Thema's

Logo Alles over drinken

Eet - Draadje !!!

avatar
Topic gestart door Otje
12 april 2010 397 reacties 9033 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
lady jane
10 mei 2010

Gebakken aardappeltjes
met uitgebakken spekjes, knoflook
ui en witlof kort mee geroerbakt
wat kruiden erover, jammie

avatar
PROUD2BME
10 mei 2010

Tja wat hebben we gegeten vandaag kan toch ook wel he?

Nou hier een Spaghetti schotel met gekruide kip,Spinazie en tomaatjes.

Manlief kwijlt ervan en de kids scheppen zelfs 2 keer op!

Is in 15 minuten klaar en superrrrr gezond en lekker!

Wat willen we nou nog meer he??

avatar
Otje
10 mei 2010

Quorn en des
Perzik met nóg meer cocos
Witte bonen in tomaten saus
Veel knoflook
Pasta

Daar doe ik wel twee dagen mee denk ik :)

avatar
smart
11 mei 2010

Ik vergeet me te verantwoorden hiero....
Dagje aan de andijvie, dagje nasi van de diepvriesboer en vandaag Paella van diezelfde boer.
Morgen eet ik vis en worteltjes.

Dezer dagen: frambozensmoothies toe.:sun:

avatar
VM1
12 mei 2010

Wat is kousenband????

Hier voor de ene een vegetarische rijstschotel, de andere bloedworst (zelfgemaakt door een bevriende slager) met appelmoes (zelf gemaakt van appels uit de tuin vorig jaar), en ik ga voor mezelf al een klekkere sla uit de tuin maken met feta.

avatar
smart
12 mei 2010

Na een bak rauwe wortels en een restje witlofsalade zit ik nu met een gepaneerde koolvisfilet en daar zit allemaal lekkere boursin tussen. Jammie!

avatar
VM1
12 mei 2010

Oh, heb het gezien Dat.
Kan je dat hier ook kopen?En maak je dat dan zoals sperziebonen?

avatar
VM1
12 mei 2010

Zeg maar TUIN Dar, wel een hoop werk! Maar eten wel de hele zomer vers en in de winter ingemaakte (heb nog van die bokalen metelastiek van mijn grootmoeder), of ingevroren (maar daar hou ik niet zo van) groenten! En kruiden die ik droog.

Maar dit jaar is het ellende hoor! Met dit weer groeit er niks! In de serre gelukkig wel. Ik wil dan zo graag wat exotische planten hebben maar de serre is daar dan weer te klein voor, we houden het daar dus bij tomaten, pepers en paprika.

Zouden die bonen hier groeien?

avatar
filippa
12 mei 2010

Vanavond eten we stokbrood met lekkere dingetjes en
een kippensoepje erbij jammie :) en makkelijk !

avatar
alaine
12 mei 2010

Ow Dar, het water loopt me in de mond bij die Surinaamse lekkernijen.
Helaas ben ik een paar jaar terug verhuisd van A'dam naar midden-NL, en hier is geen Surinaamse toko in de wijde omtrek te bekennen (zelfs de Chinese is afgelopen jaar opgedoekt).
Kan ik de ingredienten ook via internet bestellen voor zover jij weet?

Vanavond dus maar gewoon groene tagliatelle, broccoli, en vegetarische schnitzels; rauwkostsalade en fruit na.

avatar
alaine
12 mei 2010

Tjee Dar, ik schrik en lach me rot om de muziek die ineens uit de boxen schalt...!

Nee, hier in de Betuwe zijn nauwelijks allochtonen, vooral wat Turken/Marokkanen; zodoende is er te weinig vraag naar deze producten om zo'n toko rendabel te maken (Turkse winkels zijn er dus wel).
Een paar jaar terug heb ik van die lekkere Ramon heerlijke recepten overgenomen (zo'n lekkere kaalhoofdige negroide man waar ik wel eens over droom).
Maar er zijn toch regelmatig ingredienten die hij noemt en ik niet kan krijgen. Citroengras heeft de Happie gelukkig wel, maar zoutvlees? Kousenband? En zo nog een aantal zaken.

Dank voor je tip; ik heb de link gelijk op mijn bureaublad geplaatst. :D

avatar
VM1
13 mei 2010

Rest van m'n linzensoep van gister,

Eerste verse (japanse) sla, zoiets als, ik weet niet hoe jullie dat in Holland noemen, harder en met meer vezels dan gewone sla in alle geval. Met een sausje van Soya, sesamolie en citroen.

Met rijst en tofu!

avatar
lady jane
13 mei 2010

Bobotie,
afrikaans gerecht met rijst, boontjes, gehakt en een appel, overgoten met kerriesaus
toe: ijs met ananas en slagroom

avatar
Yvonne
13 mei 2010

denk dat je ijsbergsla bedoelt nieneke

avatar
lady jane
13 mei 2010

Mazuna? soort van raapstelen.

avatar
smart
13 mei 2010

Er was markt in de buurt, dus PATAT met mayo; allerlei kazen gekocht, dus nu aan de kaasplank en straks een bosbessensmoothie. (en weer leuke dingen gekocht op de rommelmarkt)

avatar
VM1
13 mei 2010

Mizuna dus;

The taste of mizuna has been described as a "piquant, mild peppery flavor...slightly spicy, but less so than arugula."[1] It is also used in stir-frys, soups, and nabemono.

A seller of packaged seeds in the United Kingdom describes mizuna as:

A vigorous grower producing numerous stalks bearing dark green, deeply cut and fringed leaves. They have a fresh, crisp taste and can be used on their own or cooked with meat. The Japanese are fond of them pickled. Highly resistant to cold and grown extensively during the winter months in Japan.[3]

avatar
Otje
13 mei 2010

Ik heb eind van de middag een soort megaomelet gemaakt met mango knoflook melk en kaas. En cocos. 6 eieren. Wilde eigenlijk bloem erbij doen maar die was over datum. Hij was erg lekker :)

avatar
filippa
13 mei 2010

vanavond slavinken met gebakken aardappelen en spercie bonen gegeten,
net een bosche bol toe, jammie !!

avatar
alaine
13 mei 2010

Schotel gemengde warme voorgerechten bij de Griek, vergezeld van tzatziki.
In ons favoriete Griekse restaurant, waar we na onze kennismaking en o.a. na mijn laatste bul-uitreiking ook hebben gegeten. Dus veel herinneringen bij het eten,
Wel aan de ober gevraagd de gratis ouzo direct weer mee terug te nemen (het rook lekker maar er was gemakkelijk af te blijven; de kinderen gingen echter al vragen of zij het dan niet mochten hebben als wij het niet dronken). ;)

avatar
lady jane
13 mei 2010

Goed zo Alaine,
doet jouw man mee?
zou anders denken dat hij ze alletwee wel lustte!
Ik vind dat erg knap, hoop dat de griek zich niet beledigd voelde
maar denk het niet he!:present:

avatar
Otje
14 mei 2010

Ik heb voor morgen gemaakt
Wraps met
eigenlijk hetzelfde wat ik altijd eet
mango peer, cocos, oude kaas etc de hele ratseflats
maar nu dan met Tandoorisaus, en ik ga er zo direct vast eentje proeven.
Jammie !

avatar
lady jane
14 mei 2010

Afrikaanse kipdrumsticks
grote brokken aardappels erbij na het aanbraden
champingons, ui, broccoli en knoflook
daarna gaar laten sudderen.
Jammie

avatar
Vie
15 mei 2010

Gembersoep met kip en koriander.

avatar
VM1
15 mei 2010

Verse gember Vie?

Hier vanmiddag verse sla uit de tuin met gele tomaten, koreander grote lichtgroene pepers en turks brood.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.