Thema's

Logo Alles over drinken

Is afbouwen een optie?

avatar
Topic gestart door Rik68
22 mei 2022 2 reacties 790 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Rik68
22 mei 2022

Is afbouwen een optie?
Stel je drinkt iedere keer een klein beetje minder.
Net zolang tot je op een voor jou aanvaarbaar niveau zit, liefst nul.
Lijkt me de minst pijnlijke oplossing. Of vergis ik me nu gruwelijk? 
(Moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik op deze manier ben afgekickt van 30 jaar antidepressiva, parotoxine 20mg en misschien een beetje bevooroordeeld ben).

avatar
Bob
22 mei 2022

Bij antidepressiva is langzaam afbouwen in de meeste gevallen inderdaad aan te bevelen. Bij alcohol is het theoretisch misschien wel een goede manier maar blijkt het in de praktijk razend moeilijk om het zelf op te brengen. Of het medisch verantwoord is om ineens te stoppen hangt onder meer af van de hoeveelheden die je gewend bent te drinken. Je kunt dat met je huisarts overleggen. En wees dan gewoon eerlijk over je gebruik dan kan die een goed advies geven. Huisartsen zijn wel wat gewend op dit gebied, hoor.

Om je een indicatie te geven: voordat ik stopte dronk ik dagelijks ca. 2 flessen wijn en in het weekend doorgaans meer. Ik ben gestopt via een korte afbouw gedurende ca. 3 dagen. Volgens mijn huisarts was dat wel ok maar zat ik wel zo'n beetje op de grens van wat zonder medicatie nog verantwoord was. 

Hoeveel drink jij nu ongeveer? En heb je wel eens geprobeerd het wat af te bouwen? Hoe ging dat toen?

(Later toegevoegd:)

Ik las dat je bij Wie is wie iets over je dagelijkse hoeveelheden schreef. Op grond daarvan lijkt het me inderdaad verstandig het met je huisarts te overleggen.


Like 1
1 ander reageerde hierop

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.