Thema's

Logo Alles over drinken

Dit is een

Feit

Het is waar. Alcohol drinken kan de man minder vruchtbaar maken. Daarom helpt het als je allebei stopt met alcohol drinken als je een kinderwens hebt.

Decoratief Feit

Toelichting

Alcohol zorgt ervoor dat de productie van zaadcellen tijdelijk vermindert. Maar door het drinken van alcohol, kan ook dat de kwaliteit van de zaadcellen achteruit gaan. Beschadigde zaadcellen kunnen zichzelf niet meer voortbewegen of gaan dood, waardoor het bevruchten van een vrouwelijk eitje niet meer mogelijk is. Het kan dan langer duren, voordat de vrouw zwanger is.

Beschadigde zaadcellen kunnen na de bevruchting leiden tot een problemen bij de ontwikkeling van het vruchtje of zelfs tot een miskraam.

Daarom is het advies, zowel voor mannen als vrouwen, om te stoppen met alcohol drinken vanaf het moment dat jullie een kindje proberen te krijgen.  

Wil je meer weten over alcohol en zwangerschap? Kijk op Alcoholinfo.

Heb je een kinderwens en wil je stoppen met drinken, maar vind je dat moeilijk? Kijk eens bij het overzicht van hulpmiddelen.

Dit kan helpen

als je nog niet zwanger bent

Vandaag kregen al 1400 bezoekers nieuwe inzichten. Jij ook?
Decoratief
Decoratief
Online programma

Zelfhulp

Je gaat online werken aan het minderen of stoppen met jouw alcoholgebruik.

Decoratief
Decoratief
Online programma

Anonieme hulp met begeleiding

Alcohol onder Controle

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.