen. Het is èn èn. En het dak, en het douchen van de buurman. Het lijkt me niet dat het dak de geiser doet aanslaan voordat er een klap komt, elke nacht standaard om 1:30. 

Hij had zelf gezegd ook dat het kan komen door het klappen van het douchecabine deurtje. Deze moest hij wel dichtdoen want anders komen er spetters buiten de douche. Ik had nog toegevoegd dat ik echt ook deuren hoor. 

Nou, maar eens een mailtje opzetten hierover. 

 

Voor mezelf, ik slaap nu goed in het kleine kamertje. Ik hoor het nog steeds, ook door oordoppen heen. Ik ga mijn slaapritme verleggen zodat het harmoniseert. Wel jammer want ik kan dus nog steeds niet vroeg naar bed, en sta dus daardoor nog later op. 

 

 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.