Thema's

Logo Alles over drinken

Eet - Draadje !!!

avatar
Topic gestart door Otje
12 april 2010 397 reacties 10739 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
smart
25 mei 2010

Ha wat leuk: heb ik toch iemand enthousiast gemaakt.

Ik heb onder mijn favo's een receptenlijn voor smoothies. Maar uiteindelijk kies ik de eenvoudigste combi's. Het is handig om te weten dat de dikte wordt bepaald door ijsblokjes die erin zouden moeten, maar met ingevroren fruit heb je ook al dat effect. En idd kun je variëren met roomyoghurt, magere, met allerlei roomijs. Walnoten erdoor b.v.

Ik ga nu wel extra op de prijs van fruit letten: bij de ldiL schijnt de kwaliteit erg goed te zijn... en de Appie heeft ingevroren fruit dat niet duur is (en schijnen meer vitamines in te zitten).

Trouwens, ik houd niet eens zo van dat ijskoude, dus drink het vaak pas als het een tijdje staat.

Nou Vie, ik ben benieuwd naar je heerlijke resultaten!!;)

avatar
smart
25 mei 2010

Het klinkt of jij erg van zuur houdt: is dat zo??

avatar
Vie
25 mei 2010

lldiL is inderdaad steeds beter op hun groente-fruit-afdeling Cathy. Ik hou ook niet zo van dat heel ingevrorene, zo 's morgens mag het gewoon koel zijn, maar je hoeft nou ook niet meteen een klap voor je kop te krijgen :)

Ga jou morgenochtend vertellen hoe het bevallen is. Komkommer en avocado heb ik in huis, en limoensap ook.
En nog dankjewel, want ik heb nu ook een favo van smoothies in alle smaken via internet.

Ja, zure en pittige dingen Cathy, ben niet zo van het zoete.

Borretje, een blender is niet zo vreselijk duur hoor.

avatar
smart
25 mei 2010

Een blender is 25 a 29 euro. Is te doen....

Vie, jij hebt toch ook een grote tuin met vanalles erin?
Ik heb nog kruisbessen van vorig jaar, de laatste bak nu net uit de vriezer gehaald.
Mijn smoothie vandaag: 1/3 meloen, 2 peren, 1 appel, 1 banaan, vanille soja drink (voor Drup);) en 4 bolletjes roomijs en altijd 1 dessertlepel honing erbij.

Rode bessen zijn natuurlijk zuur en de kruisbessen zijn ook altijd erg fris...

Nou suc6!!

avatar
druppeltje
25 mei 2010

Jammer dat mijn recepten van smoothies en vruchtensappen verloren zijn gegaan ergens want maak het erg veel. Toch weer een nadeel van al die draadjes want je geeft het door op dagdraad, receptendraad en nu hier weer. Vind het toch verwarrend en onoverzichtelijk maar kan aan mij liggen.

Vandaag hier boerenomelet met knoflook en plakjes tomaat er op. Peper, zout en peterselie er over. Lekker met mozarella en wokchipjes.

Zonder soja saus of drink hahaha.

Soep eet ik tussen de middag altijd want ben er dol op maar word me anders te veel. Als toetje heb ik vanille smoothe met kaneel maar ook weer later dan want ben dus een kleine eter maar houd wel van lekker en veel gaat ook wel alleen moet het anders verdelen.

avatar
smart
25 mei 2010

Ja kaneel erdoor is ook een goed idee Drup!

De combi meloen en peren is niet zo geslaagd hoor, heb ik net gemerkt.
(misschien dat kaneel de boel nog iets op kan peppen...)

Vanavond eet ik Italiaanse roerbakgroenten met rijst en iets van gehakt erdoor; sperciebonen er bij.

avatar
Vie
25 mei 2010

Wokchipjes Druppel? Of heb je dat ook al ergens beschreven? :)

avatar
Emmaroos
25 mei 2010

Hoi
Ik wil morgen een pasta klaarmaken. Heeft iemand nog een heerlijk recept voor mij?

avatar
smart
25 mei 2010

Tagliatella met van die lekkere roomsaus van ginoh, met stukjes ham erdoor en een lekkere geraspte kaas erop?

avatar
Emmaroos
25 mei 2010

Lekkerrrrrr Cathy.

avatar
Vie
25 mei 2010

En Dar, als ik vroeger zei dat ik me verveelde, zei mijn tante: ga dan op je rug liggen en met je tenen spelen.

Bruine rijst
Uitgebakken stukjes eendenworst (van de toko)
Gemengd met verse chinese koolsoorten en knoflook. En chinese barbequesaus.

avatar
alaine
25 mei 2010

Vandaag doe ik de kinderen een groot plezier:
PIZZA !!

En omdat lief niet thuis is ook nog met de vingers eten!
(natuurlijk wel salade en fruit bij)

Daarna voor de tievie met z'n allen!

avatar
VM1
26 mei 2010

Thaise rijst gekookt op de Japanse manier. Tofu in blokjes met soja saus en pijpajuin. Linzensoep.

avatar
Vie
26 mei 2010

Vlaamse wat is pijp-ajuin? Is dat het loof van de ui?

Cathy ik wil je nog wel bedanken voor het idee van de smoothies.

avatar
smart
26 mei 2010

en jij voor de kaneeltip, daar werd de combi peer/meloen wel wat drinkbaarder van!

Ik doe trouwens alles steeds uit de losse pols qua hoeveelheden. Gooi op de gok wat yoghurt erin.
En ik kijk dan naar het uiteindelijke resultaat...ff proeven....Mmmm

avatar
Vie
26 mei 2010

Die kaneeltip was volgens mij van Druppeltje, Cathy.
Zo doe ik het ook, een beetje dit en dat en patapata en ronflonflon. Een recept is voor mij alleen maar een basis, de rest vul ik zelf wel in ;)

Zit voor vanavond te denken aan zomerse uiensoep.

avatar
blondie6173
26 mei 2010

Altijd weer een strijd om te verzinnen wat te eten...

Voor de lunch : Noodlesoep, zijn mn kids dol op...
En vanavond : Indiase chapatti van knor !!!

avatar
VM1
26 mei 2010

Voor Vie,

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bosui

Het loof van gewone ui lijkt er een beetje op maar smaakt toch anders.

In' Engels Chives.

avatar
druppeltje
26 mei 2010

Vie wokchippies koop ik in een zak bij A. Die heb je in diverse vormen van mild tot pittig. Als mijn omelet klaar is dan gooi ik hem nog ff in de mag met de tomaat en chippies. Zo is alles lekker warm en de chippies niet te hard maar wel knapperig.

Vandaag gekruide kabbeljauw in folie uit de oven, wilde spinasie en basmatie rijst. Daar houd het mee op want probeer nog geitenkaas met spekjes te omwikkelen en klaar te maken. Wil nog mango pureren om morgen ijs te maken en bouillon staat op voor waterkerssoep.

avatar
druppeltje
26 mei 2010

Vind ik ook borretje maar dit draadje geven me veel tips waar ik wat mee kan doen met eigen fantasie.
Tussen de middag eet ik altijd verse soep met een sneetje bruin brood.
Avondeten zoals beschreven of rommel lekker wat aan met eigen smaak of jullie ideeen.
Later is het idd ook hier smoothie, yoghurt met muslie of vers ijs

avatar
smart
26 mei 2010

Soort prut gemaakt van Prei (uit de tuin), met champignons, courget, ui, gehakt geruld, hamblokjes en tomatenpuree. Door een restant rijst heen wat ik nog van gisteren had.
Toe: smoothie
Morgen maak ik een sinaasappelsmoothie. (met sin.appels, appel, banaan en magere yoghurt, roomijs en honing)

avatar
lady jane
26 mei 2010

Cathy, luilak, meteen al voor 2 dagen schrijven
jij dacht zeker: hoezee ik doe er meteen maar twee!:D

Ok serieus: kippevleugeltjes voor de kids, zelf kalkoenfilet,
knoflook, champignons en ui, asperges en gebakken aardappeltjes.
Toetje mochten ze erbij denken, vergeet ik altijd (heb koffie, erg he)

avatar
smart
26 mei 2010

Kheb morgen helemáál geen tijd voor het maken van een smoothie..... ben gans den gehelen dag aan het sauna-en en eet daar ws een heerlijke sathé met frietjes of een moot zalm..... ws het laatste gezien mijn cholesterolgehalte..... nou, dát gaat goedkomen na een dag in de sauna! (en tussendoor nog wat koekjes uit een stiekume tas smikkelen en een gebakje bij de koffie, omdat dat in mijn optiek hoort bij een dag sauna. En daar hoort :rose: bij!!
Dit is wel mijn ultieme recept hoor!!:D

avatar
druppeltje
28 mei 2010

Mango-ijs al in de vries en ben nu bitterkoekjes-ijs aan het maken. Klaar staat al wel een eigen gemaakte pizza met monzarella, tomaat, champies, en vegi salamie. Daarover veel knoflook en bieslook. Toetje is yoghurt met notenmusli

avatar
VM1
28 mei 2010

Veggy burgers gebakken met knoflook.
Sla met sesam dressing (uitje, worteltje, sesam olie en zaadjes en mixen).

Gekookte pattatjes en gestoofde wortelen.

Dessert, of zoals jullie zeggen toetjes doen wij niet zo aan mee.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.