Thema's

Logo Alles over drinken

Eet - Draadje !!!

avatar
Topic gestart door Otje
12 april 2010 397 reacties 10739 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
druppeltje
29 mei 2010

Dar begreep dat het ijs van Appie is en die heeft ook bitterkoekjesijs. Maar als je net als ik dol bent op ijs dan kun je toch beter ook een machine kopen? Heb de mijne al jaren geleden bij de Bl gekocht en was en is nog heel goedkoop maar makkelijk te bedienen en dat vind ik ook heel belangrijk hahaha. Voordeel is dat je het zo zoet of juist niet kan maken zoals je zelf wil en weet wat er in gaat want dat regel je zelf dus. Maar denk het niet te groots want ze zijn niet groter als een frietpan (dus neemt weinig ruimte in) en meer als een liter kun je amper maken.

Vandaar hier gevulde pannekoekjes met ragout en kwamkwammer salade. Kwamkwammer is verleden tijd van komkommer want had hem gisteren al gekocht hahaha. Sorry ben het deeg aan het voorbereiden dus al een beetje melig.

avatar
Vie
29 mei 2010

Iemand benieuwd naar het recept van knoflook-noten ijs?
Is heel verrassend.

avatar
druppeltje
29 mei 2010

Jawel, druppje wil het graag proberen al snap ik geen klap van knoflook in ijs. :P

avatar
Houtje
29 mei 2010

Mijn favo is tortilla de patatas:

voor 3 personen (anders méér sla en stokbrood erbij); 400 gram schijfjes aardappel, 1 parika, 2 uien, of
bosuien (boze uitjes) en tomaatjes, 8 eieren en wat melk en een ovenschaal.

Bak de ui met paprika glazig (en kijk er zelf glazig bij, dat helpt hahahahaha) doe dat samen met de
aard. schijfjes in de ingevette ovenschaal en klop 8 eggies los met z en p. Scheutje melk erbij, giet over
de aard + parika mengsel. Versier met tomaatjes.
ongeveer 30 min in warme over (ik heb een combi, lekker snel).

Ook lauw lekker!

Lievelingseten van dochter.

avatar
Houtje
29 mei 2010

Gisteren verse patat gegeten van happie, 4 minuten frituren en lekkerrrrrrrrrr!

avatar
Houtje
29 mei 2010

p.s. ezelsoren = veldsla.

heerlijk met Amora Dressing uit den Belgique. ik heb goed ingeslagen toen ik op controle moest naar het
ziekenhuis hahahahaha.
vroeger had happie dat hier, nu niet meer. Echt zo'n Franse vinaigraitte.

Ook heerlijk: halve avocado, pit eruit, amora erin, lepelen maar.

avatar
druppeltje
29 mei 2010

Nadeel van dit draadje is dat je honger blijft houden. Heb je net gegeten dan lees je weer iets lekkers. Balen is ook dat je natuurlijk niet alles in huis hebt als je het wil maken dus weer moet wachten tot de winkels open zijn want uiteraard lees het het pas na winkelsluiting. Blijf het toch een erg leuk draadje vinden. :)

avatar
lady jane
29 mei 2010

spekjes en blokjes chorizo uitbakken,
vet wegdeppen met stuk keukenrol,
puntpaprika, prei en ui, en lekker veel
knoflook (een hele bol, zonder teentjes!)
erbij en veel verse rucola, bieslook en basilikum erdoor geknipt.
Intussen de pasta apart koken en dan met een half kuipje kruidenkaas
erdoor roeren en klaar. En wat geraspte kaas nog, vindt zoon zo lekker.

avatar
smart
29 mei 2010

Stukjes kip met gyroskruiden, rijst, sperciebonen en chilisaus en augurken. Vanillerijsttoetje toe.

Jane begon met blokjes spek en chorizo. Zo ken ik een hartige taart met sperciebonen uit blik waar blokjes salami en blokjes ham doorkomen (deze bakken met uit, champignons en knoflook). Dit mengen en in een bakblik doen met bladerdeeg. Daarover natuurlijk ook weer een lekkere geraspte kaas en in de oven afmaken. Ideetje...

avatar
druppeltje
30 mei 2010

Sjonge wat een lekkere dingen weer hier. Heb spontaan de online boodschappen al weer besteld. Die kan ik nog wijzigen tot morgenavond dus Vie komop met dat recept van noten met knoflook ijs of zat je te dollen?

Vandaag eet ik witlof in bladerdeeg. 4 struiken witlof koken, goed uit laten lekken,halveren en omwikkelen met plakjes (vegi) ham. Bladerdeeg in een lage ovenschaal uitvegen en inprikken met een vork. Witlof er als een ster in leggen. 5 eieren mengen met blauwe kaas en kookroom. Mengsel er overgieten en in de oven tot het gaar is (gestold dus). Omdat ik alleen ben verdeel ik het in kleine schaaltjes die je makkelijk kan invriezen alvorens ze de oven in gaan. Zo heb ik altijd wat in huis als ik eens ziek ben en een grotere schaal is makkelijk als je visite krijgt zodat je hem alleen nog maar in de over hoeft te doen en je bij de gasten kan blijven. :)

avatar
smart
30 mei 2010

Ik had gisteren weer eens teveel rijst gekookt.... dit warm ik op en doe daar sathe+ sathesaus door, en we eten daar 2 loempia's bij. Vanilleyoghurt als toet en er staat nog... smoothie

avatar
lady jane
30 mei 2010

gegrilde hamburgers, met gebakken ui en knoflook
de een geb.aardappels erbij, de ander op tarwebolletjes
plakjes komkommer voor het idee van gezond
en ons verhuismaal was een makkie.

avatar
druppeltje
30 mei 2010

Ben sambal Badjak aan het maken:

5 gesnipperde uien en 10 tenen knoflook bakken. Daarna een eetlepel laos en 3 laurierblaadjes mee sudderen. Liter sambal oelek erbij met een halve liter water en in laten koken tot het weer dik is.

Heb ik geleerd toen ik op cursus Indonesisch koken zat en blijft er in bij mij. Is wel erg veel wat je maakt maar gebruik het veel en leuk is ook om het kado te geven in een klein potje met een doekje om het dekseltje en een leuke sticker met sambal badjak

avatar
lady jane
31 mei 2010

schnitsel gegrild, aardappelbolletjes en specieboontjes
aarbeiden met, toe.

avatar
smart
01 juni 2010

Vandaag gemakkelijk: macaroni met een heerlijke pastasaus uit een potje. Ik doe daar dan nog wel gehakt bij, en bak uien, met wat knoflook.

De kruisbessen moeten op, dus een toetje met kruisbessen, of smoothie.
Maar ik ga pas tegen half 7 koken....

avatar
VM1
01 juni 2010

Miso soep met tofu blokjes . Rijstballen met gezouten zalm in, kruidensla en brocolli gekookt.

Voor K. die ziek is, tomatensoep (met stiekum gemixte groenten) met gehaktballetjes.

avatar
Vie
01 juni 2010

Saffraanrijst met spinazie en gebakken schol-op-de-graat.
Vertel eens wat meer over die misosoep Vlaamse?

avatar
VM1
01 juni 2010

In Japan wordt er veel gebruik gemaakt van The soybean (U.S.) or soya bean (UK) (Glycine max)[1] is a species of legume native to East Asia. The plant is classed as an oilseed rather than a pulse. It is an annual plant that has been used in China for 5,000 years to primarily add nitrogen into the soil as part of crop rotation.

Fat-free(defatted) soybean meal is a primary, low-cost, source of protein for animal feeds and most prepackaged meals; soy vegetable oil is another valuable product of processing the soybean crop. Soybean products such as TVP (textured vegetable protein), for example, are important ingredients in many meat and dairy analogues.[2]

Traditional nonfermented food uses of soybeans include soymilk, and from the latter Tofu and tofu skin or yuba. Fermented foods include shoyu or soy sauce, miso, natto, and tempeh, among others. The oil is used in many industrial applications. The main producers of soy are the United States (32%), Brazil (28%), Argentina (21%), China (7%) and India (4%).[3][4] The beans contain significant amounts of phytic acid, alpha-Linolenic acid, and the isoflavones genistein and daidzein.

Soybeans can produce at least twice as much protein per acre than any other major vegetable or grain crop, 5 to 10 times more protein per acre than land set aside for grazing animals to make milk, and up to 15 times more protein per acre than land set aside for meat production.[5]

avatar
Vie
01 juni 2010

Hihi, Vlaamse, dat wist ik, maar wil jij misschien jouw misosoeprecept op de receptendraad zetten?

avatar
VM1
01 juni 2010

Miso soep maak je van Miso paste.Dat koop je in een chinese supermarkt. Het is dus eigenlijk famillie van tofu en soya saus.

Het is eigenlijk hetzelfde gebruikt als bouillon (iets zouter). Dan kan je groenten naar believen toevoegen.

Nato, gefermenteerde soya bonen, is ook heel lekker maar moeilijk te vinden hier.

De tofu (wat eigenlijk dus kaas van soya bonen is) hier is hard en niet zo lekker als de verse zachte variant (zie ook harde en zachte kaas). Hangt er wel vanaf voor welk gerecht.

Heb ooit, met geinporteerde enzymen zelf geprobeerd mare pffffffffff, niet aan te beginnen!

avatar
bolletje
01 juni 2010

Zelfgemaakte bruine bonensoep. Ja hoor eens, ga me nou niet met z'n allen uit zitten lachen hé?.:angry:;)

avatar
VM1
01 juni 2010

Bonen zijn bonen hè Bollie!! Allemaal even lekker!!

avatar
Vie
01 juni 2010

Nou, kom op met je recept Bol, er is een receptendraad onder tips en adviezen, waar ik regelmatig op kijk, het is inmiddels al bijna een boekwerk geworden.
Dus? :sun:

avatar
druppeltje
02 juni 2010

Van de rel dag vandaag:

bruine broodjes met tonijn op een bedje van sla, erwtjes en worteltjes
er over plakjes tomaat met bieslook

beker melk

passie fruit na

Kreeg niet meer verzonnen. :)

avatar
smart
04 juni 2010

Gisteren heb ik rauwe worteltjes geknabbeld in de zon, evenals een bak druiven; vervolgens alleen nog een lekker visje gegeten. De aardbeiensmoothie al bij het ontbijt gehad. Je kan ook overdrijven natuurlijk

Vandaag eet ik ws enkel eiersalade en nog een rest wortels (rauw) en fruit.

Voor morgen ga ik een kiche maken (da's lang geleden!), met spinazie en boursin en spekjes. Voor zolang verdwijnt ie dan in de vriezer; hoef ik morgen na het werk niet moeilijk te doen.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.