Do 8 aug 2019

Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ik vertrek in september voor een weekje met vriendin naar Sicilië. T zal mijn tweede reis zijn zonder een sipje alcohol. Ik drink op reis meestal 's avonds een cocktail.
Met de dochter was dat niet echt een uitdaging. Zij dronk zelf niet. Niet dat ik dat van haar verwachtte. De vriendin zal wel drinken en ik weet dat dat in t begin vreemd kan voelen.
Maar wat ik in al die jaren heb geleerd is dat t maar associaties zijn. Dus ook al zal dat even vreemd zijn, situaties vallen te herprogrammeren.

Verder gaat t rustig hier.
Laters
Hier zelf gemaakte roti met kip, kousenband en ei. 3 uur in de keuken maar dan hebben we straks ook iets
De roti zelf gemaakt, wat een werk met dat deeg. Beter bij de toko halen maar goed. Het hield mij van de straat.
Heb veels te veel gemaakt, maar dat ben ik onmatig in alles haha
Fijne avond.
Heerlijk vooruitzicht Fleurtje, de voorpret is heerlijk. soms nog leuker dan de vakantie/dagen weg
Bor meteen 3. Snap het hoor maar zelf even nuchter nu. Zonder dat ga ik het verliezen. Deze maand niets. Dan zie ik wel weer.

2 uur geleden zei Jannigje:Goedemorgen!
Dagpact:
Lonster
IJsvogel
Manou
Nadia
Jannigje
Myle
Ik ben even een beetje wiebelig en ga zo boodschappen doen dus zet mezelf op het dagpact.
Vreemd eigenlijk want ik heb best een goede dag gehad. Voor het eerst in een flinke tijd weer gaan fitnessen. Ben van plan dit nu 2 keer per week te gaan doen. Sporten geeft me altijd wel positieve energie. Proberen vast te houden, komt goed.
Fijne middag nog allemaal
Myle indirect zeg je, ik ga halen? Te opzichtig dit, wat een rot verslaving is het ook.
Deze maand niets voor mij maar je weet nooit hoe het morgen gaat.
Wiebelig en boodschappen doen. 1 en 1 is 2. dan kun je beter geen boodschappen gaan doen. Dat herken ik te goed.

Ik eet straks pulled beef van de bbq. Heb sinds kort een mooie nieuwe bbq (merk Boretti) en ben er lekker mee aan het experimenteren. Temperatuur op 100 a 120 C krijgen en houden (daar zit em de uitdaging), beetje rookhout erbij en 2 uur laten garen op het rooster. Dan in een aliminium schaaltje doen, met daarbij grofgesneden ui, knoflook en paprika. Dan nog 4 uur laten garen. Geduld is een schone zaak, wel vroeg beginnen
Ja Bor ik snap het maar al te goed. Nog knap eigenlijk dat je het bij 3 hebt kunnen houden. Bezie het maar positief ook een beetje. We moeten wel.

EEEEEEEEEEKKKKKKKKK water. Dat vind ik net zo vies als alc. Heb mezelf getrakteerd op een blikje Rivella. Drink eigenlijk nooit water. nou eens kijken. Ik ga harde puntjes eten met zelfgemaakte eiersalade.
Ook lekker Bolletje!!
Ik heb zo een fles waar je water in kan doen en fruit naar keuze. Dan krijgt dat water een heerlijk smaakje. Geniaal. Nu citroen water, heerlijk.

3 minuten geleden zei Bor:@Sandro Gaat de hele nacht bbq doen en eet morgenochtend?
Een speklap is sneller klaar hoor!
Ik ben om 12 uur begonnen!
Speklapjes zijn ook lekker ja. Mmmmm. Maak me nou niet hongerig! Het is bijna klaar.

@Sandro 100 à 200?
das wel een beetje ruim hè
ik zou t ff rondom grillen en dan een paar uur zachtjes op 150 of zo, misschien nog lager. Met zo'n prikthermometer kan je beter zien wat je doet.
Vaak doe ik een hele kip, kooltjes aan de zijkanten, flink heet, deksel erop en een uur wachten. Halverwege ff draaien. Gaat altijd goed met een 0,0 erbij, geen idee wat voor temperatuur je dan zit
PS oh wacht ik zie je correctie 100 à 120

Smaragd ????
Lieve Bol zal wel aan mij liggen, maar ik snap het niet?
Moet ook eerlijk zijn, vooral wb mijn gedachtes en het alcoholverslaafde brein.
Had een geniaal idee. Ik tegen partner. Zullen we alvast alle boodschappen wat houdbaar is voor september doen? Hij trapte er bijna in. Hij zei heel hard nee. Ik ja maar alles is in de aanbieding...........Hij had me door. Op dat moment had ik het niet eens door van mezelf. Nu wel, leek mij handig dat alles er dan al was. Ja wie neem ik in de maling.

38 minuten geleden zei bumperjim:@Sandro 100 à 200?
das wel een beetje ruim hè
![]()
ik zou t ff rondom grillen en dan een paar uur zachtjes op 150 of zo, misschien nog lager. Met zo'n prikthermometer kan je beter zien wat je doet.
Vaak doe ik een hele kip, kooltjes aan de zijkanten, flink heet, deksel erop en een uur wachten. Halverwege ff draaien. Gaat altijd goed met een 0,0 erbij, geen idee wat voor temperatuur je dan zit
![]()
PS oh wacht ik zie je correctie 100 à 120
Hele kip wil ik ook nog doen binnenkort. Dat is aanmerkelijk sneller gaar. En idd, indirect garen door kooltjes aan de zijkant te leggen en het vlees aan de andere kant.
Gaat het goed @Steffen hoeveel heb je gedronken?
Ja gaat okay, alleen zo een trek maar dat doe ik zelf. Dacht dat je gedronken had, dat vul ik dan zelf in/voel ik aan. Je bent te vrolijk in mijn ogen, klopt het niet. Maar dat ligt aan mij @Steffen Negeer dat maar een beetje.
Erg knap van je. Log even uit want ik wil het droog houden. Over een half uur is het gevoel weg en zeker als ik zo gegeten heb. Heel raar hoe dat werkt.
Hou je goed man.


1 uur geleden zei Smaragd:Myle indirect zeg je, ik ga halen? Te opzichtig dit, wat een rot verslaving is het ook.
Deze maand niets voor mij maar je weet nooit hoe het morgen gaat.
1 uur geleden zei Smaragd:Wiebelig en boodschappen doen. 1 en 1 is 2. dan kun je beter geen boodschappen gaan doen. Dat herken ik te goed.
Ik bedoelde mijn bericht niet opzichtig of om te laten doorschemeren dat ik van plan was te gaan halen. Wel dat ik met het dagpact voor dat moment een stok achter de deur zette om het niet te doen. Heb dan ook geen alcohol gehaald.
Snap je reactie trouwens wel en hoop niet dat iemand aanstoot aan dat van mij heeft genomen
Goed bezig Myle!

Probleem hier. Mijn hondje ging zwalken ik schrok me wild. Naar de dierenarts. Hij denkt aan een hernia, en stelde voor haar te opereren. Kosten e3000,--.
en dan is het nog maar de vraag of het helpt. Ik weet het ff niet meer, poeh.
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.