Thema's

Logo Alles over drinken

Dit is een

Feit

Het is dus helemaal waar. Vrouwen kunnen slechter tegen alcohol dan mannen. Dat komt vooral, doordat vrouwen een andere lichaamsbouw hebben. 

Decoratief Feit

Toelichting

Alcohol verdeelt zich in je lichaam over bloed en lichaamsvocht. Vrouwen breken minder alcohol af in de maag dan mannen. Hierdoor komt er meer alcohol in het bloed terecht. Daarnaast hebben vrouwen minder lichaamsvocht dan mannen, ook als ze allebei evenveel wegen. Daardoor is de alcohol in het lichaam bij vrouwen meer geconcentreerd en hebben ze, als ze evenveel drinken, een hoger alcoholpromillage in hun lichaam. Hoe hoger je alcoholpromillage, hoe sneller je onder invloed bent en hoe schadelijker het is. Als kers op de taart hebben vrouwen een kleinere lever dan mannen, waardoor alcohol langzamer afbreekt. 

Lichaamsbouw, lengte, gewicht, leeftijd en gewenning spelen ook een rol bij het effect van alcohol. Maar er is dus echt een verschil tussen mannen en vrouwen. 

Wil jij weten hoe het zit met jouw alcoholgebruik? Doe de uitgebreide zelftest en krijg advies op maat.

Dit kan helpen

voor meer inzicht

Vandaag kregen al 539 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief
Decoratief
Test

Zelftest

Drink jij matig? Ben je een probleemdrinker?
Doe de zelftest!

Decoratief
Decoratief
Challenge

IkPas

Zet 30 of 40 dagen je alcoholgebruik op pauze. Ervaar de voordelen van tijdelijk niet drinken.

Decoratief
Decoratief
App

Middelen Meter

Houd je alcoholgebruik bij in een app

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.