Thema's

Logo Alles over drinken

Alcoholverslaving in het weekend? Cocaine altijd na alcohol

avatar
Topic gestart door Spirits
15 mei 2022 4 reacties 1025 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Spirits
15 mei 2022

Hallo,

Eerst even voorstellen, ben een man van 32 jaar. Sinds kort weer single en alleendwonend.

Sinds mijn relatie uit is, ga ik bijna elk weekend weer uit, waarbij ik geen rem heb met alcohol. Meestal begin ik vrijdagavond na werk met drinken en ga vaak tot in de vroege uurtjes door. Op een goede vrijdagavond schat ik in dat mijn alcoholgebruik zo tussen de 15 en 20 bier ligt. Soms nog een paar shotjes sterke drank erbij. En sinds ongeveer een jaar gebruik ik af en toe (maar steeds vaker) ook cocaine in de kroeg. Begon meer uit interesse, maar inmiddels vind ik het gevoel te lekker geworden. Dit maakt mij echt zorgen.

Door de weeks drink ik niet of amper, sport ik veel en eet ik redelijk gezond. Alcohol heb ik ook nooit echt een groot probleem gevonden in mijn leven, maar ik merk dat het meer wordt.

Maar vooral de cocaine maakt mij zorgen. Ik ben bang dat mijn persoonlijkheid zal veranderen, dat ik er echt verslaafd aan ga worden. Ik neem mij in het begin van de week vaak voor om aankomend weekend rustig aan te doen, maar als het weekend er eenmaal is kan ik het niet laten. Dan loopt het vaak uit de hand en heb ik weer spijt.

Hoe kan ik uit deze neergaande trend komen?

Moet ik helemaal stoppen met alcohol (zodat ik ook geen cocaine neem)? Of kan ik weer terug naar af en toe een drankje?

Ik voel mij denk ik eenzaam sinds mijn relatie uit is, ik denk dat dit een onbewuste trigger is om zoveel te drinken etc. Ik zit gewoon niet lekker in mijn vel mentaal, zelfvertrouwen is minder geworden, terwijl ik altijd een heel zelfverzekerde jongen was. 

Moet ik misschien een profesionelle hulpverlener inschakelen? Dat zou voor mij echt een grote stap zijn. Of kan ik het zelf nog oplossen? 

 

 

avatar
Lonster
17 mei 2022
Op 15-5-2022 om 17:09 zei Spirits:

Ik voel mij denk ik eenzaam sinds mijn relatie uit is, ik denk dat dit een onbewuste trigger is om zoveel te drinken etc. Ik zit gewoon niet lekker in mijn vel mentaal, zelfvertrouwen is minder geworden, terwijl ik altijd een heel zelfverzekerde jongen was. 

je geeft hier zelf al aan wat er niet lekker gaat. Of je professionele hulp nodig hebt om je zelfvertrouwen weer op te bouwen? Dat kan zeker helpen, misschien zijn er ook wel andere manieren te bedenken. Een hobby of opleiding bijvoorbeeld. Iets anders. Ga iets anders doen in plaats van drinken.  

avatar
maus
07 januari 2023

Goedenavond, ik heb zelf jaren geleden een hardnekkige alcohol/basecoke verslaving gehad, na 10 jaar nuchter te zijn geweest ben ik afgelopen zomer wel weer terugvallen in alcoholgebruik. wat mij wel 10 jaar nuchter heeft gehouden is het regelmatig bezoeken van meetings ( AA, NA en CA ) toen werkte dat goed. leerde nieuwe mensen kennen die in herstel zaten. de 12 stappen hebben ook erg geholpen. ik dronk/ gebruikte elke dag en zo ik jou verhaal lees alleen in het weekend. de hoeveelheid is best veel. mijn advies is pas op en je hebt hobbys zoals sporten, misschien in het weekend dat ook oppakken

groet maus

avatar
Strijkbout
25 januari 2023

Ja, dat is een levensgevaarlijke glijdende schaal. Alcohol maakt dat je grenzen vervagen en je coke gaat halen. 
Nummers voor coke wissen. En als je dat in de grote stad iedere keer weet te regelen: daar niet meer komen, en beter idd stoppen met drinken.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.