Hulp voor naasten

Welke hulp is er voor jou?

Heb jij een man of vrouw, vader of moeder, (volwassen) zoon of dochter of iemand anders in je omgeving die te veel alcohol drinkt? Soms kan wat extra ondersteuning jou helpen. Voor jou als naaste zijn er verschillende mogelijkheden om hulp en advies te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld ervaringen uitwisselen met anderen, in een gesprek met een hulpverlener persoonlijk advies krijgen of met een internetcursus leren hoe je met de situatie kunt omgaan. Hieronder leggen we uit hoe je extra hulp kunt krijgen die past bij jouw voorkeur en situatie.

Stel je vraag Anoniem

Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 13:00 tot 17:00.

Adviesgesprek voor naasten

Wil je weten hoe je het beste kan omgaan met het alcoholgebruik van een ander? Zorginstellingen voor verslavingszorg bieden gratis adviesgesprekken. In dit gesprek kun je vragen stellen. Ook krijg je tips. Dit gesprek is anoniem. En de persoon die te veel drinkt hoeft niet in behandeling te zijn bij de instelling. Wil je een adviesgesprek aanvragen, bij jou in de buurt of online? Kijk dan bij Gratis adviesgesprek.

Groepsaanbod

Er zijn verschillende groepstrainingen om beter in je vel te zitten: de CRAFT en de 5-Step kun je volgen bij een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Je leert bijvoorbeeld hoe je grenzen stelt, hoe je beter communiceert met de ander, en krijgt meer zelfvertrouwen. Ook voel je je gezonder en ontmoet je lotgenoten. De groepstrainingen zijn effectief gebleken. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij jou in de buurt? Vraag het ons via de chat. Of neem contact op met een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt.

Online zelfhulp

Dit gratis online zelfhulpprogramma helpt je online en anoniem op weg. Je gaat aan de slag met vaardigheden voor het omgaan met lastige situaties, je leert op een effectieve manier communiceren met je dierbare en hoe je je naaste kunt motiveren om de juiste hulp te zoeken.

Online naastenforum

Via het forum kun je ervaringen uitwisselen met andere mensen die leven met iemand met alcoholproblemen. Je vindt er hun tips en wetenswaardigheden en als je wilt, een maatje. Ook hulpverleners staan voor je klaar om je vragen over alcohol en verslaving te beantwoorden. Het forum is net opgestart, dus laat je niet afschrikken als het nog stil en leeg is, maar help mee om er een succes van te maken door vragen te stellen en te reageren. 

Hulpmiddelen voor naasten

Aan de slag met een gezonder leven?

Doe de check
Zelfhulp voor naasten
Website

Zelfhulp voor naasten

Ken je iemand met alcoholproblemen? Kun je wel wat steun gebruiken?

Meer over deze site
Forum voor Naasten
Website

Forum voor Naasten

Forum voor naasten van mensen met verslavingsproblemen:

Meer over deze site
E-consult
Website

E-consult

Vraag advies aan een ervaringsdeskundige

Meer over deze site
Vind een locatie

bij jou in de buurt