Zaterdag 23 december 2023
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.
Goeiemorgen lieve allemaal
Wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2024
Goedemorgen frummers, en goedemorgen @ikkanhet en @Beatrix.
Voor jullie ook alle goeds, en ik wens Ikkanhet en haar familie daarnaast ook veel sterkte in deze dagen.
Heeft de huisarts nog gebeld gisteren Ikkanhet?
5 minuten geleden zei Yvonne:
Dank je wel @Yvonne ja hebben al een afspraak staan die ons waarschijnlijk weer een stukje verder brengt.
Dat is mooi @ikkanhet. Als ik het goed begrijp hebben jullie goede hoop dat er een positief advies komt en dat men welwillend tegenover de wens van jouw zoon staat?
8 minuten geleden zei Yvonne:Dat is mooi @ikkanhet. Als ik het goed begrijp hebben jullie goede hoop dat er een positief advies komt en dat men welwillend tegenover de wens van jouw zoon staat?
Ja dat is zijn wens en daar steun ik hem in hoeveel pijn me dat ook doet.
Goedemorgen lieve Frummers,
Dames ook al vroeg op…
@ikkanhet mijn gedachten zijn bij jou en familie. Het word een zwaar jaar voor jullie. Daarom zal kerst ook beladen worden. Probeer mooie momenten te maken en bewaren. En vooral vast te leggen, daar heb ik heel veel aan gehad.
DAGPACT
Beatrix
Dune
mooi dag voor allen
4 minuten geleden zei ikkanhet:Ja dat is zijn wens en daar steun ik hem in hoeveel pijn me dat ook doet.
Ja, maar zo mooi dat jij jouw zoon zo kunt steunen, ondanks het enorme verdriet wat het jou doet allemaal.
Ik denk aan jullie @ikkanhet.....
Dank jullie wel @Dune en @Yvonne
Vanaf dat mijn zoon nu bijna 10 jaar geleden met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht tgv guillain barre syndroom, pericardits en Q koorts is hij nooit meer de oude geworden. Daarna heeft hij nog ernstige osteoporose en leeft hij 24/7 met tinitus. Erna altijd van het kastje naar de muur gestuurd en is moegestreden.
Je kind zo te zien lijden is vreselijk @ikkanhet
hopelijk komt er rust, juist nu
goeiemooiemorgen frummers
Goeie morgen allemaal,
Lieve ikkanhet ik hoop dat je, ondanks de pijn, een beetje kan genieten deze dagen. Een dikke virtuele knuffel voor jou.
Goedemorgen. Hier nog steeds volop in de verzorging van alle oudjes om ons heen naast het werk. Ben hier daarom weinig.
Goedemorgen
Dan is het leven niet leuk meer @ikkanhet.
Voel me brak, huilerig en volgens mij heb ik toch blaasontsteking.
Was ook wat in de war vanaf dinsdag, maar dat kan ook door het bezoek van m'n zus gekomen zijn en door deze rare dagen.Hou het allemaal wel in de gaten.Vind het nog steeds dom van m'n zus, dat ze zomaar naar een apotheek is gegaan met m'n urine.Als ze even goed naar me geluisterd had, had ze geweten waar mijn huisarts is en had ik allang uitslag gehad en een kuur.Nu moet ik naar de HAP en weekendapotheek.Verdorie nogan toe.Zit als een ziek kipje op de bank.
Goede middag, ik lees op het forum de laatste tijd steeds vaker bij de nieuwelingen dat ze met een stalen gezicht komen melden dat ze even gaan minderen, kunnen die een plan voorleggen hoe ze dat gaan doen ?, dan wil ik dat ook wel weten , mij is het in 10 jaar niet gelukt en was geheel stoppen mbv een kliniek het enigste dat ik nog kon doen
Ik heb een dilemma, ik ga konijn maken en begrijp uit alle recepten dat dit met rode wijn wordt klaargemaakt. Ik ben niet bang dat ik daardoor een terugval krijg als ik dat eet. Maar wel vreemd idee. Wat zouden jullie doen of zou ik het ook met alcoholvrije wijn kunnen maken.
Hoe maak ik een stoofpot van konijn, zonder alcohol?
Ik wil een stoofpot van konijn maken ,maar omwille van de gezondheid van mijn man mag ik geen alcohol meer gebruiken. Hoe maak ik dit best zonder alcohol toe te voegen ?
K. wachtelaer
Antwoord van Jeroen Meus
Het is zeker niet zo dat konijn in een stoofpot dronken gevoerd moet worden! Zo’n stoofbereidingen kan je perfect klaarmaken zonder bier of wijn. Denk bijvoorbeeld aan het recept ‘Konijn van Moe Rotselaar’ (https://dagelijksekost.een.be/gerechten/konijn-van-moe-rotselaar). In stoofbereidingen met witte wijn kan je de vloeistof vervangen door wat gevogelte- of groentebouillon. Klassiek bruin bier kan je vervangen door bruin tafelbier, dat amper alcohol bevat. Bovendien kookt deze quasi volledig weg na een flinke stoofbeurt. Er zijn dus voldoende opties om te genieten van een stoofpot met konijn, zonder het gebruik van alcohol.
Ja dit zag ik ook, in het recept die ze aangeven zit kriek
alcohol kookt niet quasi volledig weg, daar wordt heel tegenstrijdig over geschreven, maar waarom zou je het risico nemen?
Fond, bouillon of gewoon water en verse kruiden die erbij passen kunnen prima. Wij maakten vroeger kaasfondue met bouillon
en misten er niets in. We maken ons zoveel wijs van "hoe iets heurt". Als je kookt met wat jij lekker/gezond vindt, wordt het dat ook.
kriek is bier met kersensmaak. neem dan liever een stevig 0% bier zoals Texel Skuumkoppe,
die kun je er ook bij drinken (is echt goed en lekker)
43 minuten geleden zei herman0167:Goede middag, ik lees op het forum de laatste tijd steeds vaker bij de nieuwelingen dat ze met een stalen gezicht komen melden dat ze even gaan minderen, kunnen die een plan voorleggen hoe ze dat gaan doen ?, dan wil ik dat ook wel weten , mij is het in 10 jaar niet gelukt en was geheel stoppen mbv een kliniek het enigste dat ik nog kon doen
Haha, die herman. Net als dat jij er 10 jaar over hebt gedaan om te constateren dat minderen niet lukt moet je 'nieuwelingen' eigenlijk ook minstens die tijd geven. Eigen ondervinding werkt meestal aannemelijker dan de ondervinding van ervaringsdeskundigen aannemen.
Ik ben blij dat je uiteindelijk voor jezelf met behulp van een kliniek toch tot die conclusie (minderen werkt niet) gekomen bent. Zelf heb ik ook menigmaal de goede raad van anderen in de wind geslagen, tot ik er (ook met hulp van een behandeling) achter kwam dat minderen ijdele hoop was en nulkommanul het enige was dat een zekere mate van zekerheid bood.
Wij laten in recepten waarin alcoholhoudende dranken gebruikt worden altijd simpelweg de alcoholhoudende dranken weg. En ik heb nog nooit gehad dat ik dacht: gooi maar weg, dit lijkt nergens meer op. Ik vind het eigenlijk nogal kakkineus overkomen als mensen zeggen dat bepaalde gerechten met wijn of bier bereid móeten worden.
(Eigenlijk net als wanneer ze zeggen dat bij een goede maaltijd een "goed" glas wijn gedronken moet worden. Ik denk dan altijd dat er iets niet goed is aan het eten, als het alleen maar smaakt als je er drank overheen giet.)
Ach, dat konijntje heeft toch al het loodje gelegd, die zal de wijn echt niet missen....
Maar even serieus: om het 'zuurtje' te vervangen zou je er wat rode wijnazijn door kunnen doen, als het goed is is alle wijn daarin al omgezet naar azijnzuur.
Ben je ook daar nog huiverig voor en wil je toch dat zuurtje kun je een paar druppen citroensap toevoegen.
En inderdaad: ieder gerecht is prima op smaak te brengen zonder wijn of bier.... gewoon je fantasie gebruiken zo af en toe.
Ben je al naar de HAP geweest inmiddels @Spirit?
Rustig aan hoor. en niet toegeven aan de trek die ongetwijfeld om de hoek komt kijken.
Haal maar een lekker taartje voor jezelf en een flink pak chocolademelk....
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.