Dinsdag 16 april 2024
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.
Een onbekend soort vis in de olie/roomboter gebakken, aardappelpuree ( aardappelen schillen, koken, een klein pannetje met een pak roomboter op heel laag vuur smelten en die klaren dan salie erbij ff door laten garen dan aardappels afgieten boter afgieten door een zeef zodat de salie in de zeef blijft en dat door de piepers heen en je hebt restaurant waardige puree ) en groente , sperziebonen uit de diepvries
@Smaragdie leuk je te lezen lieverd en dat het goed met je gaat. Keep up the good work.
1 uur geleden zei Smaragdie:Echt je schouderkarbonades 1,5 uur in de pan?
niet taai, maar wel hard krokant, het ligt als het ware te frituren, einde rit.
het gaat mij vooral om de smaak die zo ontstaat, met speklappen gaat het ook
32 minuten geleden zei ikkanhet:Klopt ik krijg komende maandag een ct scan.
dan ben ik een beetje te vroeg.
1 minuut geleden zei brazer:niet taai, maar wel hard krokant, het ligt als het ware te frituren, einde rit.
het gaat mij vooral om de smaak die zo ontstaat, met speklappen gaat het ook
Je zal wel gelijk hebben maar karbonades worden nooit geen spek lappen
Dank allen! En Brazer okay. Ik ga het morgen ook proberen hmmm
@Claudiusalles okay met u?
@Jac goed bezig.
ik lees dat je de boter klaart, maar er niet in bakt. Doet dat er toe voor de smaak van de puree?
trouwens een heel pak roomboter van 250 gram?? dat zal wel smeuig worden.
Sperziebonen uit de diepvries, niks mis mee, spotgoedkoop en zonder al dat zout wat in glasconserven zit.
snap er altijd weing van dat gezond eten duur zou zijn, aardappelen 40-50 cent per kilo, pakje koolvis, drie euro, de
sperziebonen , klein klontje boter en hoppa.
2 minuten geleden zei Jac:Je zal wel gelijk hebben maar karbonades worden nooit geen spek lappen
Ja @Jac, al eerder op deze dag had ik gelezen over die karbonades van Brazer.
Bij mij worden die dingen juist heel zacht als je ze maar lang genoeg door laat prutten.
Tot dat ze van zelf van het bot vallen.
Als je ze vervolgens in een frituurpan gooit worden ze lekker krokant, net als speklapjes.
Volgens mij bedoelde Brazer dit.
Of het vuur staat te hoog, dat kan ook.
Dan branden ze aan.
ps ik zal mijn recept voor kippensoep eens opzoeken wat ik hier jaren geleden heb gepubliceerd.
4 minuten geleden zei brazer:snap er altijd weing van dat gezond eten duur zou zijn, aardappelen 40-50 cent per kilo
Ja, dat zijn Tsjechische prijzen voor brambories.
De witlof schijnt daar peper duur te zijn.
Of heb ik jou niet goed begrepen @Jac?
10 minuten geleden zei Smaragdie:Dank allen! En Brazer okay. Ik ga het morgen ook proberen hmmm
@Claudiusalles okay met u?
Nee niet echt. Ik ben spijtig genoeg weer aan't drinken. Na bijna twee jaar nuchter door het leven te gaan. Welkom terug hier
Op deze manier verspil je teveel gas en ik doe dat ook zelf met sucadelappen. Dat moet idd uren maar niet karbonades en speklappen. Hard aanbakken en zacht afmaken maar ik bemoei mij er verder niet mee.
Dank allen btw X
Jammer @Claudiuswel nog een plan??? Heb morgen meer tijd maar als ik wat kan doen. Drink je vanwege de pijn.
@Smaragdie Ik denk vooral eenzaamheid. En veel kleine zorgen.
9 minuten geleden zei Claudius:Ik ben spijtig genoeg weer aan't drinken. Na bijna twee jaar nuchter door het leven te gaan.
Ja jammer @Claudius, wat is de reden geweest dat je weer aan het drinken bent?
Je had het volgens mij minstens twee jaar volgehouden.
ps sorry, een beetje overlap met Smaragd nu.
Okay duidelijk en eerlijk @Claudius zullen we het morgen hier privé over hebben. Niet voor en public. Ben blij dat je er nog bent!!
@Roberto Ik had niet echt een reden. @Smaragdie Ik heb ook niet echt tovermiddelen zoals anti buse of dergelijke, allemaal geprobeerd werkte niet bij mij ,ik moet het zonder doen
@Smaragdie okee
2 jaar is niet niks Claudius dus je kan je kan het zeker je hondje heet nog steeds Femke is ze er nog?
10 minuten geleden zei Claudius:,ik moet het zonder doen
@Claudius, volgens mij raak je hier jouw eigen kern.
Zonder jouw verliefdheid op dat meisje uit de kliniek.
Zonder jouw verliefdheid op die tv-presentatrice.
En zonder jouw hondje.
Wel opzoek gaan naar iets nieuws.
En niet bij de pakken neer gaan zitten.
27 minuten geleden zei brazer:
ik lees dat je de boter klaart, maar er niet in bakt. Doet dat er toe voor de smaak van de puree?
Ja zeker en voor het eventueel bewaren is het beter en ja het wordt heerlijk smeuïg en lekker door de salie
28 minuten geleden zei Roberto:Ja @Jac, al eerder op deze dag had ik gelezen over die karbonades van Brazer.
Bij mij worden die dingen juist heel zacht als je ze maar lang genoeg door laat prutten.
Tot dat ze van zelf van het bot vallen.
Als je ze vervolgens in een frituurpan gooit worden ze lekker krokant, net als speklapjes.
Volgens mij bedoelde Brazer dit.
Of het vuur staat te hoog, dat kan ook.
Dan branden ze aan.ps ik zal mijn recept voor kippensoep eens opzoeken wat ik hier jaren geleden heb gepubliceerd.
Dan ben je de karbonades aan het stoven
25 minuten geleden zei Roberto:Ja, dat zijn Tsjechische prijzen voor brambories.
De witlof schijnt daar peper duur te zijn.
Of heb ik jou niet goed begrepen @Jac?
Ja idd Witlof is import uit Nederland kan je ook alleen kopen bij speciaal zaak zoals een soort Makro
4 minuten geleden zei Jac:Dan ben je de karbonades aan het stoven
Ja @Jac, dat zei ik toch, anders branden ze aan.
En voor er hier weer verwarring onstaat: ik heb het over schouderkarbonades.
Geen rib of haas.
ps een vroegere vriend van mij dacht dat haaskarbonade van een haas kwam.
Nooit geweten dat witlof elders zo duur kon zijn@jac is jouw drankknop geheel om. Zo knap waar jij uitkomt. Dronk dezelfde hoeveelheden btw.
5 minuten geleden zei Roberto:ps een vroegere vriend van mij dacht dat haaskarbonade van een haas kwam
Je zocht ze wel uit hé
Meepraten?
Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.