Thema's

Logo Alles over drinken

In de podcast 'Eerlijk over alcohol' praat presentator Koos van Plateringen met bekende én onbekende Nederlanders over de rol die alcohol in hun leven speelt.
Waarom zijn zij minder gaan drinken, of zelfs gestopt?
En wat heeft deze beslissing voor invloed gehad op hun leven en gezondheid?
Actrice Stephanie Louwrier is een half jaar geleden gestopt met alcohol en voelt zich nu frisser en energieker dan ooit.

Ik voel me echt beter

“Ik voel me echt goed. Frisser en energieker. Ik heb geen last meer van demonen, onzekerheden, depressies. Negatieve gevoelens: ‘je kan niets, je ziet er niet goed uit’, dat kan ik nu veel beter relativeren. Dus ik voel me echt beter. Maar het is niet makkelijk.”

Koos: “Je was eerst een tijdje aan het matigen, hoe ging dat?” Stephanie: “Niet drinken is makkelijker dan 2 drankjes drinken. Het is voor mij heel frustrerend om steeds te denken: okay, ik mag er 3. Oh, nu nog 2. Okay, het is een klein glas, dus één extra mag wel. Dan hou je jezelf voor de gek. En als je er dan toch één te veel drinkt of een kater hebt, voel je je extra slecht. Dus nu drink ik helemaal niet meer.

Geen alcoholist, maar wel problemen met alcohol

“Voor mij is een alcoholist iemand die elke dag drinkt, ’s ochtend drinkt, stiekem drinkt. Dat deed ik niet. Doordeweeks dronk ik niet. Maar ik heb wel problemen met alcohol. Doordeweeks sporten, gezond eten, werken en dan in het weekend elke keer door plafond, dan ben je toch niet goed bezig?”

Luister hier het hele gesprek van Koos met Stephanie

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.