Donderdag, 22 oktober 2015
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.
Goeiemorgen.
Dagpact:
jowan
Goedemorgen allemaal,
Dat klinkt inderdaad mooi en warm Loen
Lila,
Beterschap,
Yvonne,
Alweer lekker aan de koffie!
Ik niet hoor
Stap als de wiedeweerga op mijn fiets, want 8.00 beginnen.
Wel lekker ontbeten hoor met kruidenthee.
Doeg!
Mogguh.
Goeie morgen kanjers.
Lila beterschap met je kindje. Altijd erg vervelend lijkt me als een van je kinderen ziek is. Je staat vaak zo machteloos. Sterkte.
Dadelijk eerst ff boodschappen doen en dan aan m'n sieraden beginnen. Zondag markt. Gelukkig binnen en groot. Hoop dat er veel mensen komen, en ik wat verkoop. Zou heel leuk zijn.
Goedemorgen beste mensen.
Huize Lila beterschap; een fijne dag verder voor iedereen.
Tot later.
Goedemorgen allemaal
Dagpact:
jowan
lila
Rosa
goeiemorgen frummers,
Rosa welkom terug,
en Lila, griepze, uitzieken maar!
Goedemorgen,
lekker weer buiten, blehh...
Goedemorgen
pokkeweer idd
Gelukkig vakantie naar de zon in het vooruitzicht; zaterdag vertrek!
Dagpact:
jowan
lila
Rosa
Vol
Vol, ik ben jaloers!!! Fijne vakantie alvast.
Ik heb vandaag geen zin om te werken...
Niet erg, doe t gewoon rustig aan.
Koken: Wat kun je ipv. de voorgeschreven witte wijn als alternatief gebruiken in een gerecht?
Met andere woorden: welke non-alcohol smaakvervanger is er aan te bevelen?
Als het droge moet zijn Burchill, azijn of citroen?
En anders kijken of het wel echt noodzakelijk is voor het recept om die wijn eraan toe te voegen?
En anders gewoon een recept uitzoeken waar geen wijn voor nodig is....
Burchil als het voor jus is zijn er zakjes met jus poeder waar de smaak van wijn in zit, alleen geen alcohol. Zo zijn er misschien ook wel zakjes voor saus. Succes.
ik geloof dat ik wat begin op te knappen na het overlijden van Kaboutertje. Voelde me toch wel somber. Zeker toen ik het bericht kreeg van het zware ongeluk van een vroegere vriendin die ook gaat sterven.
Blij dat ik niet meer drink en alles veel bewuster mee maak. Niet makkelijk en vaak veel pijnlijker maar ik ben er wel eerder vanaf.
Terug op het honk na een paar bagger dagen in een koud, nat smoezelig en lawaaierig onderkomen.
Uitgerust?
Nee, eerder meer vermoeid.
Blij weer thuis te zijn.
Nu eerst effe tassen uitpakken en een was erin.
Ach, deste meer waardeer ik thuis
Hallo allemaal,
weer ff bijgelezen, tja het leven, brengt steeds wat anders, maar zelden wat goeds, BLIJVEN LACHEN is mijn motto, humor maakt het leven makkelijker!
Leuke, gezellige dag iedereen
Koken: Wat kun je ipv. de voorgeschreven witte wijn als alternatief gebruiken in een gerecht?
Met andere woorden: welke non-alcohol smaakvervanger is er aan te bevelen?
- druivensap, liefst zo ongezoet mogelijk
- klein scheutje witte wijn azijn
- recept zoeken zonder alcohol kan bijna altijd (wat ga je maken? Heb eergisteren de smoor gemaakt van Ploffie, hmmm...)
- en afhankelijk van je triggers kun je ook een 0,2 flesje wijn kopen en meekoken. Alle alcohol verdampt boven de 80 graden. Wel echt laten koken en niet met een doek over je hoofd boven de pan gaan hangen
Wijziging: dit laatste advies klinkt goed maar is niet waar. Zie verder in het draadje.
Hahahahaha wat een ondeugend spruitje Aggie. Van wie heeft ze dat verzet nou?
Heerlijk Agnieta en dank Loen voor de verbetering/aanvulling (staat niet voor niets 'nieuw hier' boven mijn naam )
En scheikundig kan ik er ook nog wel wat mee. Kookpunt alcohol ongeveer 80 graden. Kookpunt water 100 graden. Als je water aan de kook brengt (100) dan is het ook niet in een keer weg. Daar gaat even overheen.
Alleen dat residu snap ik niet. Zowel bij water (100) als bij alcohol (80) lijkt het me toch een kwestie van uiteindelijk is het klaar. op. weg. Mocht iemand het weten dan hou ik me aanbevolen.
Yep, ik ben er uit en het klopt inderdaad niet wat ik zei (hoop en neem aan de je dat flesje er nog niet in hebt gemikt Burchill).
Alcohol bindt zich lichtjes aan water. Als je alle vocht uit je gerecht zou koken dan ben je de alcohol kwijt. Maar wie wil dat nou, alle vocht uit je gerecht? Doordat je water overhoud hou je ook alcohol over. http://www.cookingscienceguy.com/downloads/The%20Science%20of%20Cooking%20with%20Wine.pdf
Als je alle vocht uit je gerecht zou koken dan ben je de alcohol kwijt.
Ja en je gerecht ook.
Ja en je gerecht ook.
Als ik alle vocht uit mijzelf kook dan ben ik mijn alcoholprobleem kwijt.
Yep, ik ben er uit en het klopt inderdaad niet wat ik zei (hoop en neem aan de je dat flesje er nog niet in hebt gemikt Burchill).
Alcohol bindt zich lichtjes aan water. Als je alle vocht uit je gerecht zou koken dan ben je de alcohol kwijt. Maar wie wil dat nou, alle vocht uit je gerecht? Doordat je water overhoud hou je ook alcohol over. http://www.cookingscienceguy.com/downloads/The%20Science%20of%20Cooking%20with%20Wine.pdf
Interessant. Tijdens het rijzen van brood ontstaat alcohol. Door het bakken van het brood verdwijnt het alcohol. Ik ben van mening dat dit nooit helemaal voor 100% gebeurt. Maar ik ben de enige van de koks, patissiers met wie ik heb gewerkt, die er zo over denkt. Op de opleiding wordt namelijk geleerd dat alle alcohol verdwijnt door het bakken. Er blijft niet genoeg alcohol over om refusal aan te slaan. Maar er blijft genoeg alcohol over om een discussie met een strenge moslim aan te gaan. (De discussie gaat dan over: in de koran wordt gesproken over wijn, geen alcohol, dus bier zou wel mogen?)
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.