Hulp voor naasten

Welke hulp is er voor jou?

Soms kan wat extra ondersteuning jou helpen. Voor jou als naaste zijn er verschillende mogelijkheden om hulp en advies te krijgen. Misschien vind je het prettig om andere naasten ervaringen uit te wisselen of wil je persoonlijk advies. Of vind je het prettig om gericht te leren hoe je met de situatie thuis kunt omgaan. Hieronder leggen we uit hoe je extra hulp kunt krijgen bij jouw situatie. Kijk en vind wat het beste bij jou past.

Adviesgesprek voor naasten

Wil je weten hoe je het beste kan omgaan met het alcoholgebruik van een ander? Zorginstellingen voor verslavingszorg bieden gratis adviesgesprekken. In dit gesprek kun je vragen stellen. Ook krijg je tips. Dit gesprek is anoniem. En de persoon die te veel drinkt hoeft niet in behandeling te zijn bij de instelling. Wil je een adviesgesprek aanvragen, bij jou in de buurt of online? Kijk dan bij Gratis adviesgesprek.

Groepsaanbod

Er zijn verschillende groepstrainingen om beter in je vel te zitten: de CRAFT en de 5-Step kun je volgen bij een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Je leert bijvoorbeeld hoe je grenzen stelt, hoe je beter communiceert met de ander, en krijgt meer zelfvertrouwen. Ook voel je je gezonder en ontmoet je lotgenoten. De groepstrainingen zijn effectief gebleken. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij jou in de buurt? Vraag het ons via de chat. Of neem contact op met een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt.

Online zelfhulp

Dit gratis online zelfhulpprogramma helpt je online en anoniem op weg. Je gaat aan de slag met vaardigheden voor het omgaan met lastige situaties, je leert op een effectieve manier communiceren met je dierbare en hoe je je naaste kunt motiveren om de juiste hulp te zoeken.

Online naastenforum

Via het forum kun je ervaringen uitwisselen met andere mensen die leven met iemand met alcoholproblemen. Je vindt er hun tips en wetenswaardigheden en als je wilt, een maatje. Ook hulpverleners staan voor je klaar om je vragen over alcohol en verslaving te beantwoorden. Het forum is net opgestart, dus laat je niet afschrikken als het nog stil en leeg is, maar help mee om er een succes van te maken door vragen te stellen en te reageren. 

Hulpmiddelen voor naasten

Aan de slag met een gezonder leven?

Doe de check
Zelfhulp voor naasten
Website

Zelfhulp voor naasten

Ken je iemand met alcoholproblemen? Kun je wel wat steun gebruiken?

Meer over deze site
Forum Naasten
Website

Forum Naasten

Forum voor naasten van mensen met verslavingsproblemen:

Meer over deze site
E-consult
Website

E-consult

Vraag advies aan een ervaringsdeskundige

Meer over deze site
Vind een locatie

bij jou in de buurt