Maandag 3 November 2025
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.
Goeiemorgen iedereen.
Ik kan geen alcohol drinken, want als ik een glas drink, drink ik er twee en dan een volgende en een volgende …
Daarom drink ik geen alcohol.
Nooit meer. Ik heb dit kunnen bereiken dankzij de hulp van mijn psychiater en mijn Femke.
Een nieuwe dag, nieuwe kansen.
Dagpact:
renaldo61
Ik heb heel raar gedroomd.
1 uur geleden zei renaldo61:
Goeiemorgen iedereen.
Ik kan geen alcohol drinken, want als ik een glas drink, drink ik er twee en dan een volgende en een volgende …
Daarom drink ik geen alcohol.
Nooit meer. Ik heb dit kunnen bereiken dankzij de hulp van mijn psychiater en mijn Femke.
Een nieuwe dag, nieuwe kansen.Dagpact:
renaldo61Fonny🌞
Ik heb heel raar gedroomd.
Nachtmerrie?
42 minuten geleden zei Fonny:Nachtmerrie?
Nee hoor, het leek allemaal zo realistisch maar in een ver verleden.
Dagpact:
renaldo61
Fonny🌞
MaryArt
goeiemooiemorgen frummers
Goedemorgen frummers,
De logeerbedden zijn weer afgehaald, de wasmachine draait, met een beetje mazzel kan het spul lekker buiten aan de lijn drogen.
Nu eerst even een bakje.
Goedemorgen allemaal,
Grijs buiten, wel droog maar daar is ook alles mee gezegd.
Mijn beddengoed zit ook in de wasmachine @Yvonne, en hoop het ook nog buiten te kunnen hangen.
Jij hebt vaak logees he ?
Zou ik ook heel erg druk vinden hoor.
Wens je nu een paar fijne rustige dagen
Ik hang nu niets meer buiten op, helaas. Duurt een eeuwigheid voordat het droog is.
Dagpact:
renaldo61
Fonny🌞
MaryArt
Alesto
Wat een kort lijstje vandaag en wat is het rustig…
Dagpact:
Renaldo61
Fonny🌞
MaryArt
Alesto
Yvonne
7 uur geleden zei rapilos:Grijs buiten, wel droog maar daar is ook alles mee gezegd.
Mijn beddengoed zit ook in de wasmachine @Yvonne, en hoop het ook nog buiten te kunnen hangen.
Jij hebt vaak logees he ?
Zou ik ook heel erg druk vinden hoor.
Wens je nu een paar fijne rustige dagen
Hier begon het zonnig Rapilos maar het werd al snel grijs.
Wel waaide het lekker zodat ik na twee uur toen het begon te spetteren de boel toch lekker droog binnen kon halen.
Ik ben bang dat het jou niet gelukt is als ik naar de buienradar keek...
En ja, met regelmaat logés, heel gezellig, maar ik vind het ook heerlijk als het weer lekker rustig is.
Deze week verder geen extra drukte zoals het er nu naar uitziet, heerlijk weer even.
In het kader van afbouwen en wel koken na teveel drinken.
Dit keer wederom een op papier klinkend goed avondmenu.
Het bakken van vers vlees is voor mij nog te hoog gegrepen (al dan niet nuchter).
Ik heb mijn heil gezocht in voorgebakken gehaktballen.
Maar WTF die dingen kosten per 4 € 5,27
Nou ja, alhoewel te duur gaat het mij vast lukken om in de magenetron die dingen tot iets eetbaars te formeren.
De rest is zelfs voor deze (wan)kok wel haalbaar. Rauwe witlof en aardappel uit de magetron.
Moet er wel eerlijk bij zeggen dat zelfs een Mora sate recent ontplofte in de magnetron en dat weer een uitdaging was.
Pff het leven is zo moeilijk (bedoel zuipen is makkelijk maar fatsoenlijk koken zonder dat dingen exploderen is echt een dingetje).
Maar voor de mensen die wel kunnen koken (en dan bedoel ik niet water in een waterkoker) eet smakelijk!!!
San sate van Mora kun je in een klein pannetje water opwarmen in de verpakking. In de magn.gaat sneller maar dan wel een paar gaatjes prikken aan de bovenkant. Of uit de verpakking op je bord 2 minuutjes. Langer dan droogt het in. En gare gehaktballen zijn duur. Vers gehakt en dan ballen maken of die plat maken dan zijn ze snel klaar. Koken is echt simpel en veel lekkerder dan kant en klaar. Ik had eergisteren 1100 gr kippenhaasjes bij de poelier voor 8,00. Erg veel dus in de verpakkingsdoor wat olie en azijn erover wat chiliflakes en knoflook en sojasaus. Husselen 10 min intrekken en allemaal in de grillpan gebakken in 10 min. Steeds 2 is genoeg dus ik kan 11 x makkelijk eten nu. Heerlijk. De poelier heeft altijd op zat een hoop dat op moet, goedkoop. Op de markt idem. 1,5 kg sperciebonen 1.00 en nog 3 euroteiltjes gescoord. Het is even uitzoeken maar ik word steeds creatiever en ik doe maar wat, altijd lekker want ik koop wat ik lekker vind natturlijk. Het kan echt een leuke hobby worden en eten moet je toch he, dan maar gezond meteen.
Hier is het confit de canard (gewoon uit blik, kan je jaren bewaren) in de ovenschotel bovenop een stapel half voorgekookte groenten (ui, aardappel, wortel, sperciebonen) en dan even lekker een halfuurtje grillen. Eet je 2 dagen van met zn 2en. Winterkost.
https://frankrijkpuur.nl/confit-de-canard-uit-blik-bereiden/
Vanavond naar een cursus geweest over alchohol. "Alcohol, de baas "
Toch iets moeten toegeven op de cursus, vallen en opstaan zijn voor mij niet onbekend. Of misschien beter gesteld, dat ik niet zeker ben of ik al ooit de bodem van de put bereikt heb.
@Sanity Ik hoop dat het gelukt is. Ik denk dat gehaktballen moeilijker zijn dan een saté 😅
Gaat koken nuchter beter of is het sowieso een dingetje?
@renaldo61 ik lees jou en moest meteen denken.. , aan mezelf...
Bij sommige putten wil je niet weten hoe diep ze zijn..
De bodem hebben we nog niet bereikt, anders waren we er niet meer..
Ik denk dat we op tijd een klein stevig metalen trappetje gevonden hebben waarmee we in de put omhoog kunnen klimmen
4 uur geleden zei renaldo61:Alcohol, de baas
Staat die komma daar werkelijk? Dat suggereert iets waar je nu juist vanaf wilt, toch?
17 minuten geleden zei Bob:Staat die komma daar werkelijk? Dat suggereert iets waar je nu juist vanaf wilt, toch?
https://herstelacademie.be/cursussen/alcohol-de-baas/ Het is de bedoeling van de cursus om de verslaving te controleren.
2 uur geleden zei Freekie:@renaldo61 ik lees jou en moest meteen denken.. , aan mezelf...
Bij sommige putten wil je niet weten hoe diep ze zijn..
De bodem hebben we nog niet bereikt, anders waren we er niet meer..
Ik denk dat we op tijd een klein stevig metalen trappetje gevonden hebben waarmee we in de put omhoog kunnen klimmen
Die moet ik onthouden voor de volgende bijeenkomst van de cursus.
21 uur geleden zei Noelle:@Sanity Ik hoop dat het gelukt is. Ik denk dat gehaktballen moeilijker zijn dan een saté 😅
Gaat koken nuchter beter of is het sowieso een dingetje?
Ja zeker dat gehakballen veel moeilijker zijn dan een opwarm saté.
Helaas moet ik je mededelen dat ook de gehaktballen toch wat aangebrand waren (nog wel eetbaar).
Koken is bij mij zozeer een dingetje dat ik gewoon ver weg moet blijven van 'ingewikkeld' vlees.
Zoals entrecote, biefstuk, varkenshaas & ossenhaas.
Pasta bouwen, schnitzels en hamburgers lukt wel.
Alcohol promillage maakt dan niet zoveel uit.
Is meer dat ik of te weinig olie/ bak en braad toevoeg of te veel.
Van varkenshaas wel laatst de wonderlijke methode geleerd van nagaren in aluminum folie.
@lady jane ja dat van die saté en gaatjes prikken weet ik idd.
Toch ontplofte het, echt een K.. klus om dan je magnetron schoon te maken.
M.b.t. koken heb ik slechts de beschikking over een 1 pits electrisch kooktoestel, waterkoker en magnetron.
Daar word je heel creatief van.
Maar in het geval van de saté in de magnetron, was het een spoedje even tussendoor.
Normaal doe ik die in de waterkoker net zoals pasta overigens.
Leuk weetje over pasta is trouwens dat kook- gaarpunt van pasta geen 100 graden is maar slechts 80 graden.
Wel smaakt je koffie de volgende dag een beetje raar als je de waterkoker ook gebruikt voor filter koffie.
Tot zover maar weer even mijn culinaire wanprestaties.
En de lessen over hoe niet te koken😂
@Sanity Fijn dat ze nog eetbaar waren. Je maakt me wel aan het lachen met je verhalen over je kook kunsten. Maar zo te lezen ontbreekt ook wel het nodige materieel. 😅
Het heeft wel het voordeel dat als mensen niet bij je willen eten je niet hoeft te denken dat het aan jou ligt, want de kans is groot dat het eerder aan het eten ligt of de manier van bereiden iig. 🤣
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.