Thema's

Logo Alles over drinken

Van 2 a 3 flessen per dag naar 1 in een week.

avatar
Topic gestart door Dolores76
13 juni 2024 8 reacties 479 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Dolores76
13 juni 2024

Foutje in de titel. Moet zijn van 2 a 3 flessen per dag naar 1 per dag.

 

Ik ben aan het afbouwen want ik weet van de vorige keer (heb het 1x eerder gedaan) dat ik op in 1x stoppen heel bad ga. Ik ben na een bingeweek van 6 zolpidem naar 3 gegaan en van 2 a 3 flessen wijn naar 1. Ik ben door de hel en terug gegaan en voelde me echt dood en doodziek. Maar I am getting there. Het gaat al iets beter. Maar ja dan de volgende stap. Van 3 naar 2 zolpidem en van 1 fles naar een halve. Die stap ga ik volgende week maken. En van daar uit zie ik verder. Ik heb mezelf bijna doodgedronken en er moest iets gebeuren. Heeft iemand ervaring met afkickverschijnselen van 1 fles per dag naar een halve en dan naar niks?

 

avatar
Bob
13 juni 2024

Ik ging indertijd van 2 a 3 flessen wijn per dag vrijwel ineens terug naar niks. Iets van een dag of twee minderen en dan helemaal stoppen. De eerste keer was met begeleiding maar die ging vooral over adviezen hoe te stoppen terwijl ik op eigen kracht al gestopt was. Na drie maanden ben ik toen weer gaan drinken, eerst matig maar al gauw weer net als voorheen. De tweede keer was zonder begeleiding maar wel nadat mijn huisarts had gezegd dat stoppen zonder afbouwmedicatie voor mij nog verantwoord was, al was ik wel een grensgeval. Daarna ben ik niet meer begonnen.

In mijn ervaring was het best te doen. Ik voelde me allerminst doodziek en had alleen een week of twee nodig om een goed slaapritme terug te krijgen.

Maar zolpidem of iets dergelijks gebruikte ik niet. Waar is dat voor? En heb je nu medische begeleiding of advies bij het afbouwen?

P.S. De titel kun je nog aanpassen als je het eerste bericht gaat wijzigen.

avatar
bumperjim
14 juni 2024

Als je eenmaal op 1 fles per dag zit moet je zo kunnen stoppen denk ik, desnoods via een halve.

Goed bezig!!!

avatar
Musashi
14 juni 2024

Wat goed van en voor je dat je die stappen gaat zetten! Ik kan niet helemaal van die hoeveelheden meespreken (alleszins toch niet met die regelmaat) maar mij lijkt de tussenstap van een halve fles overbodig en jezelf het ook onnodig moeilijk maken. Want eentje is geentje toch? Een halve fles is heel moeilijk om te bewaren. Eenmaal de stop eraf is, gaat ie leeg. Dat is bij mij toch in elk geval zo. Gemakkelijker is de stop erop houden. 1 of geen wat zal het zijn? Veel succes en sterkte gewenst! 

avatar
Dolores76
14 juni 2024

Ik koop van die halve flessen met 3 komma nog wat mililiter.. Dus ik mag er een halfje in de middag en een halfje in de avond. Daar zit ik nu op. Vanaf maandag gaat dat halfje in de middag er ook af en is het alleen een halfje in de avond en dan wil ik de week daarop het halfje in de avond ook laten staan.

 

Zolpidem is een kortwerkend slaapmiddel denk aan iets als een pammetje. Ik kreeg het jaren geleden off label van de psych ipv oxazepam etc. Omdat ik er niet van sliep maar van ontspande en dat was toen hoognodig. Ik heb in hele slechte tijden wel 10+ pillen geslikt. Toen zelf terug naar 5 en van 5 naar 3 en van 3 naar anderhalf. Dat was een prima acceptabele hoeveelheid. Maar laatste maanden ben ik door heftige familiaire omstandigheden gaan ophogen om te verdoven en zat ik weer op 6 per dag. Inmiddels zijn het er weer 3. Afkicken hiervan is intens moeilijk.

Ik ben dus met 2 verslavingen tegelijk bezig. Zolpidem hoef en mag ik niet helemaal mee stoppen maar wel terug naar 1,5 of 2 hooguit. I am getting there. En alcohol wil ik helemaal vanaf. Geef me nog een kleine maand. Ik voel me nog steeds met tijd en wijl heel trillerig en katerig en koud en warm en shaken en pijn in leverstreek en geen eetlust dus mijn lijf is echt naar de klote.

Maar ik ben vastberaden. Het is dit of mezelf dooddrinken.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Ayla89
14 juni 2024

Wat ben je goed bezig! Heel knap!

avatar
Bob
14 juni 2024

Het afbouwschema voor de wijn klinkt logisch. Zolpidem kan ik niet beoordelen. Maar het plan lijkt me goed en helemaal stoppen met alcohol en er daarna ook niet weer aan beginnen heeft je lichaam zo te lezen keihard nodig. 

Misschien is het goed om te zoeken naar rustgevende gewoonten en activiteiten waarbij je afstand kunt nemen van je dagelijkse stroom van gedachten en die ook met enige regelmaat in te plannen.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Dolores76
15 juni 2024

Het gaat goed. Ik zit nu op twee halfjes en ik ga helder door het leven. Geen bijwerkingen meer. Dus dat wordt volgende week weer een stap terug. Slapen gaat moeizaam. Maar ik accepteer het voor nu. Ik voel me zoveel beter. Ik droom wel enorm vaag. En levendig. Ik ben niet meer knock-out maar moet zelf weer in slaap vallen tussendoor, dus ik slaap heel licht. Gekke gewaarwording.


Like 2
2 anderen reageerden hierop

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.