Thema's

Logo Alles over drinken

Dit is een

Feit

Het is waar. Met pensioen gaan, kan een risico zijn om te veel alcohol te drinken. Zeker als je dat daarvoor ook al deed.

Decoratief Feit

Toelichting

In het algemeen neemt het alcoholgebruik af als mensen ouder worden. Maar mensen die al overmatig drinken, gaan juist méér alcohol drinken als ze ouder worden. Als je met pensioen gaat, kan dat een risicofactor zijn. Je krijgt meer vrije tijd en moet daar een invulling aan gaan geven. Je kunt last hebben van een verlies van dagritme. Een pensioen kan leeg voelen, zeker als je werk een groot deel van je leven innam en je daarnaast weinig andere interesses hebt. Niets omhanden hebben, je vervelen en geen zingeving ervaren kan de drang naar alcohol versterken. Als je al (bijna) elke avond dronk, maar op tijd stopte, vanwege je werk, dan kan het zijn dat je nu makkelijker doordrinkt: je hoeft waarschijnlijk toch niet vroeg op te staan.

Merk jij dat alcohol ook in jouw leven een grotere rol gaat spelen? Dan is Moti55 misschien iets voor jou. Dat zijn 4 gesprekken waarin je meer inzicht krijgt over jouw alcoholgebruik en advies hoe je dit kunt veranderen. Je kunt ook meedoen met IkPas en je alcoholgebruik een maand op pauze zetten. Ervaar zelf wat een periode geen alcohol drinken met je doet. 

Dit kan helpen

Vandaag kregen al 1505 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief
Decoratief
Website

Moti55

Doe gratis mee met Moti-55

Decoratief
Decoratief
Challenge

IkPas

Zet 30 of 40 dagen je alcoholgebruik op pauze. Ervaar de voordelen van tijdelijk niet drinken.

Decoratief
Decoratief
Online programma

Zelfhulp

Je gaat online werken aan het minderen of stoppen met jouw alcoholgebruik.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.