Thema's

Logo Alles over drinken

Refusal, vermoeidheid en somberheid

avatar
Topic gestart door paul
30 oktober 2013 7 reacties 4471 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
paul
30 oktober 2013

Hallo allemaal,

Ik heb het afgelopen jaar af en aan Refusal geslikt. Het gaf rust omdat ik bij trek niet meer het gevecht aan hoefde. De laatste keer dat ik Refusal slikte... een tijdje terug merkte ik echter dat ik er echt onwijs moe van werd. Een vervelende medicijn-moeheid. Ik las dat dit verschijnsel over kan gaan als je lichaam er aan went.

Toen ben ik terug gaan denken aan de keren dat ik het geslikt heb. Toen ik het voor het eerste gebruikte had ik volgens mij geen last van vermoeidheid, maar ik herkende wel een patroon van flinke somberheid in de periodes dat ik Refusal slikte. Dat sombere had ik dus ook de laatste periode. Ik had het echter nooit gelinkt aan Refusal-gebruik. Alles voelde vlak en enige sprankeling was verdwenen.

Ik heb gekeken naar de bijwerkingen en vermoeidheid wordt duidelijk genoemd. Somberheid kwam ik echter niet tegen. Nou kan het zijn dat de somberheid een gevolg is van de vermoeidheid. En ook kan het zijn dat Refusal (ook al is dit officieel niet bekend) bij mij invloed heeft op de andere medicijnen die ik slik (Fevarin en Rivotril).

Ik was eigenlijk wel heel blij met Refusal maar ik ben er mee gestopt vanwege de vermoeidheid en vooral de somberheid. (ben ik toch nog ergens mee gestopt :-)

De somberheid verdween.

Mijn vraag is of anderen ook ervaringen hebben met Refusal en somberheid.

Groetjes,

Paul


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
lady jane
30 oktober 2013

paul, ik heb nooit refusal geslikt, maar toen ik stopte met drinken

overviel mij ook soberheid. ik koppel het meer aan wat ik allemaal

heb onderdrukt in mijn drinktijden. Ik kreeg een hoop voor mn kiezen,

waardoor ik ook meer ging drinken. Had ik dat niet gedaan, dan was die somberheid waarschijnlijk ook erger geworden. Nu onderdrukte ik die tijdelijk, maar

was natuurlijk niet trots op de manier waarop. Ik heb er nog bijna een jaar last van gehad. Werd als depressief gediagnosticeerd en men wilde mij aan de AD hebben.

Ik wist dat dat niet was wat me zou helpen, heb therapie gevolgd en later Mindfullness gedaan en nog later de training hier. Ik heb het erop gered en ben

zelden of nooit meer somber. En als het toch komt, zit daar altijd een duidelijke reden achter, al kom ik daar zelf niet altijd snel achter. Maar het accepteren en

uitzitten (verduren) helpt mij wel. Ik leer nog steeds van die buien en drinken is echt niet meer aan de orde. Nog wel eens troost-eten, maar dat is toch anders en daar

heb ik meer clementie mee met mezelf. En daar ga ik dan weer op sporten ha ha.

avatar
bolletje
30 oktober 2013

Hey die Paul,

Ik slik dus wel refusal maar ik doe dat twee keer per week en dan een kwart tabletje, dus voel ik niets van vermoeidheid of zo.

Maar ik zat net te denken hé, soms kan het zijn dat alleen al het niet meer kunnen (genieten) van drank door refusal, die depressies kan veroorzaken.

Je ontzegd jezelf iets waar je je jarenlang aan vastgeklampt hebt. Want je schrijft dat toen je gestopt was met slikken die somberheid verdween. Soms komt er (onbewust) zoveel verzet bij sommigen mensen dat dat een depressie kan veroorzaken.

Maar ook veel drinken kan, depressies veroorzaken, en wat dacht je van jarenlang drinken om juist die sombere gevoelens niet te voelen? als je dan stopt met drinken komen die gevoelens ongefilterd naar boven.

Hoeveel slikte je per dag?

avatar
An
31 oktober 2013

Ik gebruik nu 3 maanden refusal en in het begin werd ik er duidelijk heel moe van.

Maar had vooral last van mijn maag en ogen.

Alle drie de verschijnselen zijn er nog steeds, maar dan minder.

Het is niet fijn,

MAAR rondlopen met een kater!!!

wat ik dan allemaal heb ... is 1000 x erger.

avatar
paul
31 oktober 2013

Hallo allemaal,

Ik wil absoluut niets verdoezelen, ook geen somberheid, maar volgens mij is er toch een verband.

Waarschijnlijk werd ik somber van de vermoeidheid want ik ben normaal gesproken al erg moe door mijn psychische klachten.

Natuurlijk is stopen met drinken klote, maar de somberheid die ik een paar keer voelde toen ik Refusal gebruikte was echt anders. Alles vervlakte.

Waarschijnlijk kom ik er toch niet uit, maar ik dacht... wie weet zijn er anderen die een direct verband herkennen.

Voor mij was Refusal in het begin een prima middel, vooral omdat ik het gevecht niet aan hoefde.

Maar ik heb er nu ook wel vrede mee dat ik het niet slik. Betekent wel dat ik het gevecht meer in mijn gezicht gesmeten krijg (om het zo maar te zeggen).

En dit betekent weer dat ik mezelf nog beter onderzoek op mijn overtuiging om niet te drinken. Dat vind ik ook wel een goede zaak :-)

Ik heb een tijdje een half tablet per dag geslikt maar ik merkte dat ik daar heel voorzichtig toch overheen kon drinken.... ondanks de vervelende bijwerkingen toch.

Ik had echt een heel tablet per dag nodig.

Dank voor jullie reacties in ieder geval... ik ga mijn overtuiging nog verder verstevigen :-)

Paul

avatar
monika
31 oktober 2013

Het is heel bekend, dat als je de drank moet missen, je door een soort van rouw heen gaat.

avatar
Floppie
14 november 2013

Hoi Paul,

 

Toen ik eenmaal uit de detox was en fris en fruitig ben ik na 1 maand droog staan 5weken 1/2 Refusal gaan slikken iedere dag het helpt echt!

 

Ik zat daar bij die verslavingsarts en hij vraagt werkt het? 

 

Ik: ?? JA ik slaap 20uur per dag en ben 4uur wakker ik heb de tijd en de fut niet meer om te drinken dus het werkt......

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.