Thema's

Logo Alles over drinken

Angststoornis door drinken of drinken tegen de angstoornis ?

avatar
Topic gestart door rebooten
19 oktober 2024 1 reacties 64 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
rebooten
19 oktober 2024

Ik vermoed dat er nog wel mensen zijn die eens ze gestopt zijn beginnen na te denken over wat nu de oorzaak zou kunnen zijn van hun overmatig gebruik.

Het probleem kennen is al de helft van de oplossing wordt vaak gezegd. In mijn geval is er een angststoornis in mijn leven geslopen. Die is er ondertussen al heel lang maar zeker niet altijd geweest. Nu vraag ik mij af of zoiets ontstaat door vele jaren meer te drinken dan goed voor je is ? Ik denk dat ik het antwoord al wel weet.  De laatste jaren was alcohol drinken ook een soort van zelfmedicstie geworden tgen die angststoornis bij mij. Wat is oorzaak en wat is gevolg vraag ik mij  nu af. Heeft er iemand misschien dezelfde ervaring ? En kan je er vanaf geraken ? Ik heb al vanalles geprobeerd zoals cognitieve gedragstherape maar die angststoornis zit overal op, het is onbegonnen werk om voor elke angst een cognitief traject te starten. Voor mezelf denk ik dat het toch belangrijk is om er iets aan te doen om dan zo duurzaam gestopt te blijven.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.