Thema's

Logo Alles over drinken

jeuk in handpalmen en onder voeten en lage bloedsuikers, gaat dat nog over? wie herkent dit, HELP

avatar
Topic gestart door Dolores76
15 juni 2024 5 reacties 298 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Dolores76
15 juni 2024

Ik heb lang en veel gedronken. Nu ben ik drastisch geminderd en heb ik aanvallen van lage bloedsuikers, bibberen en trillen en jeukende handpalmen en voeten. Ik neem er anti histamine tegen maar helpt amper. Ik durf niet naar een dokter. Gaat die jeuk ooit over als ik helemaal gestopt ben met drinken? Wie herkent die jeuk?

avatar
Mariann
15 juni 2024

Hoi dolores

Ik weet niet hoe drastisch je aan het minderen bent, maar met de hoeveelheden die je drinkt/dronk is het goed om dit met je huisarts te bespreken. Je hebt ook medische vragen die kan hij ook beantwoorden of anders een verslavingsarts. Wij kunnen alleen spreken vanuit onze eigen ervaringen en ik vind het lastig om op deze vragen antwoord te geven. Dat het niet goed gaat met deze klachten is wel duidelijk, dus zoek alsjeblieft hulp 

avatar
Bob
15 juni 2024
2 uur geleden zei Dolores76:

Ik durf niet naar een dokter.

Waarom schrijf je dit er steeds bij? Bang voor de werkelijkheid? Bang voor de onbekendheid van een mogelijke genezing omdat je in een psychisch patroon wilt blijven dat je nu eenmaal wel kent? Toch niet bang dat je dokter het aan iedereen gaat rondvertellen wat er met je aan de hand was mag ik aannemen?

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Elonwyn
15 juni 2024

@Dolores76, ik herken die jeuk. Vooral ‘s avonds en ‘s nachts had ik er last van. Dat is (het begin van) alcoholische neuropathie. Alleen stoppen helpt om het in dit stadium beter te maken. Bij mij is het nagenoeg weg, na vier maanden stoppen. Als je doordrinkt, ookal ben je geminderd (je drinkt nog dagelijks, toch?) heb je grote kans dat dit erger wordt. Ik ken zat alcoholisten die bijv. geen gevoel meer hebben in hun voetzolen. Histamine helpt niet, het is geen allergische reactie. Het komt echt uit de uiteinden van je zenuwen.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Dolores76
19 juni 2024

Bij mij helpt histamine wel. Ik ben verminderd van 3 flessen wijn naar 3kwart momenteel en geen afkickverschijnselen meer, slaap beter en voel me helder. Geen jeuk afgelopen dagen.


Like 1
1 ander reageerde hierop

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.