Thema's

Logo Alles over drinken

Dit is een

Feit

Klopt. Als je een wijntje drinkt en borstvoeding geeft, drinkt de baby mee. Alcohol komt via de bloedbaan in de moedermelk.

Decoratief Feit

Toelichting

Als je voor het voeden alcohol hebt gedronken, krijgt het kindje de alcohol ook binnen. Dat wil je echt voorkomen. Want alcohol is schadelijk voor bijvoorbeeld de hersenen van de baby. Ook kan een kindje hierdoor een ander slaapritme krijgen. Door alcohol kan de toeschietreflex afnemen en kunnen de melkklieren minder moedermelk aanmaken. Alcohol verandert de smaak en geur van moedermelk. Hierdoor kan de baby minder willen drinken. Best veel nadelen dus. Daarom is het advies: drink geen alcohol als je borstvoeding geeft. 

Wil je toch een keer alcohol drinken? Wacht dan voor het drinken van 1 glas alcohol, minimaal 3 uur met voeden. Als je binnen deze 3 uur melk afkolft, kun je deze melk niet meer aan je baby geven. Drink je 2 glazen alcohol, dan duurt het dus 6 uur voor je baby de borstvoeding weer mag drinken.

Wil je meer weten? Bij Jellinek staat een handig schema waarin je kunt zien wat het effect van alcohol, en andere genotmiddelen, is op bevruchting, zwangerschap, bevalling, borstvoeding en ontwikkeling van het kind.

Vind je het lastig om niet te drinken? Neem dan eens contact op voor een gratis adviesgesprek. We denken graag met je mee.

Dit kan helpen

Vandaag kregen al 302 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief
Decoratief
Test

Zelftest

Drink jij matig? Ben je een probleemdrinker?
Doe de zelftest!

Decoratief
Decoratief
Website

Alcoholinfo

Ben je op zoek naar informatie over alcohol voor jezelf of iemand anders? Dan ben je hier op de goede plek.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.