Thema's

Logo Alles over drinken

Recepten en Koken

avatar
Topic gestart door Houtje
12 juni 2006 63 reacties 4890 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
kruidenthee67
28 december 2016

Kore, dat klinkt prima...maarre...ik mis de mascarpone in je tiramisurecept?

avatar
Kore
28 december 2016

Hoeft er niet in Kruidenthee.

Je mist het niet bij het eten.

Ik kreeg deze tip jaaaaren geleden van een Italiaanse ijsmaker en doe het nooit meer anders..

Wat ik wel een beetje mis is de amaretto..... maar ja.....

avatar
kruidenthee67
28 december 2016

Haha...ja de amaretto...

 

Ik heb met kerst tiramisu gemaakt,

doe het met eidooiers, stijfgeslagen eiwit en mascarpone.

Ben een 'purist'...tiramisu is mascarpone  :blush:

 

Maar uiteindelijk lijkt dat ook wel erg op stijfgeslagen room.

 

Leuk om uit te wisselen!

avatar
Kore
28 december 2016

Ja, toen hij het zei had ik er ook niet veel vedusie in, maar je proeft echt het verschil niet.

Alleen slagroom is ook heel puur en bijkomend voordeel is dat er geen rauwe eieren in hoeven....

Als ik gasten krijg , begin ik gewoon met 2 pakjes slagroom, is het niet genoeg dan klop ik gewoon wat bij, ook zo handig....

Je moet het wel lekker lang laten koelen en uit de vriezer is het ook erg lekker.....ijs dus....

avatar
kruidenthee67
28 december 2016

Ik ben persoonlijk niet zo bang voor die rauwe eieren.

 

En ja, hoe langer het staat, hoe lekkerder.

avatar
lidia
16 januari 2017

Even naar boven halen met een supersnel soeprecept:

Giet een potje runderbouillon leeg in een pan en nog 3 potjes water, breng aan de kook, voeg een zakje soepgroente toe (diepvries zal ook wel kunnen)

en laat 5 à 10 min. koken. Je kunt het wat opleuken met worcestershire sauce, soya, peper of zo, maar hoeft niet.

Lekker voor als je niet lekker bent of zin hebt in iets hartigs of iets wat je niet wilt.

Het kan wat voedzamer worden gemaakt met vermicelli o.i.d.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
lidia
19 januari 2017

SBS, logisch dat jij dit supersnelle soeprecept 'liked', brengt wat afwisseling in e vloeibare dieet aan. Graag gedaan, hoor en snelle beterschap.  :rose:

avatar
lidia
19 januari 2017

Speciaal voor SBS en de vegetariërs, een makkelijk, gezond, goedkoop, snel en lekker in de winter soepgerecht.

Nodig:

2 preien

1 kleine of halve grote selderijknol (als er nog groen aanzit, kun je dit als laatste toevoegen)

1 kg aardappelen liefst vastkokend

3 eetl. olie naar keuze

1 eetl. kerrie

1 theel. peper

geraspte kaas die snel smelt

2 groentebouillon blokjes

1/2 eetl. maizena of bloem

 

Schil, was en snij de groente, prei in ringen, de rest in blokjes van ongeveer 1 cm.

Neem een grote pan met dikke bodem en zet die op met de olie, voeg de prei toe, roer en voeg de kerrie toe, dan de selderij en tot slot de aardappelblokjes. Niet te veel tegelijk anders koelt de boel  teveel af. Als het  gebakken is, water toevoegen tot alles net onder staat en de peper en blokjes.

20 min. laten koken. Bloem of maizena aanmaken met water en er dan wat heet vocht uit de pan bij roeren, anders schift het, en de soep ermee binden. Lekkerder is, het met (half) room of kookroom aanmaken en daarna nog wat meer room toevoegen.

Soep op bord/kom scheppen en bestrooien met kaas.

Kan brood bij, maar niet voor SBS

Gezond en lekker, probeer maar eens.

 

I.p.v. Selderijknol kun je ook winterwortels gebruiken.


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
smart
19 januari 2017

Kwartiersoep (klaar in een kwartier)

 

Bak zachtjes wat gehakt rul in een pan met wat olie (alvast een deel van de knoflook toevoegen)

Zo gauw dit er goed uitziet doe je er water bij met 1 of 2 bouillonblokjes.

Voeg prei, tomaten, paprika, champignons en knoflook toe, breng naar kookpunt en laat nog 10 minuten

zachtjes opstaan. Voeg een blikje (2?) geconcentreerde tomatenpuree toe.

Op het laatst wat taughe toevoegen.

 

Makkelijk en lekker met een goede geraspte kaas erover.

 

Voor 4 pers. plusminus:  300 gr, rundergehakt, 1 grote rode paprika, 3 tenen knoflook, 2 preien, 6 tomaten en

1 bakje champignons en 800 cc bouillon, 2 handjes tauge.

 

(uit den losse pols)

avatar
Singbluesilver
20 januari 2017

Nog een vraagje smart: hoeveel van alles doe je dan? Of gewoon een beetje gokken

avatar
smart
20 januari 2017

Ik ben een erge gokker, het hangt echt af van de hoeveelheid mensen die

ervan moeten eten.

Omdat er geen rijst of vermicelli in komt mag de soep ruim zijn qua groenten

en van gehakt ook wel. Een mooie rooie soep.

 

(o ik was de tomatenpuree en taughe vergeten, zie boven)


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Nadia
21 januari 2017

Voor de vega's:

Kerrieschotel

Kook 1 eitje per persook

Fruit daarna

Ui

Knoflook

Sambal

Kerrie massala

Voeg toe

Blokjes gesneden aardappel (1 of 2 aardappels pp)

Sperziebonen

Zet alles net onder water met een groentenbouillonblokje

Er komt nog bij

1 Blik kikkererwten

Een flinke hand diepvriesdoperwten

Als alles gaar is de eitjes erbij en eten met rijst

avatar
Nadia
21 januari 2017

Vandaag wordt het trouwens een ovenschotel

Ui

Prei

Restje sperziebonen

Wat broccoli of bloemkool of allebei

Een winterwortel

Diepvriesdoperwten

Pakje puree

Geraspte kaas

(Hamblokjes)

De grofgesneden groenten een beetje zacht bakken in wat boter of margarine, bouillonblokje erboven verkruimelen.

Ik verdeel het groentenmengsel over 2 ovenschalen. De ene krijgt nog wat hamblokjes, de andere niet. Die krijgt wat geraspte kaas door de puree die er nog overheen gaat.

Nog even in de oven, zodat de puree een beetje kleur krijgt.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.