Thema's

Logo Alles over drinken

Dit is een

Feit

Waar. Alcohol is een dikmaker, want alcohol bevat veel calorieën. En dit zijn ook nog eens lege calorieën. Er zit geen voedingswaarde in.

Decoratief Feit

Toelichting

In drankjes met alcohol zitten veel calorieën. Er zit namelijk niet alleen alcohol in, maar er zitten ook suikers in. Daarbij remt alcohol de vetverbranding. Alcohol bevat wel veel calorieën, maar het zijn lege calorieën. Calorieën zonder voedingswaarde dus. Daarom wil je lichaam er snel vanaf. Hierdoor verbrandt je lichaam de energie uit de alcohol, nog voordat er andere energie wordt verbrand. Het teveel aan energie (bijvoorbeeld uit koolhydraten) zet je lichaam om in vet. Maar omdat alcohol lege calorieën bevat, heeft je lichaam meer energie nodig. Daardoor krijg je als je alcohol drinkt, ook extra trek. Eet je tijdens het alcohol drinken? Dan slaat je lichaam meer calorieën op, dan als je snackt zonder er alcohol bij te drinken. Alcohol is daardoor een echte dikmaker. 

Wil jij wel eens weten wat het met je doet, als je een tijdje geen alcohol drinkt? Zet je alcoholgebruik op pauze en doe mee met IkPas! Drink een maand geen alcohol en ervaar wat dit met je doet. Veel mensen die meedoen met IkPas merken dat ze afvallen, beter gaan slapen en lekkerder in hun vel zitten.

Meer informatie over alcohol en lichaamsgewicht vind je op Alcoholinfo.nl

Dit kan je helpen

Vandaag kregen al 683 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief
Decoratief
Challenge

IkPas

Zet 30 of 40 dagen je alcoholgebruik op pauze. Ervaar de voordelen van tijdelijk niet drinken.

Decoratief
Decoratief
Test

Zelftest

Drink jij matig? Ben je een probleemdrinker?
Doe de zelftest!

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.