Thema's

Logo Alles over drinken

Zondag 13 Oktober 2024

avatar
Topic gestart door Claudius
12 oktober 2024 21 reacties 443 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Claudius
12 oktober 2024

Goeiemorgen Iedereen

Ik kan weer maar eens de slaap niet vatten, dit word de tweede nacht op een rij.

Dagpact

Claudius

avatar
Claudius
13 oktober 2024

13/10/2024 02:38 Ik heb nog wat ingenomen om kunnen te slapen en zo ook nog wat tegen mijn spierpijnen. Want in tegenstelling tot wat de mensen van de kliniek willen wil ik toch nog proberen beter worden. Alleen vrees ik dat dit me niet gaat lukken zonder mijn hondje Femke. In de kliniek willen ze me zien lijden en willen ze geen hereneneging meer met Femke mijn hondje. 

avatar
Claudius
13 oktober 2024

En de uren blijven maar zeer langzaam voorbij kruipen. 

avatar
Claudius
13 oktober 2024

Vandaag zijn er verkiezingen in België 

avatar
Zbb
13 oktober 2024

Goedemorgen 

vandaag een dagje relaxen,geen grote klussen en de boel overhoop halen. 
 

lekker de kachel aan en genieten van het resultaat van het harde werken binnen in de boot in de zomermaanden. 
 

de puntjes moeten nog op de I en ik was bezig met nieuwe navigatie apparatuur aan het aansluiten maar dat heeft geen haast. 
 

ik ben ook nog verkouden dus een beetje uitzieken kan geen kwaad. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Yvonne
13 oktober 2024

Goedemorgen frummers, 
Lekker rustig aan dan maar zbb. 
Ik hoop dat je toch nog een paar uurtjes slaap hebt kunnen meepikken Claudius... 
Ik kom even een bakje neerzetten en dan ga ik weer snel terug naar mijn logeetje. 

image.png.efd7238c8593032ed48e09aedd8e76c4.png
Maak er een mooie dag van lui.... 

avatar
Yvonne
13 oktober 2024

DAGPACT:
Claudius
Yvonne 

avatar
Wendy75
13 oktober 2024

Goedemorgen! ☀️

avatar
lady jane
13 oktober 2024

goeiemooiemorgen frummers:sun:
vannacht een paar liggen lezen
dus ik mocht erna uitslapen.

avatar
Claudius
13 oktober 2024

Volgens mij is de opkomst bij de verkiezingen niet groot. Het is nu niet verplicht in Vlaanderen. 

avatar
Spud
13 oktober 2024

Goede dag!

Wilde vandaag wel gaan stemmen maar mijn biljet was aangevreten door de slakken. Dus ik wist nog net bij welk stembureau ik me kon melden maar verder was de streepjescode weg. Met mijn id heb ik toch kunnen stemmen maar was voor de mensen daar dus blijkbaar ook improviseren. :D Het was nog best druk, ondanks dat de stemplicht nu geen plicht was. 

En een tip voor alleen gaande mensen die af en toe hun verhaal ook even kwijt willen en behoefte hebben aan respons. Ik heb gisteren een heel leuk gesprek gehad met iemand van de luisterlijn. Kon ik toch even mijn ei kwijt over de ontmoeting met de boomvalk. Toevallig was deze luisteraar vogelaar dus ik heb ook nog tips gehad.

Ik had er nog nooit van gehoord, meestal kom je op plekken als je een prangende hulpvraag hebt, maar deze lijn is dus opgericht voor mensen die gewoon even met een ander de dag door willen nemen of iets leuks willen delen. Ik vind dit wel een aanrader dus hierbij De Luisterlijn | 24/7 een luisterend oor | 088 0767 000 alles kan volledig anoniem misschien ook belangrijk om te weten....

Fijne dag vandaag!

avatar
Claudius
13 oktober 2024

@Spud Vond je de opkomst laag aan je bureau ? Bij mij wel hoor. 

avatar
Spud
13 oktober 2024

Oh, nog een grappig weetje over dat stemmen. Je kan soms de verplichting krijgen om zo een stembureau te bemannen, daar kan je dan als burger niet onderuit. Maar dat kan dus een stembureau zijn waar jij je eigen stem niet uit kan brengen en omdat je tot sluiting moet blijven komt het erop neer dat jij zelf dus niet kan stemmen. Het is de zoon van een klant overkomen, dus ik ben benieuwd hoe ze dat daar opgelost hebben. Dat hoor ik komende week nog wel.

Ik mag in ieder geval blijven mopperen over de tegenvallende uitslag, want ik heb een stem uitgebracht. Als je niet stemt ben ik van mening dat je dan niet zo heel veel te klagen hebt omdat je niks geprobeerd hebt. Maar ik heb ook niet echt het gevoel dat mijn stem nu echt iets uitmaakt hoor. ;)


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Spud
13 oktober 2024

Hé Claudius, 

Het was drukker eigenlijk dan normaal met de verplichte stemming, ook een beetje serieuzere mensen leek het, vandaag geen kroegtijgers of openbaar champagne nuttigende mensen. 

De eerste keer dat ik aan mijn stemplicht moest voldoen, heb ik mijn ogen uitgekeken. Vanuit Nederland ben ik gewoon dat stemmen belangrijk is maar toen kwam ik op een festival ofzo. Als broekie wist ik toen echt niet wat me overkwam. :D

 

avatar
Spud
13 oktober 2024

Ben jij Belg Claudius?

Ik ben een halve Belg, mijn vader was Belg en mijn moeder Nederlander en ik heb voornamelijk een Nederlandse opvoeding gehad. Er stond altijd NL/BE op mijn paspoort maar omdat Nederland opeens bedacht had dat niemand geen dubbele nationaliteit mocht hebben en zij dus met mijn nieuwe paspoort besloten voor mij dat ik Nederlander zou zijn, heb ik mijn nationaliteit terug gekocht. En daar heb ik ongeveer 15 jaar geleden de vruchten van kunnen plukken, toen ik verhuisde naar België. 

Je blijft Nederlands praten natuurlijk, maar omdat in je papieren staat dat je een medelander bent, kun je zo van de voordelen genieten. Al zal ik altijd een Hollander blijven voor de die hards. :D Maar dan corrigeer ik ze altijd, want ik ben Brabander maar dat snappen ze vaak niet en dat is ook niet erg. Als ze maar stoppen met me uit te schelden voor Hollander, want soms schaam ik me plaats vervangend ook wel voor hen en houdt mijn Nederlands mond zodat ze niet met me gaan praten. :blush:

Nu ik hier zo een 15 jaar woon, merk ik dat mijn Belgische geremdheid en beleefdheid wat van oorsprong in mij zat, er in Nederland wel een beetje uitgeschopt is en vervangen is door directheid en vragen durven te stellen. Daardoor schrik in het begin mensen af. Maar als ze me beter leren kennen dan is het contact ook wel heel leuk. 

Maar na 15 jaar hier in België, is een vriendschap niet zo standvastig als andere vriendschappen. Qua Belgische contacten heb ik 2 beste vriendinnen over gehouden, ga toch meer om met Nederlanders die hier ook wonen. 

Even gewoon iets grappigs tussendoor, toen we het asiel begonnen, was de helft Nederlander en de helft Belg, dus er ging soms wel wat mis in het werk overleg, zo moest ik van de dierenarts een kat waar de volgende dag autopsie opgedaan moest worden in de Frigo leggen. Voor mij was dat een diepvriezer en ik vond het ook al vreemd dat ze autopsie wilde doen op een bevroren dier? Maar zij was de dierenarts en ging dat gore werk doen dus ik heb het maar gedaan.

Frigo schijnt dus een koelkast te zijn. Dus we hebben die kat lopen te ontdooien op de vloerverwarming maar die autopsie was dus mislukt. Zodoende dat we op het asiel een vertaal lijstje opgehangen hebben. En daar hebben we zelfs de gazet mee gehaald. ;) Het was beter geweest dat de gazet meer aandacht had gegeven aan alle verwaarloosde dieren die we opvingen en verzorgde. Maar de journalist vond het Belgische en Nederlandse belangrijker om te belichten. 

Er wonen in mijn regio nog heel veel mensen die een hekel aan Nederlanders hebben dus ik denk dat ook wel de ondergang is geweest van het asiel en blijft duren. Behalve dat de bewoners vallen over een hoopje kak in een hok en het stinkt en wij dus niet schoon werken, snappen ze gewoon niet dat wij hun shit eigenlijk aan het oplossen zijn. 

Zwerfkatten, of eigenlijk gedumpte katten vangen en neutraliseren. Gewonde dieren verzorgen, eigenlijk probeert op te lossen wat de bewoner van zich afschrijft. Als je dan gaat zeiken over dat er drol in een kooi ligt en daarom het asiel niet meer wil hebben, dan moet je mij niet bellen. Dan word ik boos op je.

Een pitbull probeert te redden, die vol met pepperspray zit dus pijn heeft en jij vertrouwd deze. Ja hij heeft een andere hond doodgebeten en zijn baas is er ook van geschrokken. Dan wil je eigenlijk het liefste hond en baas weer bij elkaar brengen met een stukje advies en dan is het voor mij zinloos om te gaan zeiken over een drol in hok. Dat is normaal voor mij, we moeten allemaal ontlasten. En spijtig voor de hond die dood is, deze kan ik niet meer helpen. Maar die pitbull wel en de baas aangegeven heeft dat hij deze niet dood wil. Dus kiest voor extreem toezicht en begeleiding. Dan vind ik dat hele gezeik van de buitenkant minder belangrijk dan waar ik voor ga. En mijn eigen ondervindingen, die hond had knuppelslagen gehad van agenten, de baas had zijn arm tussen de kaken van de hond gezet om de andere hond te beschermen. Pitbulls hebben nu eenmaal jammer maar helaas dat ze hun kaken op slot krijgen. Dus als ze wel willen lossen gaat dat niet. 

Mijns inziens ga je dan tegen je hond praten, rustig maken. Maar een pitbull roept altijd grof geweld op want het schijnt een sterke vechthond te zijn. dus deze kan klappen incasseren. Toen wij de hond op kwamen vangen, was het bijna zo een fifi hond, stond strak van de adrenaline maar bibberde ook. Als je deze knuffelde werd je bedwelmd door de pepperspray, dus je kon weten dat dit beestje pijn had. En zo vriendelijk was. Het is ook gelukt om dat beestje terug bij de baas te krijgen. 

Normaal is de regel als een dier een ander dier dood bijt moet deze dood zeker bij vechthonden. Maar dat is onze misvatting, wij willen een stoeren hond maar hebben ons niet helemaal in ze verdiept. Dan kan je er beter niet aan beginnen, gelukkig die baas snapte dat en hield gewoon heel veel van zijn hond. Dus mij niet bellen als er een drol in hok ligt, of dat er geen water meer in de bak zit. Neem gewoon even zelf inactief en ruim die drol op of vul dat water bij. 

Ga niet lopen klagen over je constatering daar krijgt dat dier niet meer water van of wordt die drol niet mee opgeruimd. 

 

avatar
Claudius
13 oktober 2024

@SpudJa ik ben een Belg en voorstander van stemplicht/ opkomstplicht maar dat komt nooit meer terug vrees ik. 

avatar
Spud
13 oktober 2024

Haal mijn bericht weg als het niet klopt beste moderator. Of dat het geen toegevoerde waarde heeft. Ik wil dit wel met de nieuwkomers delen. Omdat ik me soms ook bezwaard voel om hier te komen delen. Er was iemand hier die haar dood gearrangeerd  heeft, ik was van de ongelovige maar schepte een strijd hier, deze mens was dus dood en had haar privé vriendinnen met sterfkaartjes ook om de tuin te weten. Er was toen een oorlog met de mensen die het begrepen en mensen die het niet begrepen, maar we waren het samen eens dat ze hier wel mocht blijven schrijven. 

Daardoor kreeg ik ruzie met mensen maar ondanks dat schrijf ik hier nog. Het is alleen even moeilijk om erin te komen en de boel te verstoren. trol zo voel ik me. Omdat ik vroeger echt heel boos werd op mensen. Sorry maar de volgende keer ga ik niet anders doen, dan sta ik liever aan de zijlijn en voel me liever bezwaard maar meng me toch in een gesprek. Fijn om herkenbare name te lezen als ik inlog, jammer alleen dat vanwege wederzijdse ervaringen je niet meer direct met iemand kan praten, Jammer maar helaas, ik weet toch wel dat ze me lezen. En als ik in de fout ga me ook corrigeren.

Maar nu kon niemand ingrijpen, dus staat het er

 

avatar
Spud
13 oktober 2024

@Claudius, ik ben van mening dat je mensen niet moet verplichten om te stemmen. Wat ik aan Nederland fijn vond is dat je een stemrecht had. En ongedwongen ging ik mijn keuze onderzoeken. Nu met die verplichting voel ik me gedwongen

En daar doe ik het niet zo goed op. Maar omdat ik de vrijheid had en me verdiept heb, weerhield een aangevreten stembiljet me niet van mijn stem uit te brengen. Ik denk dat het nog steeds niks uithaal, maar ik heb tenminste gekozen en mijn stem uitgebracht.

 

avatar
Spud
13 oktober 2024

Mooi nummer, maar na de dood van mijn moeder bijzonderder. Ze ging mooi dood dus ik heb over niks te klagen. Alleen het leven gaat weer door en dat vind ik soms wel moeilijk. Dan vallen die blauwe vlinders die ze me beloofd had even wat zwaarder omdat ik geen echte zie. Was waarschijnlijk een spraak probleempje want hier staat een levens grote blauwe vlinder in het dorp. 

Maar dat is net niet wat ik had verwacht toen ik mijn moeder losliet. Ik had gedacht dat ze me levende blauwe vlinder zou sturen. Maar wel lief van mijn mam, want die wist hoe moeilijk ik nog zou kunnen krijgen, dus ja ik heb een blauwe vlinder waar ik elk jaar nog bloemen bij leg en met mijn moeder praat. Tegen haar want ze zegt niks meer terug. Maar die blauwe vlinder heb ik en passeer deze vrijwel elke dag dus ik ben er tevreden mee. Al hoop ik nog altijd een echte levende vlinder te zien maar dan een groene, want dat is mijn lievelingskleur en dacht ook heel lang dat van mijn moeder. Maar vanwege haar dementie was ze dat vergeten en mag ik het met blauwe vlinders doen. 

Nog een mooi detail, mijn moeder zat bij een heksen groep, mijn moeder kon bij mij niet meer lopen dus ging ik met haar met rolstoel de natuur in. Iemand die mijn moeder nog wel kon pushen om te lopen, heeft met hun mooie bezoekje aan het bos ongelofelijk mooie foto´s gemaakt. Ze leek een wijze heks in de natuur. Met een aura van licht rond haar. Ze had lang grijs haar, en dat had ze los toen dus maakte de foto nog mooier. En toen was het eigenlijk helemaal niet moeilijk om los te laten. Ze kreeg euthanasie en ze haalde diep adem bij de eerste spuit, en toen was ze eigenlijk al weg. Die andere spuiten moesten nog gegeven worden om de procedure goed af te maken. Maar mijn moeder, was al weg. Zoals ik het ervaren heb, het voelde alsof ze van de grote duikplank afgesprongen was. Dan heb je ook een onbestemd gevoel en weet niet waar je naartoe gaat. Maar zij verdween in de leegte. Maar omdat ik mijn best gedaan had om nog herinneringen te maken met mijn moeder, ik heb parachute gesprongen met mijn moeder dus het voelde ook alsof ze nu een vrije val maakte en geen parachute meenam dus dat het wel duidelijk was dat ik haar nooit meer zou zien. 

Dat laatste is wel lastig, maar wordt overstemd door haar vertrouwen in mij, en het vertrouwen in al haar kinderen. Want ik denk dat het voor een moeder die haar leven lang zich bezorgd heeft gemaakt over haar kinderen, het ook niet de gemakkelijkste keuze is om zelf voor je dood te kiezen. En je kinderen los te laten. 

Ze heeft het best kunnen uit zichzelf gehaald, want als ze gebleven was, zaten we nu ons zorgen te maken over haar verzorging en zijn dan ook al een tijdje ons mam kwijt, want dementie is nu eenmaal een rot ziekte. 

avatar
Rosee
13 oktober 2024

Haha jouw stembiljet aangevreten door de slakken @Spuddat vind ik heel grappig :lol:

Gisteren onverwacht in situatie beland met drank om me heen, gelukkig bij koffie gehouden en al snel naar huis gegaan. Was zo'n moment dat je er niet op bedacht bent. Had natuurlijk 1 of 2 wijntjes kunnen nemen (op zich lukt dat meestal wel maar soms ook niet) maar dat voelde niet goed na mn laatste uitglijder. Nu blij.:)


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Jannigje
13 oktober 2024
8 uur geleden zei Yvonne:

DAGPACT:
Claudius
Yvonne 

Jannigje

 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.