Thema's

Logo Alles over drinken

Amethist Verslavingszorg

Specialist in verslavingszorg

Amethist Verslavingszorg is in Flevoland specialist in verslavingszorg en is er voor iedereen met een verslavingsprobleem. Bij ons kun je snel en effectief werken aan jouw herstel.

Amethist werkt hierin nauw samen met GGz Centraal en Tactus Verslavingszorg.

Vandaag kregen al 313 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief 6 Mensen 6

Missie

Verslavingsgedrag en middelengebruik kunnen levens verwoesten.
Mensen die lijden onder dergelijke problemen hebben recht op de best mogelijke hulp, behandeling en zorg.

De missie van Amethist verslavingszorg is het behandelen, begeleiden en ondersteunen van mensen met verslavingsgedrag en middelengebruik opdat zij de regie over hun eigen leven kunnen houden of krijgen


Behandelvisie

Amethist Verslavingszorg streeft ernaar om, de verslaving, bijkomende psychiatrische en lichamelijke problemen én het sociaal-maatschappelijk functioneren in samenhang te benaderen, samen met de cliënt. Wanneer sprake is van een ernstige vorm van verslaving, wordt totale abstinentie geadviseerd.

Amethist Verslavingszorg heeft hiervoor een breed behandelaanbod vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader met een systeemgerichte benadering.
Hierbij kan samen met cliënt, een partner, familielid of hulpverlener of alleen met de cliënt gezocht worden naar alternatieven voor verslaving.

Bekrachtigen wat goed gaat en respectvol en op gelijke voet met elkaar omgaan is belangrijk in de benadering.
Amethist neemt samen met andere organisaties haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, bij acute en chronische verslavingsproblemen en biedt begeleiding gericht op stabilisatie en herstel en medische begeleiding.

Daarnaast biedt Amethist binnen de medische begeleiding een specifiek opiaten-/methadonbehandeling gericht op zowel onderhoud als afbouw.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.