Thema's

Logo Alles over drinken

Dinsdag 9 oktober 2012

avatar
Topic gestart door Yvonne
09 oktober 2012 294 reacties 8786 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
meiske
09 oktober 2012

Hahaha Madeleine

die olifantssloffen dan he

dat je erop kunt lopen :D

avatar
Lenie
09 oktober 2012
Originally posted by: rose
kruudmoes is een zomers gerecht voor de hooitijd. Je eet het koud.
Het wordt gemaakt van gort, karnemelk, spek, worst en kruiden.
In sommige streken doen ze er rozijnen en stroop door.quote>



ieuw, gedver... ( denk ik)

ik zou zo graag eens Balkenbrij maken..maar ik weet niet hoe dat moet.
zal het eens opzoeken op koekel
avatar
meiske
09 oktober 2012

Lenie

Balkenbrei wordt gemaakt van varkenskop

kan je het nog voorstellen

lekker lang laten trekken

en dan de tanden eruut halen

en het vlees verder verwerken

NAH bah hoor dan eet ik liever kruudmoes

avatar
Lenie
09 oktober 2012

whoehahaha....ja laat maar als het zo moet!!!

jakkie

avatar
Madelief
09 oktober 2012

Middag saam..:)

De gerechten die jullie nu beschrijven,

kunnen me niet bekoren.

Maar ik moet erbij zeggen, ik heb het nooit geproeft.

Heel de middag al ontzettende trek in eten.

Beter dan trek in een glas denk ik dan maar.

Ik had nog bladerdeeg, spinazie en feta.

Dus de flapjes liggen in de oven! :P

Ik zit ze gaar te kijken! Haha!

avatar
rose
09 oktober 2012

Hallo lenie,

Daar zijn genoeg recepten voor . Ik haal het zelf regelmatig bij een hele goede slager anders heb ik veel te veel. Heerlijk op een koude winterdag op brood.

Zelf vind ik het heerlijk om een beetje knoflooksaus er bij te doen (anderen gruwen ervan,.) Ik ken iemand die het met suiker eet en dat vind ik dan weer heel onsmakelijk. Ieder zijn meug he!

avatar
meiske
09 oktober 2012

Rose lijkt me ook niks nie:Disgust;

avatar
Lenie
09 oktober 2012

@ Rose...vroeger heb ik het veel gegeten.

de moeder van mijn vriendinnetje kwam uit het oosten en maakte het geregeld.

als ik het me goed kan herinneren met gebakken appel, net als bloedworst ( wat ik overigens niet te (vr) eten vind)...brrrr

avatar
Madeleine
09 oktober 2012
Originally posted by: meiske
Hahaha Madeleine
die olifantssloffen dan he

dat je erop kunt lopen :Dquote>


Geen probleem. Ze lopen echt goddelijk. Mensen vonden het voornamelijk vermakelijk dat ze eerst twee olifanten zagen en daarna pas mij. Al ben ik niet iemand om over het hoofd te zien. :P

Maar mijn Olifantenjaren zijn voorbij. Heb nu in totaal acht jaar vreemde sloffen gehad. Van Kikker tot Olifant. En nu wordt het tijd voor iets dat echt warm houdt. Want anders dan zou vermoeden, zijn ze niet heel erg warm, haha.
avatar
Lenie
09 oktober 2012

lekker hoor Made... stuur maar wat op ofzo..haha

avatar
bolletje
09 oktober 2012
Originally posted by: meiske
Lenie

Balkenbrei wordt gemaakt van varkenskop
kan je het nog voorstellen
lekker lang laten trekken
en dan de tanden eruut halen
en het vlees verder verwerken
NAH bah hoor dan eet ik liever kruudmoesquote>



Volgens mij is dat zure zult. Balkenbrei wordt gemaakt van kruiden en meel en daar doen ze nog vet in of zoiets.

avatar
Lenie
09 oktober 2012
Originally posted by: Madeleine
Originally posted by: meiske
Hahaha Madeleine
die olifantssloffen dan he

dat je erop kunt lopen :Dquote>


Geen probleem. Ze lopen echt goddelijk. Mensen vonden het voornamelijk vermakelijk dat ze eerst twee olifanten zagen en daarna pas mij. Al ben ik niet iemand om over het hoofd te zien. :P

Maar mijn Olifantenjaren zijn voorbij. Heb nu in totaal acht jaar vreemde sloffen gehad. Van Kikker tot Olifant. En nu wordt het tijd voor iets dat echt warm houdt. Want anders dan zou vermoeden, zijn ze niet heel erg warm, haha.quote>



ik heb van die sloffen tot aan m'n kuit...soort Uggs maar dan in slofvorm.
erg lekker warm zo over je enkels heen.:D

avatar
rose
09 oktober 2012

Madeleine ,

Ik heb schapenwollen sloffen van Txel.

Ze zijn heel oncharmant maar................... lekker warm!!!! En eigenlijk gaat het daar toch om of niet!

avatar
Lenie
09 oktober 2012

nee Bol, ik weet dat het met "afval"vlees word gemaakt

avatar
Lenie
09 oktober 2012

idd Rose..

avatar
rose
09 oktober 2012

Nee bolletje ,

zure zult is heel wat anders.

Balkenbrij is slachtafval gekookt in bouillon met meel en kruiden.

Daar wordt een blok van gemaakt waar je plakken afsnijdt en bakt.

Ik begrijp dat het velen er raar tegenaankijken maar het is heerlijk!!!!!!!!

avatar
will
09 oktober 2012

Hey Ho iedereen, goedemiddag !!

Meiske sé, amai das lang geleden hé, hoe ist met je ? :sun:

avatar
Lenie
09 oktober 2012

ha die Will...

hoes't?

avatar
meiske
09 oktober 2012

Bol

vroeger moest ik aan de slager vragen

of die nog worstennat had

(kan je nagaan wat een hilariteit of dat was)

en ja daar wordt dan de balkenbrij van gemaakt

echt wel kijk maar op google er wordt

van de kop van het varken word worstenat van gemaakt

en da,s wat anders as zure zult meis

avatar
Madelief
09 oktober 2012

Lenie,

Het fotootje staat erop.

Hij is inmiddels op....:D

Zo heb ik er een stuk of 8.

avatar
meiske
09 oktober 2012

Ha die wil

ja da`s echt lang gelee

maar hoe gaat het met wil dan???

avatar
Lenie
09 oktober 2012

@ meiske..brrr het idee, gelukkig kan het anders.

nog ff wat..Made loopt me te pesten op FB!!!!!!;)

zet ze zo een foto neer van haar eten..grmpf

avatar
Soothe
09 oktober 2012

Criadillas (stierentestikels) – Spanje

Dit gerecht, dat ook wel ‘stiereneieren’ wordt genoemd, wordt niet alleen in Spanje gegeten, maar ook in delen van Mexico en de Verenigde Staten. De testikels worden voorzien van een laagje bloem en wat peper en zout, waarna deze voor korte tijd in de hete olie verdwijnen.

Om te smullen.

Echt eens proberen.

Altijd die eeuwige stampot.

avatar
meiske
09 oktober 2012

Jaja Soothe

wie niet waagd die niet wint:D

effe proberen is de moeite waard

avatar
Madelief
09 oktober 2012
Originally posted by: Lenie

nog ff wat..Made loopt me te pesten op FB!!!!!!;)
zet ze zo een foto neer van haar eten..grmpfquote>



Hahaha! :D

He Will!
Hoe is het ouwe roeier?? ;)
Volgens mij heb jij geen last van die plijsters op je hand.
Het vordert gestaag he?

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.