ontbijtkoek en alcohol
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.
Hallo allemaal,
Een van de dingen die het stoppen met alcohol voor mij moeilijk maakt is de alom vertegenwoordigde aanwezigheid ervan. Het is normaal! Oja? Zit er niet net als achter het roken een slimme machine achter alcoholgebruik? Wie weet hoeft dit nog niet omdat het drinken van alcohol zo maatschappelijk geaccepteerd is. Het vloeit vanzelf...
Alcohol kent een heuse cultuur... vooral de wijn. Wijnproeven, de manier van wijn maken, de wijnstreken, een wijnkenner... hm. Hoe komt het dat er zo'n cultuur zit rond wijn? Nou ja, logisch, er zijn heel veel verschillende wijnsoorten en je kunt ze leren proeven en van genieten en en en.... ja?
Een geldachtenexperiment: stel dat wijn geen alcohol zou bevatten... wat zou er dan overblijven van deze cultuur / cultus? Denk er over na. Wat is wijn zonder alcohol? Zou dat niet gewoon frisdrank heten? Of iets anders, als ontbijtkoek? Zijn er ontbijtkoek proeverijen? Zijn er frisdrank proeverijen waar men met een groep naar toe gaat?
Wat is het verschil?
Juist... alcohol.
Gif.
Dat is het enige verschil.
Alles er omheen is marketing zou je kunnen zeggen. Alles er omheen, alle illusies, alles humbug, alle verhalen en proeverijen en wijnkenners... wat zou daar van overblijven zonder de pure alcohol?
Niets!
Als je alcohol drinkt dan drink je gif met de uitwerkingen die bekend zijn.
Maak er niet meer van!
Paul
Paul, EEN glas per dag is gezond. Maarja .... daar begint ons probleem. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen er van kunnen genieten. Ze ' spoelen' ermee en spugen het uit! zou IK echt niet kunnen hoor, haha.
er zijn ook proeverijen met eten
kookworkshops
cursussen, boeken, lezingen enz. enz
Ik denk dat we beter er aan doen te kijken hoe
wij met deze dingen omgaan
in plaats van er op af te geven.
ik kan niet matig zijn en blijven met alcohol,
dat zegt iets over mij.
Ik zou ook niet matig om kunnen gaan met drugs en sigaretten,
maar daar ben ik nooit aan begonnen gelukkig.
Ik ben een onmatig mens en daar vind ik redelijk mijn weg in nu.
Paul, ik weet niet hoe jij in elkaar steekt, maar toen ik nog dronk,
en ook vlak nadat ik stopte, legde ik veel dingen buiten mezelf.
En zo hield ik me in een slachtofferrol gevangen.
Hield ik ook een achterdeur op een (grote) kier om weer te kunnen
gaan drinken.
Verbeter de wereld ren begin bij jezelf,
zei mijn moeder al vroeger.
succes daarmee, het kan wel! Echt.
Dank voor jullie reacties!
Het gaat mij niet om het afgeven op. Ik merk alleen dat het mij helpt om het mechanisme te ontrafelen.
Ik gelooft niet dat 1 glas wijn per dag gezond is. Maar ik snap ook dat het wat over mij zegt.
En ik ben er ook van overtuigd dat de cultus en de reclame er omheen grotendeels vals is.
Maargoed, ik wil het echt niet buiten mezelf leggen jane. Ik ben moed aan het verzamelen om te stoppen en ik zie drank nu als mijn vijand dus ik kan er wat minder mild naar kijken :-)
Mijn reden om de werking te ontrafelen is juist om de achterdeur te sluiten. Om echt overtuigd te zijn.
Zo zal iedereen zijn methode hebben om zich mentaal te sterken tegen een teveel aan alcohol.
Elke reactie is voedend voor mij, dus nogmaals dank!
Paul
Toch nog een vervolg van de site van de Jellinek:
Kan de alcoholindustrie leven van de matige drinker?
Als alle drinkers op een matige en verantwoorde manier zouden drinken zou de alcoholindustrie de helft van haar omzet verliezen (1) Het aandeel Heineken met een waarde van rond de €50 (oktober 2013) zou dan met de helft verminderen.
Baumberg toonde aan dat in Engeland de verkoop van alcohol met de helft zou inzakken als iedereen zich zou houden aan de richtlijnen voor verantwoord alcoholgebruik (1).
De alcoholindustrie is in hoge mate afhankelijk van de grootgebruikers en de verslaafde drinkers. De alcoholindustrie doet er alles aan omdat beeld te voorkomen en legt er de nadruk op dat er slechts een kleine groep mensen bestaat die niet met het middel kan omgaan. Maar de werkelijkheid is dat 30% van de mensen 80% van alle alcohol opdrinkt (2). Bepaald geen kleine groep dus.
Maatregelen
Daardoor wordt duidelijk waarom de alcohol industrie altijd een fel tegenstander is van maatregelen op het gebied van alcoholpreventie zoals prijsverhoging of beperking van verkooppunten.
Accijnsverhoging
Accijnsverhogingen raken de matige drinkers nauwelijks maar degene die veel drinken wel. De accijns op een glas bier is € 0,09. Iemand die twee glazen drinkt zal van een accijnsverhoging niet veel merken maar iemand die veel drinkt voelt dat wel in zijn portemonnee.
Aangezien de veeldrinkers een grote groep vormen heeft een prijsverhoging meteen gevolgen voor de omzet. De alcoholindustrie is dus voor haar omzet en winst afhankelijk van de grootgebruikers en de verslaafde drinkers.
Bronnen:
1) Baumberg, B. How will Alcohol sale in the UK be affected if drinkers follow governement guidelines. Alcohol and Alcoholism, 2009.
2) Sheron, N. Presented at STAP conference, september 2010
Versie: 10.10.2013
Paul het zit volgens mij nog een stapje dieper "SUIKER" , want het allergrootste gif is dat hoofdbestandsdeel in alcohol "SUIKER" .
Zonder suiker geen alcohol , dus min of meer ligt het dus dieper .
Ik zou afwijken van de doelstelling van dit forum , als ik er dieper op in ging .
Maarik doe het toch even een klein beetje , b.v. het drukke agressieve gedrag van mensen , de ziekte ADHD word voor een groot deel veroorzaakt door de chemische E toevoegingen in producten .
"SUIKER" , en de afleiding / suikervervanger Aspertzaam ( een nog groter gif ) is de oorzaak van vele vele ziekte's , o.a. diabetes , altzheimer etc. etc.
De industrieelen ( onder bescherming van de regeringen ) WILLEN gewoon geen vervangers van suiker en aspertzaam , en waarom niet ?
Deze middelen zijn als je verder zoekt verslavend , verdovend etc.
Wij moeten dom , stom en sloom gehouden worden , wij mogen dit eigenlijk helemaal niet weten .
Op die manier kunnen de " DICTATORS des wereld" ongestoord / ongestraft hun gang gaan met andere kwalijke zaken die hen , en hun maatjes nog meer macht , en nog meer financieel voordeel bezorgen .
Er is voor suiker een prima natuurlijk vervangingsmiddel , dit heet stevia zie desgewenst ; http://nl.wikipedia.org/wiki/Stevia
Tot op heden is er slechts maar 1 fabrikant die sinds kort een product heeft met daar in stevia i.p.v. aspertzaam of Suiker .
En dat is de fa. Riedel die het in een Sinaas heeft verwerkt .
En moet je b.v. eens aan de poort gaan staan bij een brouwerij van Heineken , een frisdrankfabriek als Vrumona o.i.d. , de mega bulkwagens van de Fa. Albert Keijzer uit Zaanstad rijden af en aan geladen met suikers en aspertzaam .
Ik spreek uit ervaring , ik ben jaren werkzaam geweest in de transportsector o.a. voor een frisdrankproducent .
Paul het zijn dus de grondstoffen , de suikers , dat is het allergrootste gif .
Jopie:
Dank voor je link... een zeer herkenbare redenatie :-) Ik geloof dat iedereen die van de drank af wil op zoek is naar overtuiging en dat zeker verschillend zijn per persoon.
Het doet mij altijd goed als ik weet hoe iets in elkaar zit... hoe het werkt. Ik heb al eens eerder op internet gezocht naar de industrie achter alcohol maar ik kan eigenlijk niet veel vinden. Dit in tegenstelling tot roken bijvoorbeeld.
Ztiertje:
Ik ben het grotendeels met je eens. Als ik afval, dan denk ik ook vaak aan de suikers, en dan merk je het ook echt aan je lichaam dat je ineens veel minder suikers binnenkrijgt. Ik heb ook naar documentaires e.d. gekeken over suiker.
Als ik afval, en dat ben ik ook van plan, dan merk ik ook dat mijn hartslag veel rustiger wordt... eigenlijk wordt mijn hele lichaam rustiger.
Suiker zie ik dus ook als gif, al ben ik er in de praktijk wat milder over. Stevia ken ik ook. Maar als ik afval drink ik ook veel cola-light en dus aspartaam.
Ik heb wel geprobeerd om te leven zonder suikervervangers maar daar is mijn motivatie niet groot genoeg voor.
In ieder geval dank voor je reactie! Het sterkt mij weer in mijn overtuiging.
Groetjes,
Paul
paul, alcohol is omgezette loze suikers
in wezen zijn veel mensen suiker verslaafd.
ook suiker dempt en verdooft.
ik ben meer gaan snoepen sinds in niet meer drink.
maar persoonlijk zie ik het niet als een vijand of als gif
ik doe het nog altijd zelf als ik me niet kan inhouden en meer eet dan ik wil.
Ik las trouwens vandaag in de Psychologie van november een
interessant stuk over introspectie, alles onderzoeken in de
hoop ervan te leren en idem van gemaakte fouten.
Er stond zoiets als: stop met navelstaren.
Onze gedachten gaan voor (meer dan?) 80% over onszelf en in wezen leren we daar
amper van. De mens gedijt juist beter door zich meer naar buiten te richten.
Op andere mensen, sporten, gezonder leven.
ik vond het een verademing om te lezen en het past helemaal bij mijn
relaxter en tevreden leventje in het hier en nu.
Hoi Jane,
Zoals ik geloof ik al eerder zei, geloof ik niet in een bewuste wil.
Voor mij verklaart deze kijk een hoop gedrag van mensen.
Wel geloof ik in het organisme dat wil overleven omgevingen opzoekt die hem/haar voeden in die wil.
Ik en nogal een denker (zoals je wel merkt :-) dus ik vind het ook leuk om over dit soort dingen na te denken.
De vooral theoretische kijk maakt niet dat ik mezelf vrijpleit. Absoluut niet! De ervaring is nog steeds dat IK dingen wil en dat IK iets zal moeten doen, wil ik dingen veranderen.
Soms is het idee van de niet bewuste wil bevrijdend... je neemt jezelf als het ware in de rol van toeschouwer waar en dat kan heel grappig zijn.
Het kan mij ook helpen om minder aan introspectie te doen. Ik sluit me geheel aan bij wat je schrijft over introspectie.
In het meest ideale geval denk je alleen na over dingen die werkelijk nuttig zijn. De rest is veelal overbodig. En toch doen we het... ik zie dit als een bijwerking van ons bewustzijn.
Het wordt een zichzelf voedende denkcirkel (recursie dus). Ik weet niet hoe het precies zit met het bewustzijn van dieren maar ik geloof niet dat dieren veel aan piekeren en overbodig denken doen.
Handelen, sociaal contact, doen! Het zijn gezonde zaken. In het nu zijn. Ik ken de materie en soms lukt het me om het toe te passen.
Door mijn ziekte zit ik veel alleen thuis en kan ik weinig fysieks. Dit lijdt al gauw tot introspectie en nodeloze gedachtes.
Des te meer zaak om mijn lichaam fit te krijgen en me niet te verliezen in dom eten en drinken. Het is mijn gevecht tussen een destructieve- en een constructieve houding.
Hoe het afloopt weet ik niet, maar ik weet wel dat ik het nu anders wil en ook anders ga doen.
:-)
Paul
ik realiseer me dat ik vergeleken met jou
makkelijk praten heb Paul
een gezond lijf, ruim 4 jaar herstellend, de grootste
hobbels in mijn persoonlijk leven genomen en nu
volop aan het oogsten.
Ik hoop oprecht dat ook jij aan dit forum steun kunt
ontlenen in jouw strijd.
En ik ben blij om te lezen dat je een relaxt en tevreden leven hebt in het hier en nu!
Prachtig toch?
Ik zal nog wel wat " beren" op het bospad tegenkomen , pas 4 maanden geleden gestopt .
Maar Paul het verschil man tussen nu en 4 maanden geleden alleen al , alles is me veel duidelijker , het is mooier etc.
Ik wil absoluut niet meer terug naar die tijd van voor 4 maanden geleden , en dat is mijn stok in mijn achterwerk om het ingeslagen pad te blijven volgen
Hoi Ztiertje,
Je had het over Stevia.
Gisteren zag ik voor het eerst Cola Life (gezoet met Stevia) bij AH liggen.
Grappig
Toevallig heb ik gisteren een mail geschreven naar Rivella , wanneer zij stevia gaan gebruiken.
Want ik vervang de wijn door Rivella.
Er is ook al tonic met stevia, dat is dezelfde fabrikant als coca cola.
Aspartaam schijnt ook de bloeddruk te verhogen.
ik heb pure Stevia meegenomen
uit Kreta, het is groene poeder
geen idee wat ik ermee kan.
vroeger gebruikte ik de vloeibare vorm
en die is doorzichtig. erg duur trouwens.
Misschien in gebak ofzo, of in de koffie als je van suiker in de koffie houdt.
Stevia zal ook hier steeds meer gekweekt worden in kassen bv.
De markt wordt groter, dus het zal steeds goedkoper worden.
In de supermarkten ligt nu ook al stevia voor de koffie te koop.
Klopt en voor een koopje ook (noitcA)
maar dat is wel vermengd met andere stoffen.
Stevia zelf is zo krachtig dat je er maar heel
weinig van nodig hebt. Om te bakken zijn de verhoudingen dus weg.
Ik had een receptenboekje om met stevia aangepast te bakken,
maar daar kwam weinig van terecht. ik geloof dat ik het zelfs
niet eens heb meeverhuisd vorig jaar. Nou ja, komt wel op, een keer
groene appelmoes maken ofzo.
Geachte mevr.
Hartelijk dank voor uw e-mail, waarin u vraagt of er binnenkort ook Rivella met Stevia komt. Hier zijn vooralsnog geen plannen voor en ook hebben wij daarover nog niets vernomen van Rivella Zwitserland, waarvan wij de licentie hebben voor Rivella in Nederland.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
Consumenten Service
Jammer voor mij.
zelf maar iets gaan brouwen pr
en dan patent opnemen
wie weet wat een gat in de markt dat wordt
Als jullie het over Stevia hebben moet ik gelijk aan " Bracking Bad" denken...
Zit ik net te kijken naar Tegenlicht over zaden van over de wereld die bewaart worden op Spisbergen
Interessant en belangrijk dat ook het zaad van Stevia bewaard wordt.......:-)
Hoi Trijsje,
Ahhhh, nu weet ik weer waar ik die naam van kende!
Ik heb bijna alle afleveringen 2x gekeken... beste serie ooit wat mij betreft :-)
la maar
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.