Thema's

Logo Alles over drinken

Donderdag, 22 oktober 2015

avatar
Topic gestart door jowan
22 oktober 2015 48 reacties 3000 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
jowan
22 oktober 2015

Goeiemorgen.

 

Dagpact:

jowan

avatar
Yvonne
22 oktober 2015

Goedemorgen frummers. 

Hartstikke donker buiten, binnen is het gezellig met een lampje aan... 

Koffie en thee staan inmiddels klaar. 

post-1140-0-21437600-1389158804_thumb.jpgpost-1140-0-04457800-1387954739_thumb.jpg
avatar
rapilos
22 oktober 2015

Goedemorgen allemaal,

 

Dat klinkt inderdaad mooi en warm Loen

 

Lila,

Beterschap,

 

Yvonne,

Alweer lekker aan de koffie!

Ik niet hoor

Stap als de wiedeweerga op mijn fiets, want 8.00 beginnen.

Wel lekker ontbeten hoor met kruidenthee.

Doeg!

avatar
An
22 oktober 2015

Mogguh.

avatar
bolletje
22 oktober 2015

Goeie morgen kanjers. :sun:

 

Lila beterschap met je kindje. Altijd erg vervelend lijkt me als een van je kinderen ziek is. Je staat vaak zo machteloos. Sterkte. :heart:

Dadelijk eerst ff boodschappen doen en dan aan m'n sieraden beginnen. Zondag markt. Gelukkig binnen en groot. Hoop dat er veel mensen komen, en ik wat verkoop. Zou heel leuk zijn. :D

avatar
Gast
22 oktober 2015

Goedemorgen beste mensen.

Huize Lila beterschap; een fijne dag verder voor iedereen.

Tot later.

avatar
rosa45
22 oktober 2015

Goedemorgen allemaal

Dagpact:

jowan

lila

Rosa


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
lady jane
22 oktober 2015

goeiemorgen frummers,

Rosa welkom terug,

en Lila, griepze, uitzieken maar!

avatar
toine
22 oktober 2015

Goedemorgen,

 

lekker weer buiten, blehh... :blush:

avatar
Vol
22 oktober 2015

Goedemorgen

 

pokkeweer idd :(
Gelukkig vakantie naar de zon in het vooruitzicht; zaterdag vertrek!

 

Dagpact:
jowan
lila
Rosa

Vol

avatar
An
22 oktober 2015

Vol, ik ben jaloers!!! Fijne vakantie alvast.

Ik heb vandaag geen zin om te werken...

Niet erg, doe t gewoon rustig aan.

avatar
Burchill
22 oktober 2015

Koken: Wat kun je ipv. de voorgeschreven witte wijn als alternatief gebruiken in een gerecht?

Met andere woorden: welke non-alcohol smaakvervanger is er aan te bevelen?

avatar
Gast
22 oktober 2015

Als het droge moet zijn Burchill, azijn of citroen?

En anders kijken of het wel echt noodzakelijk is voor het recept om die wijn eraan toe te voegen?

 

En anders gewoon een recept uitzoeken waar geen wijn voor nodig is....

avatar
bolletje
22 oktober 2015

Burchil als het voor jus is zijn er zakjes met jus poeder waar de smaak van wijn in zit, alleen geen alcohol. Zo zijn er misschien ook wel zakjes voor saus. Succes. :D

 

ik geloof dat ik wat begin op te knappen na het overlijden van Kaboutertje. Voelde me toch wel somber. Zeker toen ik het bericht kreeg van het zware ongeluk van een vroegere vriendin die ook gaat sterven.

Blij dat ik niet meer drink en alles veel bewuster mee maak. Niet makkelijk en vaak veel pijnlijker maar ik ben er wel eerder vanaf. :rose:

avatar
blondie6173
22 oktober 2015

Terug op het honk na een paar bagger dagen in een koud, nat smoezelig en lawaaierig onderkomen.

Uitgerust?

Nee, eerder meer vermoeid.

Blij weer thuis te zijn.

Nu eerst effe tassen uitpakken en een was erin.

avatar
blondie6173
22 oktober 2015

Ach, deste meer waardeer ik thuis

avatar
bertd
22 oktober 2015

Hallo allemaal,

 

weer ff bijgelezen, tja het leven, brengt steeds wat anders, maar zelden wat goeds, BLIJVEN LACHEN is mijn motto, humor maakt het leven makkelijker!

 

Leuke, gezellige dag iedereen :)

avatar
Meya
22 oktober 2015

Koken: Wat kun je ipv. de voorgeschreven witte wijn als alternatief gebruiken in een gerecht?

Met andere woorden: welke non-alcohol smaakvervanger is er aan te bevelen?

 

- druivensap, liefst zo ongezoet mogelijk

- klein scheutje witte wijn azijn

- recept zoeken zonder alcohol kan bijna altijd (wat ga je maken? Heb eergisteren de smoor gemaakt van Ploffie, hmmm...)

- en afhankelijk van je triggers kun je ook een 0,2 flesje wijn kopen en meekoken. Alle alcohol verdampt boven de 80 graden. Wel echt laten koken :) en niet met een doek over je hoofd boven de pan gaan hangen ;)

 

Wijziging: dit laatste advies klinkt goed maar is niet waar. Zie verder in het draadje.

avatar
bolletje
22 oktober 2015

Hahahahaha wat een ondeugend spruitje Aggie. Van wie heeft ze dat verzet nou? :P

avatar
Meya
22 oktober 2015

Heerlijk Agnieta en dank Loen voor de verbetering/aanvulling (staat niet voor niets 'nieuw hier' boven mijn naam :) )

avatar
Meya
22 oktober 2015

En scheikundig kan ik er ook nog wel wat mee. Kookpunt alcohol ongeveer 80 graden. Kookpunt water 100 graden. Als je water aan de kook brengt (100) dan is het ook niet in een keer weg. Daar gaat even overheen.

 

Alleen dat residu snap ik niet. Zowel bij water (100) als bij alcohol (80) lijkt het me toch een kwestie van uiteindelijk is het klaar. op. weg. Mocht iemand het weten dan hou ik me aanbevolen.

avatar
Meya
22 oktober 2015

Yep, ik ben er uit en het klopt inderdaad niet wat ik zei (hoop en neem aan de je dat flesje er nog niet in hebt gemikt Burchill).

 

Alcohol bindt zich lichtjes aan water. Als je alle vocht uit je gerecht zou koken dan ben je de alcohol kwijt. Maar wie wil dat nou, alle vocht uit je gerecht? Doordat je water overhoud hou je ook alcohol over. http://www.cookingscienceguy.com/downloads/The%20Science%20of%20Cooking%20with%20Wine.pdf


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
bolletje
22 oktober 2015

 Als je alle vocht uit je gerecht zou koken dan ben je de alcohol kwijt. 

 

Ja en je gerecht ook. :P  ;)

avatar
Meya
22 oktober 2015

Ja en je gerecht ook. :P  ;)

 

Als ik alle vocht uit mijzelf kook dan ben ik mijn alcoholprobleem kwijt.

avatar
plof
22 oktober 2015

Yep, ik ben er uit en het klopt inderdaad niet wat ik zei (hoop en neem aan de je dat flesje er nog niet in hebt gemikt Burchill).

 

Alcohol bindt zich lichtjes aan water. Als je alle vocht uit je gerecht zou koken dan ben je de alcohol kwijt. Maar wie wil dat nou, alle vocht uit je gerecht? Doordat je water overhoud hou je ook alcohol over. http://www.cookingscienceguy.com/downloads/The%20Science%20of%20Cooking%20with%20Wine.pdf

 

Interessant. Tijdens het rijzen van brood ontstaat alcohol. Door het bakken van het brood verdwijnt het alcohol. Ik ben van mening dat dit nooit helemaal voor 100% gebeurt. Maar ik ben de enige van de koks, patissiers met wie ik heb gewerkt, die er zo over denkt. Op de opleiding wordt namelijk geleerd dat alle alcohol verdwijnt door het bakken. Er blijft niet genoeg alcohol over om refusal aan te slaan. Maar er blijft genoeg alcohol over om een discussie met een strenge moslim aan te gaan. (De discussie gaat dan over: in de koran wordt gesproken over wijn, geen alcohol, dus bier zou wel mogen?)

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.