Thema's

Logo Alles over drinken

Vragen en verhalen over je huisdieren.

avatar
Topic gestart door bolletje
31 januari 2011 1734 reacties 89189 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
JaNina
05 februari 2015

Daar ben ik toch nog even :)

 

FIV is kattenaids, en je verwart dat met FIP.

Fip is altijd dodelijk, en staat bekend als infectueuze buikvliesontsteking, hoewel het niet infectueus is en alle organen aantast.

 

Woon je in de buurt van Amsterdam?

Marnix Lambers is zeer kundig en katvriendelijk.

 

Nou ga ik echt pitten, of althans dat proberen :)

avatar
Gast
06 februari 2015

Dat kan kloppen dat ik de namen door elkaar haal. Vind ook dat dierenartsen hun latijn wat beter kunnen vertalen naar simpel Nederlands. ;)

De kat die ik op 3 jarige leeftijd dus uiteindelijk heb in laten slapen, had dus wrs inderdaad Fip en geen Fiv.

Alleen maakte mijn dierenarts er toch Fiv van. Want in de laatste fase van de aids kan het zijn doorslag hebben op de longen en de maag.

Mijn kat had de bonus, hij scoorde op  het laatst op beiden, Fip zowel als Fiv.  En toen heb ik besloten om zijn lijdensweg verder maar gewoon te voorkomen door hem een spuitje te geven.

Ben daar nog steeds best wel boos over op het leven dat het zo moest. Omdat het een levenslustige was ondanks zijn vele ziektes. Maar zeg ook altijd tegen mezelf dat dit de beste beslissing was om hem werkelijk te kunnen helpen, door te stoppen met aanmodderen.

Maar met dit gegeven, weet ik dus ook dat de kans groot is dat mijn andere katten het ook hebben. Om ze daarvoor te testen voordat ze iets onder de leden krijgen vind ik een beetje zonde van mijn geld. Maar als ze wel ziek zijn is dat de eerste test die ik laat doen. Niet voor het geld, maar om een nutteloos gevecht en leed voor mijn katten te voorkomen.

Daarom ben ik ook niet zo enthousiast over alle tanden uit hun bek te laten verwijderen. Ik ben gewoon heel bang dat ik daar een ander probleem mee aanwakker omdat hun weerstand dan ook tijdelijk even kwetsbaar is.

Bovendien zoals het hier werkt, duren die testen een week. (want ik laat bloed afnemen, omdat ik geen vertrouwen heb in een snel test) In die tijd kunnen ze het in mijn verbeelding nog altijd gekregen hebben van de ander.

Voor mijn gevoel leef ik gewoon met een stuk of 7 tijdbommetjes. Het afgelopen jaar zijn er 2 testen gedaan die 0 bleken. Maar dan heb je er nog 5 over die niet getest zijn.

Bovendien komen er 4 van de 7 uit een gebiedt van niesziekte epidemie overlevende. Dus ik weet dat mijn katten niet echt "gezond" zijn. Hebben zij meestal niet zoveel last van, maar dat merk je aan andere katten die in hun omgeving komen. Die krijgen het meestal zwaar te pakken. Ik geloofde sowieso niet in enten daarvoor, ik vergelijk het met een griepvirus maar bij mijn katten moet ik ze daar echt niet voor inenten want dan heb ik juist hele zieke katten het hele jaar door.

Vind het tof dat je me toch nog kwam herstellen ondanks dat je wilde gaan slapen. Dat zegt mij genoeg dat je echt van katten houdt.

Ben nieuwsgierig naar je gedachtes over hoe ik het wat verder kan aanpakken met mijn katten wat betreft dat sproeien?

 

Want daar komt eigenlijk ook mijn anti bericht vandaan voor feliway. Op de plekken waar ik dat gebruikte gingen ze juist meer sproeien en ook veel meer vechten.

 

En ja, ik denk er nog steeds over na om alle tanden te laten trekken. Maar merk aan mezelf dat ik dit de minst leuke operatie ga vinden die er in dierenland bestaat. Heb me wrs teveel ingelezen in de mislukkingen. En als blijkt dat ik het mis had valt het ook niet meer terug te draaien. Ze zijn nu hyper en lijken blij. En dan zou ik het maar wat fijn vinden om hun zelf te kunnen vragen hoe het zit? :) Heel erg verstoppen is dit! Dat weet ik.

Misschien vind ik dat sproeien wel helemaal niet zo erg tov die operatie.

avatar
JaNina
06 februari 2015

Hoi Spud, weer even snel, want ben de hele dag in de weer geweest op de vogelopvang, en doodop.

Op het sproeien kom ik, zoals beloofd, nog terug.

 

Ik wilde je even gerust stellen voor wat betreft de besmettelijkheid.

 

FIV, kattenaids, ik alleen maar besmettelijk als je katten hebt die elkaar flinke beetwonden bezorgen, door paren of vechten.

Als je een stabiele groep hebt, met hooguit af en toe een schermutseling, dan hoef je daar niet voor te vrezen.

Ik heb zelf jarenlang twee aidskaters in m'n groep gehad.

 

Ook FIP is niet besmettelijk.Het coronavirus is dat wel, maar het gros van de katten draagt dat bij zich. Dit virus moet echter eerst muteren om zich te kunnen ontwikkelen tot FIP.

FIP valt trouwens niet goed te testen, al zijn er wel aanwijzingen. Pas bij sectie is met zekerheid te testen of het FIP betrof.

 

Wat betreft de gebitsontstekingen, dat zie je helaas vaak bij kattenaids. Die beestjes hebben sowieso een weerstand van niks.

90% knapt goed op na te trekken van het gebit, dus het lijkt me wel de moeite waard.

Neem anders eens contact op met Marnix Lamberts, hij is gebitsspecialist en zal je vragen graag beantwoorden.

En bedenk wat ik al eerder schreef: ontstekingen in de bek kunnen oorzaak zijn van hart- en nierfalen!

Wat je ook zou kunnen overwegen, in overleg met je dierenarts, is om de katjes eens op een ontstekingsremmer/pijnstiller zoals Meloxicam te zetten.

Zo kan je, aan hun eventueel veranderd gedrag, zien of ze pijn hadden ja of nee.

Zoals gezegd zijn katten meesters in het verbergen van pijn.

Hoe dan ook zou ik wel actie ondernemen.

 

Tot later Spud, welterusten voor straks.

avatar
JaNina
08 februari 2015

Heerlijk filmpje lady jane! :)

 

Spud, eerst even dit: katten vechten niet om de eerste plaats, het zijn geen kleine hondjes. Katten onderwerpen zich niet, hebben daar ook geen gebaren voor zoals de hond die wel heeft.

Katten zullen altijd gevechten proberen te vermijden, want ze kennen maar twee keuzes: vechten, of vluchten en verhuizen naar een ander leefgebied.

Nu ligt dat binnenshuis nogal moeilijk, dus als er regelmatig gevochten wordt, heb je eigenlijk maar twee opties: gescheiden houden of herplaatsen.

 

Over het sproeien: ik ken jou niet, je katten niet, en ben niet bij je thuis geweest om alles te observeren.

Ik kan dus alleen in algemene termen over het sproeien wat zeggen.

 

Een gecastreerde kater (of poes) die sproeit, doet dat vanuit onzekerheid. Om zich veilig te voelen doet hij alles om zich te omringen met de eigen vertrouwde geur.

Ik doe nu twee aannames: ik weet niet precies hoeveel katten je hebt, maar ik ga er vanuit dat het een vrij grote groep is?

Bij meer dan 5 katten per huishouden zie je dat de gedragsproblemen hand over hand toenemen.

Wellicht iets om in je achterhoofd te houden, en je groep op natuurlijke wijze wat te laten slinken?

 

Verder neem ik ook aan dat je binnenkatten hebt: niemand die aidskatten heeft laat die vrij buiten waar ze alle buurtkatten, direct of indirect, kunnen besmetten.

Binnenkatten kunnen een fijn en voldoening gevend leven leiden, maar wij als mensen moeten daar wel de moeite voor willen doen.

 

Probeer sowieso toch een buitenplek voor ze te creeëren: een ren, overgaasd balkon, of afgezette tuin. Zo kunnen ze toch genieten van de buitenlucht, achter insecten aanjagen enz.

Ook moet er binnen voldoende zijn van alles, zodat er rust in de tent is, en geen concurrentiestrijd.

De gouden regel is: het aantal katten plus 1.

Dus stel je hebt 4 katten, dan moet je ze de beschikking geven over 5 waterbakken, 5 eetbakken, 5 kattenbakken, 5 krabgelegenheden, 5 uitkijkplekjes, 5 verstopplekjes, 5 slaapplekjes, en dat alles op afstand van elkaar.

Verder moet je voorkomen dat binnenkatten gestresst raken door de enorme saaiheid van hun leven.

Je moet ze alternatieven bieden voor de dingen die ze buiten zouden kunnen doen.

Zorg voor klimpalen, laat ze nieuw dingen (kartonnen dozen, vogelveren ,kastanjes enz enz) onderzoeken.

Speel dagelijks met ze, laat ze rennen achter hengeltjes, veters, laserlampjes.

Laat ze ook jagen en hun eten verdienen, door brokjes te verstoppen, en aan te bieden in (eventueel zelfgemaakte) voerpuzzels.

Werk af en toe met geuren die spannend zijn, zoals kattenkruid, valeriaan.

Katten die een gevuld leven hebben, zullen zich veel gelukkiger en rustiger voelen, en veel minder de neiging tot sproeien hebben.

 

Plug een feliway verdamper in voor een veilig thuis gevoel: dat je katten vochten geloof ik, maar niet dat er een causaal verband is met de feliway.

 

Wel is het zo dat als het sproeien al erg lang gaande is, dat het inmiddels ingesleten gedrag is geworden.

Het is dan zeer goed mogelijk dat ze het niet helemaal af zullen leren, maar een flinke vermindering van dit gedrag is zeker haalbaar.

Nou Spud, je hebt nu heel wat advies en uitleg gekregen, succes ermee!

 

Nog even over het schoonmaken: Biotex groen is prima, maar je moet de plek echt doordrenken met heet sop, en plasic erover om enkele uren in te laten werken, zodat de enzymen hun werk kunnen doen. Dan spoelen en nabehandelen met azijn.

Duurder maar wel veel handiger vind ik urine-off.

avatar
Gast
09 februari 2015

Hoi JaNina,

 

Met schaamrood op mijn wangen moet ik eerlijk bekennen, dat mijn katten soms wel vrij rond lopen.

Ze hebben een prachtige buitenren van 80m2 waar wel andere katten in kunnen maar zij niet uit, maar durven regelmatig via de voordeur te ontsnappen want daar heb ik geen sluis.

En buiten dat, als ik ze niet eens per week even gewoon helemaal los laat gaan in de tuin, dan heb ik pas echt gefrustreerde katten. En ja ze hebben soms confrontaties met andere katten. Ik ben dan wel 1 van de weinige kattenmensen tussen de honden, maar er lopen hier altijd katten rond. Die weten ons wel te vinden. :D

En ja er bestaat dus een kans dat zij iets overdragen maar andersom ook. En daarmee durf ik mezelf goed te praten. Omdat ik het tot een minimum beperk dat ze zonder toezicht rondlopen, ben meestal thuis en dan is het een half uurtje tenzij er 1 eigenwijs en dan kan het 2 uur duren.

 

Jou punt over dat ze misschien niet bij elkaar passen en ze misschien uit elkaar plaatsen zit ik regelmatig over te denken. Dat het wel heel nobel gedacht was van mij om alle 3 de  broers bij elkaar te laten leven, maar dat dat waarschijnlijk de grootste fout is die ik ooit heb gemaakt. Het was te menselijk gedacht. Want in feite worden alle katers door hun moeder uiteindelijk buiten geschopt (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk) om het leven te ontdekken. Maar wat die herplaatsing betreft denk ik ook dat ik het me mezelf moeilijk gemaakt heb, ten eerste heb ik mijn katten verprutst, door ze weinig tot geen manieren aan te leren. Ze zouden dus best op een plek geplaatst kunnen worden bij mensen die hun huis ook niet zo belangrijk vinden.

 

Daarbij haal je nog een mooi punt aan. Bij de dierenarts zijn mijn katten schatjes en makkelijk behandelbaar. Maar moet je ze voor langere tijd medicatie geven en ze hebben dat door. Dan zorgen ze wel dat ze uit je buurt blijven. Dus dan kan je ze beter tijdelijk even in een bench houden of in een kamer om de behandeling te laten slagen.

Maar in die tijd flippen ze wel. Ze zullen je niet bijten of krabben of zo. Maar elke dag dat je in die ruimte terugkomt zie je wel dat ze hun best gedaan hebben om uit te breken. Bloedneuzen, schrammen. Best wel heel naar om te zien. Dus daar moet iemand ook tegen kunnen.

 

Lief dat je me wilde geruststellen over de fip en vif, vond ik echt heel tof! Maar lukte niet. (schrijf het bewust in klein omdat ik het haat)

Maar je kan niks op zo een test bouwen in mijn optiek. Je test er 1 die heeft het wel! Dus ga je ervan uit dat de anderen het ook wel zullen hebben als deze ziek valt. En dat is dus weer niet.

En als je er dan eentje op laat testen waarvan je weet die heeft het zeker! Omdat deze zo ziek en beroerd is. En niet blijkt, dus je gaat vechten voor zijn genezing. En dan uiteindelijk bij een volgende test 3 jaar later als je je afvraagt ben ik wel goed met je bezig beestje? Houd ik je in leven voor mezelf of echt voor jou? En deze ineens alle tekens heeft van die rotziektes.

Dan ga je niet meer proberen in mijn ogen. Dan geef je zo een beestje rust. Maar dat beslissen kost veel.

 

Je zegt ook een feliway verdamper in te pluggen. Als ik dat doe, gaan mijn katten harder vechten met elkaar. Dus dat doe ik maar niet.

Vandaar ook waarom ik er eerder geen fan van was.

 

Heb vandaag wel iets anders gezien waarom het niet werkt. Ik had de vloer gedweild en 1 van mijn katten vind het heerlijk om dan te rollen over de natte vloer. Vond het altijd wel grappig. Buiten is hij ook meer waterkat dan grond kat. Maar nu zag ik hem er zo extreem inrollen. Als een hond in een drol. Dus dacht ik, ben je niet je eigen geur weg aan het rollen maat? Nou ja verder kat laten doen. Maar toen ik klaar was en alles opgedroogd, hadden er 2 ruzie en er kwam zelfs een 3de bij. En roken eerst aan zijn vacht en daarna werd hij gepakt. En toen sproeide hij op een manier die ik nog nooit gezien had. Maar waardoor ik wel begreep: "oh zo komen die geurspeuren op plekken die ik nooit begreep"

 

Als je wil mag je best eens komen kijken hoor! Ik heb hier wel eens een gedragstherapeut laten komen maar die was beginnend en nogal onzeker. Maar ben benieuwd naar jou mening. Vanzelfsprekend betaal ik je reiskosten en uurloon. De extra uren natuurlijk niet, als we aan de praat raken. ;)

 

Maar als je misschien adressen weet voor mijn katers? Om uit te proberen, want ik doe ze nog altijd gewoon weg.

avatar
JaNina
10 februari 2015

Hoi Spud!  Ik wil het hier verder bij laten.

Ik heb je veel info, uitleg en advies gegeven, maar ik heb het gevoel dat het niet aanslaat helaas.

Hopelijk zit ik ernaast, dat zou heel mooi zijn voor je katjes!

Maar het gaat hier allemaal niet echt fijn, en ik heb m'n energie op het moment hard nodig voor mezelf, om wat rust in het koppie te krijgen.

Het beste voor jou en je dieren!

avatar
Gast
11 februari 2015

JaNina, goed dat je grens aangeeft. Enigszins klopt je gevoel wel. Dat sommige dingen niet aanslaan bij mij. Daarvoor geef ik ook een verkeerde boodschap aan je af.

Ik merk aan mezelf dat ik teveel excuses schrijf en meer de ja maar houding aanneem wat betreft mijn katten. Iets wat ik hekel aan mensen die ik zelf advies geef en energie in steek.

Toch ben ik met je adviezen aan de slag gegaan.

En naar de dierenarts gegaan met die kat met chronische tandvleesontsteking. Wel degene gevraagd die er specialist in is en ook de eerdere diagnose stelde met 1 blik op mijn kat. Zijn hele gebit hoefde niet getrokken te worden, enkel wat verrotte tandjes. Dus dat is gebeurt nu. En hij ruikt weer fris uit zijn mond.

En verders is hij ook helemaal gezond uit de andere testen gebleken. :D

Hij weigert nu alleen brokjes te eten onder mijn toezicht. Maar ik heb hem gesnapt toen hij dacht dat ik het niet zag. Dus dat gaat helemaal goed komen.

 

Zoals eerder gezegd hij blijft bij me uit de buurt voorlopig.

Verders zie ik het stress probleem ook beter. Ik ben wat dat betreft ook geen rustgevend baasje. Omdat ik mijn draai nog niet gevonden heb. En hoe graag ik dat niet over wil brengen aan mijn katten, doe ik dat wel. En dat is denk ik de grootste stress factor die er nu heerst.

Werk eraan.

Bedankt voor je reacties en investering.

avatar
Gast
11 mei 2015

MYSTERIE VAN DE VERDWENEN VOERBAKJES

 

Ik zet sinds dat ik hier katten zie zwerven altijd wat kattenbrokjes buiten onder mijn tafel.

Zo doende dat er door de jaren heen ook egeltjes op af kwamen en eksters en wrs nog wel meer dieren maar die heb ik niet gespot.

Maar om de egels het wat makkelijker te maken leg ik het voer voort op een terracottaschaal zodat ze er wat makkelijker bij kunnen, want was soms best sneu om een omgekeerd bakje voer te vinden waar de egels dus niet meer bij hadden gekund. Enfin, ging altijd goed!

Tot dit voorjaar.

Ik wilde weer bijvoeren maar de schaal was ineens weg! Dus toen dacht ik, dan zullen ze het wel verschoven hebben of zo dus ik heb wat rond gekeken rond de voerplek (nam aan dat egels echt geen 10 meter gaan lopen schuiven met een bakje als ze dat nog nooit gedaan hebben) Niks gevonden dus ik een deksel van iets gepakt om er voer op te leggen. 

 

Volgende dag, niks van dat nieuwe ding gegeten en terwijl ik naar mijn auto loop staat dat oude bakje recht voor de uitgang van de poort. Best een flink eindje nog dus voor egels. Enfin ik blij dat ik dat bakje weer terug had. En ik begon me toen al een beetje af te vragen of de buren niet een grapje met me uit aan het halen waren. Want ik vond dat toch wel heel knap van die heren en dames egel!

Dus ik de volgende avond weer vrolijk voer neerzetten.

Volgende dag bakje weg! Maar dan ook helemaal weg! Ik heb mijn 1100m2 tuin afgespeurd maar geen bakje meer gevonden. Das nu een week of 3 geleden.

In de tussentijd zijn alle soorten en maten bakjes verdwenen zelfs die met een baksteen erin. :) Hilarisch vind ik dit en tevens maakt het mij ook wel heel nieuwsgierig wie of wat dit doet. Want ik kan me niet voorstellen dat het de egels zijn. En de buren ook niet, want zonder echte reactie houd je zo een grap toch niet zo lang vol lijkt me. Ik kijk er morgens niet eens meer vanop als er weer een bakje weg is dus dan is de lol er toch snel af lijkt me.

 

Ik heb nog wel even gedacht aan die hond die ik hier ooit gevangen heb en van het asiel om de hoek bleek. Kort na de terug bezorging hebben ze hem weer losgelaten hier in het bos omdat hij steeds ontsnapte en niet plaatsbaar zou zijn volgens hen. :angry:

Hij had het niet zo op mensen, dus ik kan me goed voorstellen dat hij het bakje met voer meegepakt heeft naar een plek waar hij zich veilig voelt en niet recht voor een voordeur. Maar dat is best ver gezocht, want ik heb hem al heel lang niet meer in het bos gespot en het asiel waar hij toen wel altijd zijn brokken kwam halen bestaat ook niet meer.

 

Wie of wat doet het dan is de vraag?

Hihi geen idee! Maar ik ben dermate nieuwsgierig geworden dat ik nou zo een nachtcamera wil plaatsen moet ik alleen nog effe voor sparen.

En momenteel lijkt het niet eens meer nodig te zijn, want ik voer nu op een glazenschaal en deze is de afgelopen 5 ochtenden blijven staan maar wel leeg.

Dus wellicht als ik weet wie de dader is dat er nog een slotstuk komt op dit verhaal.

 

Hahaha, een beetje vreemd maar wel heel grappig! :P

avatar
JaNina
18 mei 2015

Dat verwacht je niet, ineens een pauwebeest voor je neus :)

 

Zijn idd amper te vangen, want ze vliegen toch beter dan je zou verwachten.

Geen idee waar het beest thuishoort?

avatar
JaNina
27 mei 2015

Nou ja zeg, je trekt het wel aan! Bekend verschijnsel trouwens, ik loop regelmatig met hulpbehoevende vogels te zeulen :)

 

Kan je de dierenambu niet bellen voor frettemans?

Voor nu is kattenvoer prima.

 

De termijn van 2 weken geldt alleen voor het asiel trouwens, voor particulieren staat 1 jaar voordat je het beestje het jouwe mag noemen.

avatar
plof
18 juni 2015

Gelukkig dat eksters kunnen lezen. ;)

avatar
Gast
21 juni 2015

Vakantie tijd. Altijd een gedoe als je katten hebt. Wie past er op?

Bij ons gaat dat al jaren helemaal perfect met de buren. Steeds als zij weg zijn verzorgen wij hun katten en andersom. Gelukkig gaat dat ook iedere keer net goed want we stemmen onze vakanties niet met elkaar af en dan is het dus maar de vraag of we niet net allemaal tegelijk met vakantie willen.

Maar goed. Dit jaar gaat het weer goed. En het behoeft allemaal geen uitleg meer. We kennen elkaars katten bijna door en door en alleen bijzondere info is nog van belang. Verder weten we precies hoeveel en wat ze eten en waar het allemaal staat. Piece of cake.

Ze hebben er inmiddels nog maar één en die lijkt de laatste maanden wat te gaan kwakkelen. Hij wordt wat mager, geeft veel over, maar ze kunnen niet een duidelijke medische oorzaak vinden. Erg sneu voor het beestje dus ik verwen hem altijd lekker met knuffels en aaien.

Vanmorgen kom ik binnen en zie dat hij gekotst heeft. En niet op een heel erg handige plek. In de vensterbank, half tegen het raam. Nouja, goed. Ik geef hem eerst wat te eten want hij staat omgedurig om me heen te draaien.

Keukenpapier op. Ik ben niet een type wat alle kasten open trekt op zoek naar keukenrol dus besluit het maar met toiletpapier te doen en daarna met een natte aanrechtdoek. Vies klusje. Daarna check ik de kattenbak die ik van afstand al kan ruiken en ontdek dat hij ook nog steeds wat aan de diarree is. Nah goed, met wat geklungel met het schepje en plastic zakjes schep ik de bak leeg en hoor hem achter me in de keuken een onbekend geluid maken. Als ik me omdraai kan ik nog net zien dat hij overgeeft. IN zijn voerbakje...

Fijn hoor, oppassen! :D

avatar
Gast
23 juni 2015

De kat is ongeveer 14 jaar ja. Hij was altijd samen met nog een kat en die is een jaar geleden overleden. Die mist hij waarschijnlijk ook heel erg. En de buren hebben 3 jaar geleden een kleine gekregen en het lijkt er op dat de kat daar toch ook niet zo goed tegen kan. Stress. Ze zoeken ook een goed huis voor hem maar wie wil er een kat van 14? En het asiel zit overvol, laat ze inslapen misschien en dat willen ze ook niet. Dus was moet je dan...

avatar
JaNina
23 juni 2015

NBWtje, is er bloedonderzoek gedaan?

Het wordt zo vaak op stress gegooid, terwijl er gewoon een medisch probleem is.

 

En wat triest dat ze een oude zieke kat eigenlijk niet meer willen :(

avatar
Gast
23 juni 2015

Ja ze zijn al verschillende keren bij de dierenarts geweest. Die zegt stress. Verschillende medicijnen gekregen. Rustgevend spul. Maar niks lijkt te werken. Het lijkt er gewoon op alsof het beestje zich zelf daar niet meer prettig voelt. De buren willen hem helemaal niet weg doen. Ze houden juist ontzettend veel van hem en willen het beste voor hem. Ze doen hem ook niet zomaar weg. Ze zijn mensen aan het vragen om te kijken of ze een beter en geschikt huis kunnen vinden en ik kan je zeggen dat ze dat met pijn in hun hart doen.

avatar
JaNina
23 juni 2015

Toch geen clomicalm mag ik hopen?

 

Eerlijk gezegd zou ik voor een second opinion gaan, en het beestje eens heel goed onderzoeken.

Maar ja, het is jouw kat niet, en dan kan je weinig he? :s

 

Als er ook bloedonderzoek is gedaan, en ze willen iets tegen stress geven, dan zou ik voor de Zylkene gaan.

Natuurlijk middeltje wat goed werkt, te bestellen bij petduka.nl

avatar
Gast
23 juni 2015

Spud en Janina kattenliefhebbers?

Ik heb er zelf drie op het moment. :) ik ben gek op katten.

En ik heb ook meteen een leuk verhaal, vers van de pers, vannacht gebeurd.

Mijn jongste katpoes, Tinkerbel (leeftijd geschat op 1,5 jaar) heb ik sinds de kerst in huis. Hartstikke lief beestje.

Ze komt vannacht om half 2 binnen met een muis. Ik heb mijn andere katten geleerd om die muizen buiten te laten maar dat weet zij natuurlijk nog niet. Dus ze komt trots en hyper met dat muisje in de huiskamer spelen en dat muisje ziet kans om onder de bank weg te glippen. Ik mopperen. Levend muisje onder de bank zit ik niet op de wachten :D

Ik ben gelukkig niet bang voor muizen maar ik vind het niet fris.

Tinkerbel, ietwat teleurgesteld denk ik, loopt weer naar buiten en komt nog geen vijf minuten later met een tweede muis binnen. Ik denk, ben ik nou gek, of zij? Waar haalt die tweede muis nu zo snel vandaan?

Jari, 1 van mijn andere, oudere katers weet de tweede muis te pakken, gaat er mee naar buiten maar Tinkerbel sleept het weer mee naar binnen. Ik het afgepakt, muisje weer buiten gezet en Tinkerbel komt er weer mee binnen. Muisje liep al niet echt meer, dus ik heb het opgepakt en in een doosje gedaan. Het ademde nog, reageerde wel maar heel slecht. Ik kon aan de buitenkant geen wonden vinden maar inwendig kon het natuurlijk best eens flink mis zijn.

Ik doe dat muisje in een doosje, het kruip helemaal achterin weg. Ik zet het doosje op een hoge, veilige plaats zodat die katten er niet bij konden.

Een uur later, ik zat nog op de bank. Komt ze binnen wandelen met nog een muis! Nummer drie! Ik die muis ook afgepakt, bij die ene in het doosje gedaan en ik ben maar gaan slapen. Ik was doodop.

Ik word wakker. Chaos onder de plek waar dat doosje stond. Lamp op de grond, fotolijstjes her en der verschoven en mijn wierrookhouder, inclusief inhoud, all over the place.

In het doosje, diep weg gekropen zat nog 1 muisje. Ik denk de meest gewonde. En in en om het doosje overal keutels. Die andere was nog veel levendiger en is vermoedelijk gaan lopen.

Op dat moment wist ik niet beter dan dat er twee levende muisjes dus rond in huis moesten lopen. De derde heb ik later buiten gezet met doosje en al. Ik moet straks even kijken of die er op eigen kracht uit gekomen is. Ik hoop dat die het redt.

Even later vind ik een staartje in de keuken. Dus ik ga er van uit dat die dood en opgegeten is.

Two down, one to go. :D

Ik heb lokdoosjes gehaald, eentje achter de bank en eentje in onze convectorput (CV) neer gezet. Daar kunnen muizen in vallen en komen ze niet meer uit.

avatar
JaNina
23 juni 2015

Jazeker ben ik een kattenliefhebber, katten zijn mijn passie :)

 

Je katten hebben dus een geweldige avond gehad, en dat is ook wat waard he, al was het voor jou wat minder :)

Het schijnt inderdaad een goed muizenjaar te zijn.

Gewonde muisjes laat ik aan de kat, daar is geen redden meer aan: zelfs beestjes die nog kek overkomen gaan vaak later toch dood, door de shock.

Nou vangen ze hier gelukkig niet veel, omdat ze niet vrij buiten mogen, alleen op het balkon.

Ik koop wel eens diepvriesmuizen voor ze om op te eten, en om te jagen laat ik wel eens wat sprinkhanen los: feest! :)

 

 

Edit: kooP ipv kooK: uiteraard geef ik de muizen rauw :)


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Gast
23 juni 2015

Mijn katten hebben zeker een geweldige avond gehad! :D ik kon er ook wel om lachen.

Jaaa, we hebben niet echt een hele strenge winter gehad. En vorig jaar ook al niet. Dus muizen in overvloed. Getuige het verhaal van vannacht. Haha.

Die van mij kunnen 24/7 naar buiten. Ik heb een luikje dat werkt op de registratie van hun chip. Die staat zo geprogrammeerd dat alleen onze katten binnen kunnen komen.

Dus die van mij eten wel eens echte muizen. En jagen op vliegende insecten, vlinders, padden. Die laatste eten ze niet overigens. lol.

avatar
JaNina
24 juni 2015

Spud, bedoel je FIP waar je schrijft VIP?

 

Dat is een ziekte die sowieso 100 % dodelijk is, dus hoef je je niet schuldig te voelen dat je het beestje verder lijden hebt bespaard.

Die benauwdheid kan goed vocht in de borstholte zijn geweest.

 

Maar sommige katten hebben echt pootafdrukjes op je hart achtergelaten he?

avatar
Gast
24 juni 2015

Hoe ik ze dat leer? Heel simpel. Door de muizen de eerste paar keer steeds af te pakken en terug te gooien in de tuin.

Ze willen er heel graag mee spelen en hebben heel snel door dat jij dat in huis niet prettig vindt.

Als Jari nu met een muis thuis komt, komt hij hem meestal wel nog even laten zien, maar als ik er achteraan ga gaat hij heel snel de tuin in om er daar mee te spelen. Hij weet dat ik hem daar met rust laat en dat hij er dan mee kan doen en laten wat hij wil.

Dat had hij na een keer of drie door. Bij sommige katten moet je misschien wat meer geduld hebben als je maar consequent die muis terug in de tuin gooit en de kat daar dan met rust laat.

avatar
plof
24 juni 2015

c74529793b752a34__800.jpg

 

hihi


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
JaNina
25 juni 2015

Ploffie, jij hebt stapelkatten, geweldig :)

Mocht ik ooit bij je langskomen, fouilleer me dan maar goed bij het weggaan!

avatar
JaNina
25 juni 2015

Wat is er trouwens met het cypertje, alles goed met het beestje?

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.