Thema's

Logo Alles over drinken

Eet - Draadje !!!

avatar
Topic gestart door Otje
12 april 2010 397 reacties 9030 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
smart
04 oktober 2010

Iemand was de eetdraad kwijt. Bol?
Hier is ie dan.

:sun:

avatar
zoermuis
04 oktober 2010

aardappelpuree
vissticks
erwten

avatar
lady jane
04 oktober 2010

fish&chips en grote salade

avatar
Sara
09 november 2010

Zo even naar boven halen voor Beate.

avatar
zoermuis
09 november 2010

Vandaag zuurkool stampot met spekjes...

avatar
bako
09 november 2010

tomaten soep
gewokt vlees met groene curry
veel gewokte groente met mie
fruit toe

avatar
Sara
30 januari 2011

Even omhoog gehaald voor Flipse.

avatar
BamBam
31 januari 2011

Zuurkool met rozijnen, ananas, spekjes én worst, mmmmmmmmm.

avatar
lady jane
31 januari 2011

Hutspot met spekjes ennnnn speklapje

avatar
bolletje
31 januari 2011

Bloemkool met gebakken aardappeltjes en twee ballen gehakt. Een kleintje voor Puck en een joekel voor de Bol.:P

avatar
snoepje
31 januari 2011

zelf gemaakte bami

avatar
witte
31 januari 2011

cous cous pfff wat is dat machtig zeg
Maar wel lekker:D

avatar
BamBam
31 januari 2011

Gaat ze van stinken Bol:o isse nie goed voor kleine hondjes. Brokken. En hondekoekjes....

avatar
Sara
01 februari 2011

BB :D vooral als er ui en knoflook door zit :D:D:D

Hier brood met kaas en komkommer en een glas karnemelk maar die heb ik omstreeks 16 u al gegeten.
Eet niet elke dag warm, vandaag dus niet.

avatar
snoepje
01 februari 2011

aardappels rodekool met een balletje gehakt

avatar
bolletje
01 februari 2011
quote:


Originally posted by: Sara
BB :D vooral als er ui en knoflook door zit :D:D:D

Ja maar ui en knoflook houdt vlooien op een afstand. Dat is ook wel weer zo.
;)
avatar
Sara
01 februari 2011

Bol ik heb t 1x gedaan.....................echt: NOOIT weer :angry::huh: pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffrrrrrrrieuwwwwwwwwwww

avatar
Madelief
28 augustus 2011

quote:


Originally posted by:
Madelief

Dit is één van mijn favo salades.


Serveren met stokbrood en een frisse sla.




Auberginesalade met feta en tomaat


Ingrediënten voor 4 personen


2 grote aubergines


2 sjalotten


200 g fetakaas


2 tomaten


3 teentjes knoflook


sap van 0.5 citroen


3 eetl. olijfolie


500 ml griekse yoghurt


1 eetl. fijngehakte platte peterselie


zout


1 snufje cayennepeper




Voorbereiding


Verwarm de oven voor op 250 graden. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de ongeschilde aubergines. Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd de feta in blokjes. Snijd de tomaten in plakjes.




Bereidingswijze


Leg de aubergines net zo lang in de hete oven tot zij van binnen zacht en gaar zijn en de schil er hier en daar zwart geblakerd uitziet. De oventijd, die minstens een half uur bedraagt, hangt af van de grootte van de aubergines. Snijd de aubergines in de lengte door en schep het vruchtvlees in een kom. Laat het afkoelen. Pureer het vruchtvlees samen met de sjalotjes en de gepelde knoflookteentjes met behulp van de foodprocessor. Roer het citroensap, de olijfolie, 150 gram feta verkruimeld en yoghurt door de puree. Breng deze op smaak met zout en cayennepeper. Zet de afgedekte auberginesalade een uur in de koelkast. Verdeel de auberginesalade over de schaaltjes en garneer met de rest van de feta, plakjes tomaat en fijngehakte peterselie.



Hier het eet-draadje zoals beloofd.
Heb nog niet alles nagelezen, maar ik heb er wel wat recepten op geplaatst.
Ga het even verder bekijken/lezen.

avatar
Madelief
28 augustus 2011

Hier vanavond eenvoudig.
Soep en knoflookgarnalen met vers gemaakte knoflooksaus.
Dus morgen maar niet te dicht in de buurt komen van mensen! :D

avatar
bolletje
28 augustus 2011

Vanavond eet ik aard. puree, andijvie en biefstuk v.d. haas. Wat een verwennerij hé?:P

avatar
Madelief
28 augustus 2011

Eet smakelijk!!!
Ik zit hier te snacken, manlief is nog niet thuis, altijd aan het werk!
Dus ik zit aan toastjes met sambalsmeerkaas! hihi!!

avatar
snoepje
31 augustus 2011

Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4 5 1
Herkomst: Belgie
Categorie: Hoofdgerechten - Ovenschotels
Hoofdgerechten - Vlees
Recept is van: Vanessa Derous








Ingrediënten
1 grote broccoli
700 gr aardappelen
500 gr gehakt
100 gr geraspte kaas
350 ml melk
boter
peper, zout,nootmuskaat
ui
teentje knoflook
25 gr bloem





Bereiding
Kook de aardappelen gaar en maak met wat melk, boter, peper zout en nootmuskaat een puree.
Hak de ui en de knoflook fijn en meng met het gehakt. Bak het geheel in wat boter door steeds te omroeren.
Maak de broccoli schoon en kook deze gaar.
Maak ondertusse een witte roux, laat 25 gr boter smelten en voeg dan 25 gr bloem toe, blijven roeren met de garde tot je een glad mengsel bekomt, voeg dan 250 ml melk toe. Ook wat nootmuskaat voor de smaak. Voeg de uitgelekte broccoli bij de saus.
Neem een ovenschotel en leg er de puree in, daar boven het gehakt en dan de broccoli met saus.
Strooi wat geraspte kaas over het geheel en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden. De schotel is klaar wanneer de kaas gesmolten is.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.