Thema's

Logo Alles over drinken

Dit is een

Feit

Het klopt. Mensen kunnen een alcoholprobleem lang verbergen. 

Decoratief Feit

Toelichting

Alcoholgebruik is vrij normaal in onze maatschappij. Hierdoor kun je vrij lang veel alcohol drinken, voordat het andere mensen op gaat vallen dat je wel erg veel drinkt. Zeker als je je omgeving er een beetje op uitzoekt en mensen om je heen verzamelt, die ook veel alcohol drinken. Soms drinken mensen met alcoholproblemen stiekem. Dan kun je een alcoholprobleem nog langer verbergen. Maar let op: als je niet stiekem drinkt, wil het niet zeggen dat je geen alcoholprobleem kunt hebben. 

Niemand wil een probleem met alcohol. Toch overkomt het veel mensen. Omdat alcohol nu eenmaal een verslavend middel is. We weten dat mensen vaak pas laat hulp zoeken. Pas als ze al veel nadelen ervaren en er (grote) problemen zijn ontstaan. Terwijl alcoholgebruik juist veel makkelijker aan te pakken is, als je er vroeg bij bent.

Er zijn verschillende online hulpmiddelen om te minderen of stoppen met het drinken van alcohol. Je kunt deze op je computer of telefoon doen. Veel van deze onlineprogramma’s zijn gratis beschikbaar of worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Dit kan helpen

als je wilt stoppen

Vandaag kregen al 0 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief
Decoratief
Challenge

IkPas

Zet 30 of 40 dagen je alcoholgebruik op pauze. Ervaar de voordelen van tijdelijk niet drinken.

Decoratief
Decoratief
Online programma

Zelfhulp

Je gaat online werken aan het minderen of stoppen met jouw alcoholgebruik.

Decoratief
Decoratief
Online programma

Anonieme hulp met begeleiding

Alcohol onder Controle

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.